Kyllä kansa tietää, jos sen annetaan tietää.

Kansa on aina silloin viisasta ja kaikkitietävää, kun se äänestää sen mukaan mitä itsekkin edustaa, eli…

Kansa oli viisas kun se äänesti suomen EU.n jäseneksi.

Mutta jos ehdotat, että esim. Nato jäsenyydestä tulisi järjestää kansanäänestys, niin johan tulikin yht`äkkiä kansalaisista tyhmiä, että jäsenyyttä ei pidä alistaa kansan päätettäväksi asiassa, josta he eivät mitään ymmärrä.

Sama koski euroon liittymistä, pelättiin että kansa äänestää pian väärin, kun eivät ymmärrä euron siunauksellisuutta.

Sekä nyt tuki/lahjapaketin kohdalla, kun suomea ollaan viemässä laittomasti ja EU.n  perussopimuksia rikkoen pysyvään budjetti ja verotusunioniin, niin ei uskalleta luottaa siihen, että kyllä kansa tietää, olipa lopullinen kansanäänestyksen tulos sitten kyllä tai ei.

Ja kun näin tulee tapahtumaan, että suomesta katoaa lopullisesti sekin vähäinen suvereniteetti mitä vielä on ollut tähänasti jäljellä, niin……

…antaa Brysselin sitten valita meille kansanedustajatkin, mitäs sitä eduskuntavaalejakaan enään järjestellään, turhaa rahan ja ajan tuhlausta, kun olemme vain kumileimasimia ja nukkeja teatterissa, kun lankojen pitelijät ovat Brysselin keskuskomitean sihteeristössä.  Eduskuntamme onkin alisteinen kaikelle lainsäädännälle mitä Brysselissä määrätään ja päätetään ja jos joku tämän myönteisen tukipakettipäätöksen jälkeen vielä tulee minulle sanomaan, että suomi on itsenäinen valtio, niin minä vetelen sitä tu…aan.

Mutta hyvää vappua silti kaikille ja työn juhlaa, vaikka yhä harvempi suomalainen siitä herkusta saa nauttia.

5 vastausta artikkeliin “Kyllä kansa tietää, jos sen annetaan tietää.”

    1. Ei edes eduskunnan puhehenkilöllä, Riitta Uosukaisella, ollut oikeaa käsitystä siitä, mistä ”neuvoa antavassa” äänestettiin. Niin täydellinen oli petos ja pimitys.

      En muista äänestinkö itse ”neuvoa sntavasti” vaiko en. Sen kyllä muistan varmasti, että äänestin vuonna 1994 Keijo Korhosta, joka lupasi katkaista jäsenyysneuvottelut.

  1. Mm. Pertti Salolainen on arvellut jälkikäteen, että jos äänestäjiä ei olisi ikään kuin virtsattu okulääriin, niin ”neuvoa antavan” tulos olisi ollut kielteinen.

  2. Ajattelen niin, että kansalaisetkin hyväksyisivät paremmin sellaiset päätökset,kipeätkin, jotka olisi alistettu kansanäänestyksiin kuin sellaiset, jotka syntyvät kabineteissa sulle mulle periaatteella, pienten piirien toimesta.
    Eihän nyt tietenkään kaikista pidä kansalta lähteä kyselemään kansanäänestyksin, mutta koko yhteiskunnan tulevaisuutta ja perustuslakimme muutoksia koskevat suuret linjamuutokset on kyllä alistettavaksi kansanäänestyksen ratkaistavaksi.

  3. Jos nyt olisi kansanäänestys eu-jäsenyydestä, niin luultavasti tätä sisällissotiin päätyvää linjaa jatkettaisiin.
    Vasta sitten, kun puolet väestä tapetaan ja huomataan kriisin koittaneen, voidaan etsiä toisia vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *