Sitä saa mitä tilaa, kun pyllistää isänmaalle ja kumartaa ”rys(seliin)

Kun tarkastelin tuossa vähän tätä suomalaista puoluekenttää, niin hyvin puolueuskollisia suomalaiset ovat ja usein se noudattelee isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle perinnettä.

Jos nyt vähän karrikodusti sanon, niin ”suurten” puolueiden osuus äänistä lienee tuolla 80% haminoissa.

Ennen tätä pottia olivat jakamassa kok, kepu ja demarit ja nyt kun sinne on tullut jaolle perussuomalaiset, niin se on aiheuttanut näiden kolmen puolueen kannatukseen suuren loven.

Perussuomalaisiin on tullut äänestäjiä näistä kaikista kolmesta puolueesta ja kun kuviteltiin, että perussuomalaiset ovat vain hetkellinen haitta vanhojen puolueiden paidanliepeessä, niin nyt tutkimukset kertovat, että perussuomalaisilla on puoluekentässä uskollisin kannattaja,-ja äänestäjäkunta.

Nyt näyttää, että kepu on vajonnut tuonne lähelle 10% ja hyvin vaikeata on uskoa, että se sieltä enään nousisi näiden kolmen ”suuren” seuraksi, paremminkin se tulee nykyisen politiikkansa edustajana olemaan tulevaisuudessa vain kolmen suuren hyvän tahdon tilkepuolueena.

Kokoomus, demarit ja ennenkaikkea kepu on yhteiskannatuksestaan joutunut luovuttamaan perussuomalaisille noin 15% ja trendi on yhä nouseva.

Vihreät lienevät ainoa suunta josta PerusS ei kannattajia saa, mutta tiedän useita entisiä vasemmistoliitonkin kannattajia, joille tämä mailmanparannus,-ja ilmastohysteria on saanut heidät siirtymään perussuomalaisiin.

Minun kristallipalloni, joka harvoin valehtelee, niin sanoo, että tulevaisuudessa suomessa ei tule olemaan kuin yksi puolue, jonka prosentit ovat yli kahdenkymmene ja se puolue on PerusS.

Koska nyt näyttää siltä, että muiden puolueiden isänmaavastainen politiikka tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa, niin sen seurauksena sen vastavoima perussuomalaiset tulevat varmasti olemaan jo lähitulevaisuudessa lähempänä 30 kuin 20 % kannatusta ja se tulee olemaan sitä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa.

29 vastausta artikkeliin “Sitä saa mitä tilaa, kun pyllistää isänmaalle ja kumartaa ”rys(seliin)”

 1. Ja kun perussuomalaiset saavat nyt kuntavaalien myötä jalansijaa suomen jokaisessa niemessä, notkossa ja saarelmassa, niin tätä kautta rakentuu puolueelle sellainen perusta ja kivijalka, että sen varaan voidaan hyvin rakentaa ja kansalaisetkin luottavat puolueeseen, joka on kalliolle rakenettu, eikä niin kuin muut, jotka hiekkaan turvaavat ja hiekkakakkuja rakentelevat santaloorassaan.

  1. …ja kun havaitsee, että demarit, vihreät ja vassarit ovat toistensa peilikuvia ja kun siitä samasta peilistä vielä katselee meitä vastaan ns.porvarit, niin eipä enään sovi ihmetellä perussuomalaisten nousevaa trendiä.

  1. Pelottaako Karjalaista ruotsalaisten asenteen kääntö, kun Ruotsindemokraatit on päästetty pannasta ja kelpuutettu mukaan politiikkaan?
   Sama suuntaus näkyy jo Suomessa ja persukammoisille tulee kiire kaivaa bunkkereita…

    1. Jos Tampereen Hämeenkadulta lähtee niin Impivaaraan Raumalle on 140 km, Impivaaran Turkuun 160 km ja Tippavaaraan 40 km, ei nyt kauhean pitkiä matkoja kuitenkaan.

    2. Kun nyt lähdet, ehdit Karjalainen ennen kunnallisvaaleja sen bunkkerisi kaivamaan…

      1. Onpa analyyttistä kommentointia :

       .” Sillä voi sitten vitutukseensa purra ohraleipää, kun tulikin pää vetävä käteen.”

       1. Ilmeisesti persukammoiset eivät ymmärrä senkään vertaa…

 2. Olen kyllä luullut, että Ruohonen-Lerner ja Halla-ahokin olisivat olleet nuoruuden hulluudessaan vihreyteen päin kallellaan. Vihreät ovat nykyään neon-vihreitä ja persut aitovihreitä.

  Osmo
  Soininvaarakin on käytännössä esittänyt persahtavia tulkintoja talouspoliittisesta todellisuudesta euroineen.
  Ja Eero Paloheimo hahmottaa Telluksen tulevaisuutta persujen tapaan ja on siksi ollut persujen kanssa vuorovaikutussuhteessa.

  1. PS:lla on Niinistö-ongelma:

   Jussi Niinistö vaaraksi tulevaisuutensa puolustusministerinä jäädessään sinisiin. Ei ole mahdotonta, että PS kutsuisi hänet uudestaan hallitukseen eduskunnan ja puolueen ulkopuolelta. Soinia ei voisi kutsua edes kulttuuriministeriksi, tukisi liikaa hevosurheilua.

   Sauli Niinistö ei ole osoittanut tarpeeksi katumusta johdettuaan harhaan Suomen kansaa neuvoa antavassa kansanäänestyksessä, myytyään Koivuston yhteisvaluuttasekoilun seurauksena syntyneen uusköyhälistön ikuisuusvelat norjalaisille, eurotettuaan Suomen talouden kestolamaan ja kansan työttömyyteen ja sosiaaliseen jakautumiseen.

   Ville Niinistö, Saukin veljenpoika, Niinistöjen heimon Touho-Ankka. Ei aivan niin vahingollinen kuin Saukki, mutta paljon kevytmielisempi. Toki tyttöjen suosikki.

   1. Mage,- jos Jussi Niinistön vielä ottavat perussuomalaisiin, niin sillä päivämäärällä minä en enään ole perussuomalaisen puolueen äänestäjä.
    Kun on kerran pettänyt niin pettää vastakin.

   1. En usko olevani kovinkaan väärässä jos väitän persuissa olevan enemmän aitoa vihreyttä kuin vihervasemistossa yhteensä.

 3. Soininvaara ennakoi euron kaatumista jo kymmenen vuotta sitten eurojärjestelmän luojan pääekonomisti Otmar Issingin tavoin. Issingin mukaan kaatumisen syy on se, ettei sopimuksia ole pystytty pitämään. Soininvaaran mukaan euro kaatuu siksi, että sopimuksista pyritään pitämään kiinni.

  Osmo laski vuosia sitten, että eurotuksesta oli koitunut jo sadan miljardin euron tappiot kansantaloudelle. Tämän jälkeen tappio on kasvanut ja kasvaa jatkossakin. Eurottamisen tappioksi on laskettava nekin kulut, jotka aiheutuvat markkaan palaamisesta.

  Kaikesta huolimatta Soininvaara haluaisi säilyttää euron, vaikka euro on jo kaatunut, makaa maassa letkuruokinnan varassa. Saattohoito on vain ajan kysymys.

  Älyltään vertaiseni (!) taloustieteen nobelistit ovat jo ennen eurottamista esittäneet, ettei yhteisvaluutta voi toimia unionissa, koska mailla on erilainen talouskulttuuri ja eritahtiset taloudelliset suhdanteet.

  Vielä löytyy jääräpäita väittämään, että taloustiede on erehtynyt.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001762003.html

  1. En minä ainakaan ole kuullut, että EU:sta oltaisiin eroamassa, mitä nyt jotkin hallitusta edustavat huuliveikot ovat puhuneet pehmosia.

  1. Eemeli tuo on jo sitten huomattavasti laajempi kysymys, johon löytyy perusteluja kantoja sekä puolesta, että vastaan.

   EU:ssa meneillään olevaa kehitystä on kuitenkin aika vaikeaa pitää jäsen valtioiden kannalta isänmaallisena.

 4. Pienen maan on viisainta pysyä EUssa ja käydä kauppaa, Mutta EUn jäsenyys on tavallaan myös turvatakuu tietyissä suhteissa.

  1. Niin Suomi oli mukana Euroopan vapaakauppa-alueessa ( EFTA, ETA) jo ennen EU-jäsenyytta, kuten edelleen ovat Islanti, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein, eli kaupankäynti olisi kyllä mahdollista ilman jäsenyyttäkin.

   Turvatakuut kuulostavat kyllä kivalta, mutta mitähän ne ihan konkreetisesti mahtaisivat tosi paikassa olla, paheksuva kirje Brysellistä ?

  1. Eemeli, eivät mainitut ole ulkopuolella vaan sisäpuolella kun puhutaan kaupankäynnistä ja niin oli myös Suomi jo ennen EU-jäsenyyttä.

Kommentoi