Eihän nyt pidä persujen antaa määritellä demokratiaamme.

Eilen illalla taas osuin vastakkain naapurin kepuisännän kanssa ja hän näytti kovasti tyytyväiseltä ja kun kysyin syytä hänen maireuteensa, joka olisi selvästi ,havaittavissa, niin hän sanoi ottaneensa ilolla vastaan kuntavaalien siirtämisen myöhäisempään ajankohtaan, koska heidän listansa on vielä pahasti vajaa ja toivoi listojenkin palauttamisen siirtämistä myöhäisemmäksi.

Itseäni tuo uutinen ei ollut vielä silloin tavoittanut ja ihmettelin vain sitä, että kun edellisenä päivänä kaikki puolueet olivat vielä olleet sitä mieltä, että vaalit pidetään ajallaan, niin yön nukkuttuaan mieli olikin muuttunut.

En tässä nyt ala ruotimaan sen paremmin, oliko siirto oikeutettu koronaan vedoten, vai tehtiinkö tästä(kin) puoluepoliittinen näytelmä persut vastaan muut.

En varmasti paljon erehdy jos sanon, että jos persut olisivat olleet vaatimassa koko talven vaalien siirtämistä, niin asetelma olisi todennäköisesti ollut päin- vastainen kuin mihin nyt on päädytty, että muut puolueet olisivat sanoneet persujen halveksivan demokratiaa, vaatimalla vaalien siirtämistä koronaan vedoten.

Luulenpa, tai olen itseasiassa täysin varma, että tämä(kin) hallituksen ja oikeusministerin sirkus vaalien siirtämisineen sataa entistäkin voimakkaammin persulaariin, sillä turvalliset vaalit olisi kyllä pystytty järjestämään huhtikuussa, jos ei prinsessa Henrikson ja hallitus olisi nukkunut torkkupeittonsa alla ja tullut yllätytetyksi potkuhousut kintuissa.

Itse en pelihousujani revi vaikka vaalit siirtyvätkin, mutta nyt kyllä mutu- tuntumalla ja oletuksin lähdettiin vaaleja siirtelemään ja tykillä ampumaan demokratian kivijalkaa paskaksi.

Teet niin tai näin, niin syyllinen demokratiamme halventamiseen löytyy aina persuista ja meidän tulisi vielä pyövelillekin kiitollisuutta osoittaa mestauslavalla.

 

6 vastausta artikkeliin “Eihän nyt pidä persujen antaa määritellä demokratiaamme.”

 1. Kun tarkoitus on kansan terveenä pito ei ole vaihtoehtoj vaalien siirrossa se vaan piti tehdä
  Onko Halla -Aho nyt oikeasti kansn terveyttä edistävä taho ei voi noin sanoa ja ettei ole sinne päinkään
  Ja jos tässä asiassa joku politikoi se on kyllä Halla – Aho muilta tuo siirto oli kyllä vastuun kantoa kansasta terv tepivaari

  1. Kun kaupoissa ja muutenkin ympäriinsa saa maleksia, niin eivät ne vaalit sen vaarallisempia olisi olleet, jos ne olisi etukäteen kunnolla suunniteltu.
   Vaan eipä hallituksella vuosi sellaiseen riittänyt…
   Turha on Halla-Ahosta räksyttää, koska vaalit olisivat olleet mahdolliset, mutta ensin munitaan ja sitten pikaisesti käännetään takki melkein keskenlauseen.

 2. Vaalipäivänä saattaa olla rajoituksia jo kaupassakäynnissäkin.

  Pidän siirtoa hyvänä asiana.

 3. Minäkin pidän påätöstä ihan oikeana, ehkä olisi pitänyt siirtää vieläkin pidemmälle alkusyksyyn. Alkaa näyttää nämä virusongelmat aika pahalta ja ennusteen mukaan hetken päästä vieläkin pahemmalta. Se on selvää, että rokotteista ei ole meille mitään apua, ei ainakaan tänä keväänä ja kun kerran se päätös oli pakko jo tehdä. Nyt on se pieni mahdollisuus, jos oikein huonosti käy, niin vaaleilla on aina se ”perälauta” auki. Siis vaikka jouduttaisin siirtämään hamaan tulevaisuuteen.

  Kesäaikaan siirrolla on helppo tehdä lisätilaa vaikka miten paljon monistakin kylmistä rakennuksista ja sateen varalle kaikenlaisista katoksista. Kaiken erilaisuus tavanomaiseen nähden saattaa tuoda jopa lisää äänestäjiä ja niin ollen nostaa äänestysprosenttia. Se onkin ollut melkoisen surkea ja kehitys kulkee vaan alaspäin, sitä taitavat juuri muutamat puolueet toivoakin.

Kommentoi