Jo keulii mökkilainojen otto Suomessa

100 000€ saa ihan hienon mökin, mutta eihän se enää riitä kun mökit alkaa maksamaan satoja tuhansia tai miljoonan verran, sittenhän pitää olla 100 000€ sähköauto, vaimolla 50 000€ kaupunki sähköauto, nuorisolle 3000-5000€ sähköskootterit yms.

Mökit on sitten vierekkäin siinä pienellä rantakaistaleella ja kaikilla suhisee autot sähkölatauksessa ja saunassa on sähkövastukset 😁.

Onnea 🇫🇮😁👍

Mökkilainat vain paisuvat – 100 000 euroa ei usein riitä https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000007869037.html

”Mökkikaupoillakin nopeat syövät hitaat, ja lainatarjouksen saatuaan tarjouksen voi tehdä heti, kun sopiva mökki löytyy, hän sanoo.” (IS)

Eli nyt pankit oikein hoputtaa kansaa ottamaan lisää velkaa ⚡⚡💪

Näin se menee, mitään ei opita…

6 vastausta artikkeliin “Jo keulii mökkilainojen otto Suomessa”

 1. Meidän pienellä 1974 rakennetulla lautamökillä ei ole paljoa rahallista arvoa, muuta tonttimme sijaitsee Iso-Järven kansallispuiston kupeessa ja sillä on iso arvo. Lisäksi on 1978 rantasauna ja 1999 hirsinen vierasaitta sekä vieraskota. Sähköt otettiin muistaakseni vuonna 1986 ja sähköt tulee lautamökkiin ja toiseen vierasaittaan. Iso-Järven kansallispuisto perustettiin 1982 ja se on siitä lähtien laajentunut vuosittain. Meidän mökkiä vastapäätä oleva 1,5 km pitkä saari kuuluu kansallispuistoon ja siihen ei koskaan rakennetaa mitään ja näinollen saadaan uida rauhassa Iso-järven rantavedessä.

  1. Kuulostaa mukavalta paikalta. Tärkeintä on että itse viihtyy. Itse viihdyn syrjässä, saa tallustella vaikka munasillaan, eikä haittaa ketään. 🙂

   On tietenkin niitä joille mukavuus on tärkeää ja pitää olla pesukoneesta ja mikroista lähtien kaikki mukavuudet kuten olisi omakotitalossa.

   Minullakin on kaveri joka asuu ihan veden ääressä omakotitalossa ja on rantasaunat ja kaikki mutta viettää silti kesällä paljon aikaa mökillään joka on saaressa, kaukana mukavuuksista ja ilman sähköjä. Ei muistaakseni ole hankkinut aurinkosähköpaneeleja vieläkään, minusta ne on kyllä hyvät jotta saa mm tablet laiteen, läppärin ja puhelimen ladattua.

 2. Minäkin asun ihan veden äärellä, rappusista 20m. Meilläkin on hirsinen rantasauna, mutta mökkiä meillä ei ole. Mökkiä ei edes kaivata, korvaavat olosuhteet pystyy hyvin järjestämään.

 3. Minusta mökki on mökki ja pientä erätunnelmaa saa olla. Kiva on sitten itse rakennella kaikenlaista lisäksi. Kuten vaikka ne sähköt aurinkopaneleilla. Kun on järvi, sauna ja kaunis maisema niin se riittää.

 4. Sitä erä tunnelmaa pitä olla ei mökki saa olla liian steriili paikka mistään kohtaa ainoo joka on hyvä on jääkaappi jamiksikäs ei pakastin
  Muttei siellä tarvii olla vaikkapa sähkökiuasta sellanen on turhaa mökilä
  Nuot laitteet vie mökiltä kaiken nautittvan osan terv tepivaari

Kommentoi