Isännät ja isäntien rengit.

Yleisesti puhutaan, että suomelle on sattunut käymään niinkutsuttu ”hyvä herraonni”, kun yhteiskuntamme olemassaolon ja erinäisten muiden tapahtumien historiaa tarkastellaan.

Kaikki ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että yksi merkittävimmistä henkilöistä historiamme kunniakkaassa ”tiekartassa” on ollut Mannerheim, jonka osuus  vapaus/talvi/ ja jatkosotiemme ylipäällikkönä oli jollei ratkaiseva itsenäisyytemme säilyttämisessä, niin merkittävä kuitenkin.

Ja vaikka Risto Ryti tuomittiin sodanaikaisesta toiminnastaan kuritushuoneeseen, niin hän toimi ohi protokollan, päättäessään yksin ottaa vastuun ase,-ja materiaaliavun saamisesta maahamme.

Kekkosestakin voidaan olla montaa mieltä ja varsinkin nyt, kun hän on poistunut keskuudestamme, niin ne jotka hänen eläessään nuolivat hänen kenkiään, niin nyt nämä samaiset limanuljaskat haukkuvat häntä ties millä nimillä, jopa KGB.n agentiksi jotkut hänet rinnastavat.  Mutta mies oli paikallaan.

Mutta Koivistossa ei sitten kovin hyvä herraonni ollutkaan läsnä, kun Neuvostoliiton romahduksen yhteydessä hänelle jopa Karjalaa tarjottiin ”kulta lautsella”, mutta Koivisto ei halunnut meidän omaa maatamme liitettäväksi takaisin, vaikka se oli meiltä vääryydellä sodassa viety.

Nykyisistä herroista maamme johdossa en kovin mairittelevia lausuntoja voi antaa.  Esimerkiksi Lipponen ja nykyinen presidenttimme oli keskeisessä roolissa oman valuuttamme murskajaisissa eurostoliiton alttarille.

Ja kaikki ne politikot, jotka suomen ajamista unionin jäseneksi ajoivat kuin käärmettä pyssyyn, niin itse pidän henkilöinä, jotka myivät itsemääräämisoikeutemme ja suvereniteettimme päätettäväksi rajojemme ulkopuolelle ja kuten nytkin nähdään, niin orjana olemme omassa maassamme.

Joten nykyiset johtajamme ovat vain sätkynukkeja, jotka toteuttavat Brysselin valvontakomission ja keskussihteeristön määräyksiä ja jotka kuten huomataan, niin ovat isänmaa vastaisia, vaikka isänmaasta puhuminen heidän kohdallaan pitäisikin jättää tekemättä.

Nyt kun olemme sellaisen järjestelmän vankina, joka päättää meidän puolestamme, niin hyvin voimme niputtaa kaikki herramme samaan nippuun ja pistää pakettiin merkintä että ”narrit”.

 

23 vastausta artikkeliin “Isännät ja isäntien rengit.”

  1. Kirjoituksen voi tulkita menneen vuosiuhannen historian ylistykseksi eli siihen, mihin persut haluavat Suomen palaavan.
    Kaikille rintamamiestalot tontteineen ilmaisesi ja pikku kanala takapihalle, possukarsina pikkukärsäkkäät röhkimään. Punainen tupa ( ei kuin vitivalkoinen), punainen vain vasemmistolaisille (pakkomaalaus yhteiskunnan piikkiin). Joulupossun teurastus. Joka kylälle kyläkauppa, poliisi ja Postipankki.
    Kossukauppaan viinakortti takaisin.
    Kansakoulu nurkalle ja karttakepille oikeaa käyttöä.
    Opetusaineet: piirustus, laulu ja voimistelu. Elon laskuopista kopiot. Ja rajat kiinni. Passi, viisumi ulkomaille, ulkomaalaiset tänne kuulustellaan.
    Uusi Poutiainen ( mahdollisesti Tanja) Impivaarasta puheenjohtajaksi persuille.

    Iästään huolimatta Sauli Niinistö, Paavo Lipponen, Esko Aho ovat olleet jo silloin tulevaisuuden johtajia. Nyt meidän viisikkomme plus Vanhanen tukena heidän kokemuksillaan jalostamassa tulevaisuuteen.

    … ja karvaani kulkee ja perskoirat räksyttävät.

    1. Köyhyyden luominen on vihreitten ja vasemmiston tie. Et ole vielä huomannut?

      Koivisto jo aiheutti nälkää monessa kodissa eu-kiimaisella yhteisvaluuttakokeilullaan.

      Ehkä ryyppäilit siihen aikaan siltojen alla, eikä ollut varaa ostella lehtiä. Roskiksesta olisi saanut päivän vanhoja, mutta sinähän et ollut historiasta kiinnostunut.

    2. HK maalailet menneisyyttä houkuttelevasti. Tuona aikana ei oikeastaan ollut muuta pahaa kuin teollisuuden aiheuttama ympäristön pilaaminen ja väestön terveysongelmat.
      Nyt tyhjät kyläkoulut saavat mieleen kaipuun menneeseen aikaan. Mutta tulta päin on ihmisen tie.

      Enemmistöllä nykyisistä ihmisistä on nyt huonommat olot kuin meillä oli tuolloin.

      Meidän elämäntapamme on kestämätön. Roinaa ja velkaa on liikaa ja maailmanmatkailu on ympäristövihamielinen teko.

      Kuitenkin minullakin on vielä haaveena matkustaa vielä kerran Yyteriin ja Lapin tuntureille.

      1. Mage,- hyvä tietää että sinä tallaat näitä saman arvon polkuja kuin itsekkin niin pitkään kuin meidän kengänpohjat kestää.

  2. Onhan tämä absurdia ja suorastaan tragikoomista, kun eduskunnassamme ei kyetä tekemmään yhtään päätöstä kansallisesti ja kansalliset edut huomioiden, ilman Brysselin keskuskomitean hyväksyntää.

    1. Olet kai huomannut, että meillä on eurot pankkitililläsi ja EU:ssa. Voisit lisäksi matkustaa vapaasti ( ei nyt ). Ja tyranneiksi, impivaaralaisiksi, pyrkivät suitsitaan ( Unkari ja Puola ja persut ).

    2. ….ja sen lisäksi vielä joudumme hattu kourassa anelemaan meidän omia rahojamme takaisin ja osoittaa kiitollisuutta, vaikka suurin osa sinne maksamistamme euroista valuukin muiden jäsenmaiden tukemiseen ja kehittämiseen.
      Ei tarvitse olla mikään maailmanmatkaaja, että tietää mikä on isänmaan vastaista ja mikä ei.
      Jos ”reissulassena” tulee Heikin kaltaiseksi, niin pysyttelen kyllä jatkossakin suomessa, vaikka täälläkin olen jo ikäänkuin vapaata riistaan EU.n uskontokulttilaisten puristuksessa, mutta jos pihaani tulevat, niin ………

  3. Minkähän tähden Arvi kirjoittelee nykyisestä presidentti Niinistöstä melko negatiivissävyisiä mielipiteitä. Ei edesmenneet presidentit kärsi samalaisista mielipiteistä.

    1. Kyllähän rappion tie alkoi Koivistosta. Väyrynen tai Korhonen olisi voinut vielä pelastaa, mutta Ahtisaari ei saanut aikaiseksi. Halonen huuhaili niitä ja näitä salavihoineen suomalaisuutta kohtaan. Voi olla, että Niinistö on vähän skarpannut tekemisiään presidenttinä, mutta aiemmat töppäykset ovat kyllä raskaita.

      Kysymys on perimmältään siitä, koska kansa herää unestaan.

      1. Mannerheimia kyllä, kuten myöskin Adolf Ehnrotia.
        Saksan aatu taitaa olle sinulla mielessä, kun hänen valtakuntansa kopiota eurooppaan rakentelet.

  4. Suomi on avoimen korruption maa, sitä tapahtuu silmiemme edessä jokapäivä.

  5. Suomessa on kannsa isäntä ja jokahinen politiikko on kansan renkejä jopa presidentti terv tepivaari

    1. Suomalaine ei ole omassa maassaan isäntänä, sillä isoveli valvoo.
      Eihän sellainen maa ole enään itsenäinen, jonka ylin valta on rajojemme ulkopuolella ja jonka lakeihin ja diregtiiveihin eduskuntamme on alisteisessa asemassa.
      Suomessa eletään näennäis demokratiassa.

      1. Oma mielipiteesi tuo on kyllä Suomalainen on isäntä ja politiikot kansan renkejä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *