Halla-aholla on pikkupojan murheet, Mika Salmisella miehen murheet

On meillä mestareita !

Toinen on vakavasti otettava koronataistelija, toinen elelee maailmassa, jossa voi pelleillä.  En kerro kumpi, jos tuosta ei osaa tulkita.

Persut voi pitää vaalit ihan itse ja keskenään, niin saavat äänestysprosentiksi itsensä kanssa 100 % ihan niin kuin Venäjillä. Muut pitävät sitten kun on terveysturvallisesti vaalien aika, jos ei nyt.

Valtava valitus taas käynnissä somessa jne.. kun hallitus on taas tehnyt kaikki väärin tai ei ole tehnyt yhtään mitään.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6bf8d9f7-59f9-4ad8-aa2a-d71155067097

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/4738686b-d548-45cd-ad32-3d875cf06fcf

50 vastausta artikkeliin “Halla-aholla on pikkupojan murheet, Mika Salmisella miehen murheet”

 1. Halla-aho johtaa puoluetta, jolla on viimeisimän Gallupin nojalla noin 600000 kannattajaa ja siihen ei kaikki helppoheikit kykene, he ovat vanhan sanonnan mukaan poskisolisteja.
  Halla-aho puolustaa demokratiaa, joita ei joidenkin poskisolistien vaatimuksesta siirretä koronankaan vuoksi ja poskisolisteilla on vain pelkona, että kansa äänestää väärin.

 2. Missähän kohdassa jälkimmäistä linkkiä Salminen ottaa kantaa vaaleihin?

  Miksi vaaleja pitäisi siirtää, kun sulku, jonka tarkoitus on laskea levinnäisyyslukuja päättyy maaliskuun lopussa?

  On myös hyvä huomata, että ”sulun” aikana kauppakeskukset ja vaikkapa lasketturinteet ovat auki, raksoilla rakennetaan, lapset ovat kouluissa ja päiväkodeissa, mutta vaaleja ei voitaisi järjestää turvallisesti vaikka vaalien ajankohta on ollut tiedossa monta vuotta ja korona-aikaakin on ollut jo vuosi.

  Toki jos on niin, että hallitus ei ole tehnyt turvallisesti järjestettävien vaalien eteen mitään niin se onkin sitten eri asia ja asettaa kyllä hallituksen varsin outoon valoon.

  Halla-aholta pelkkää asiaa:

  https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-on-perusteltua-yrittaa-katkaista-huono-kehitys-kolmen-viikon-sululla-mutta-vaikeampi-on-ymmartaa-miksi-sulku-alkaa-vasta-yli-viikon-kuluttua/

 3. Maski nokalla voi käydä kaupassa ja vielä turvallisemmin maski nokalla voi käydä äänestämässä.
  Nyt on masinoitu korona vaalien siirtämiseksi toivoen että tiettyjen tahojen kannatus laskisi.

  1. Ehdottomasti kaikki on suunniteltu niin, että vaalit voidaan siirtää juuri persujen tähden.
   Paras pitää, sillä nyt vastuunkantajat saavat äänivyöryn ja vastuuttomat kärsivät rökäletappion kuten persut.

   1. Siis etkö juuri avauksessa pitänyt Halla-ahon kantaa vaalien pitämisestä ”pikkupoikien murheina” ja nyt kuitenkin olet Halla-ahon kanssa asiasta sama mieltä ?

    Ilmankos koet Sanna Marinin niin jumalaiseksi ja erehtymättömäksi, teideä logiikassa on selkeitä yhtymäkohtia siilä kansanedustaja Marinkin vastustaa pääministeri Marinin soteuuditustusta.

     1. Olen oikein hyvin perillä asiasta, ei minun siitä tarvi enempää selvää ottaa.

 4. Halla-aho sanoi samaa, mitä joka ikisen muun eduskuntapuolueen johto.

  En oikein pidä ajatuksesta, että tuomitaan sanoja, ei sanomaa.

 5. Se, mitä Halla-aho sanoo, pitää tarkoittaa sitä että, persut noudattavat kiltisti, sitä mitä hallitus on päättänyt vaatia, eivätkä menne kuppilaan kaljalasin ääreen valittamaan, mitä se hallitus taas on töpännyt.

  1. Mites persut kaljalasin ääreen ehtii kun pitää tienata ne mersurahat, joista kovin olet niistäkin vaivaa nähnyt?

 6. Kun Halla-aho sanoo jotain, helppoh:t huutavat persua.
  Kun Marin sanoo samaa, se on helppoh:lle jumalattaren sanaa ja ainoaa oikeata totuutta.

  1. Kyllä näin on.
   Marin vastuullisessa asemassaan pitää punnita mitä sanoo koko kansalle, että se vaikuttaa suoraan toimintaan.
   Halla-aho puhuu vain porukoilleen, että itseään voidaan kumartaa, muille pyllistää.

   1. Ja Marin puhuu soopaa julistaessaan maan sulkutilaan, koska hallituksella ei ole siihen mitään valtuuksia.

    1. Koitan muistuttaa, että joillakin hallitukseen sokeasti uskovilla näyttää menevän ohi se tosiasia, että hallitusta ei arvostella siitä, etä se tekee päätöksiä.
     Hallitusta arvostellaan nimenomaan siitä, että se ei tee päätöksiä tai vetkuttelee, vitkuttelee ja vetäytyy vastuusta virkamiesten tai jopa eduskunnan selän taakse silloinkin, kun eduskunta ei asiaa edes ole saanut käsiteltäväkseen.

 7. Jos nyt tiivistää, mitä tässä on oikeasti kysymys.
  Se on siitä, että jokaiselle ihmisille on annettu ohjeet rautalangasta vääntäen, miten tässä koronatilanteessa pitää toimia taas kerran, niin niitä ohjeita ei ole noudatettu.
  Syy on peilin takana, ei hallituksessa Marineineen ja Kiuruineen, THL:ssä eikä muissakaan viranomaisissa, etteikö joka iikalle pitäisi olla selvää, mitä pitää itse tehdä.
  Mutta ei !
  Niin pöljää tämä porukka on, ettei mikään mene perille. Se pöljyys ilmenee juuri tällä tavalla. jossa syy on viranomaisten, hallituksen, Avin, poliisin tms. valvojan joka ei ota näitä pöljiä kiinni.

  Ja eräs tärkeä kysymys on miksi persut etunenässä riekkuu kaikkea vastaan, mitä näissä asioissa on pitänyt ja haluttu tehdä ?

  1. Jos nyt oikein tiivistää, niin persiilleen meni tuo ”analyysi”
   Erinäiset toimenpiteet ovat edellyttäneet lakeja tai asetuksia pohjakseen.
   Nämä olisi ennakoivasti voitu laatia valmiiksi määräyksin, missä olosuhteissa ne otetaan käyttöön.
   Tällöin ne olisi voitu myös käydä eduskunnassa valmiiksi läpi ja tuoda tilanteen edellyttäessä pelkästään päätettäväksi.
   Mitään tällaisia valmistelutoimia hallitus ei tehnyt etukäteen, joten ainoa syypää on ihan itse hallitus.
   Sitten puolestaan nuo maskipelleilyt ovat kyllä puhtaasti sekä THL:n että hallituksen munimisia eikä niihin edes sokealla hallitukseen uskomisella pysty löytämään muita syyllisiä.
   Myös se, ettei pakollisia testejätai vaatimusta negatiivisesta koronatodistuksesta maahantulijoille saatu vuodessa aikaan, on aivan puhtaasti hallituksen saamattomuutta eikä siihen iukaan muu voinut vaikuttaa.
   Se, että jossakin asiassa hallitus syytti eduskuntaa asiasta, mikä kaatui ylimalkaisen valmistelun takia jo perustuslakivaliokunnassa, oli aivan hallituksen oma moka.
   On turha syyllistää muita mukaan lukien persut noista hallituksen mokista, vaikka mielestäsi kaikkeen ovat syyllisiä vain ja ainoastaan persut.
   Sinänsä ironista on se, että Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen Marin epäilee pääministeri Marinin sotesotkua…

    1. Ei se sontasi kullaksi muutu, vaikka kuinka kiukuttelet.
     Eivät ne ympäriinsä juoksevat, juottoloissa kulkevat, lapissa ”hiihtelevät” ja maailmalla matkailevat taudin levittäjät, flunssaoireistaan valehtelevat ja vaikenevat ole kaikki persuja, vaan enemmän niitä ”kaikki heti mulle nyt” -kepulaisia, demareita, kokkareita, jne eli sinun matematiikkasi mukaan 84% muita kuin persuja.
     Koitapa nyt sitten keksiä selityksiä niille ei-persuille tartuttajille.

 8. ”Valtava valitus taas käynnissä somessa jne.. kun hallitus on taas tehnyt kaikki väärin tai ei ole tehnyt yhtään mitään.”

  No eihän se hallitus todellisuudessa paljon mitään tehnytkään, mutta hyvä, että edes jotain.

  Toki sitä vähääkin pitää odottaa toistaviikkoa, mutta onhan sitä pakollista testausta rajoille odotettu jo paljon pidempään.

  On toki niin, että suureellisista puheista ja näyttävästä tiedotustilaisuudesta päätellen voi saada vaikutuksen siitä, että hallitus todellakin teki jotain aivan valtavan suurta, mutta todellisuus ei kuitenkaan aivan vastaa luotua kuvaa.

  Runsaan viikon kuluttua alkava ”sulku” ei ole juurikaan sulku, ravintolat toki suljetaan ja toisenasteen koulutus sekä peruskoulun ylemmät luokat siirtyvät etäopetukseen ja liikunta tilat suljetaan, menipä opetusministeri sanomaan, että tuon kolmen viikon jälkeen rajoituksia ei enää nuorille tule, mistä pirusta hän sen tietää? Typerämpää lupausta ei tässä tilanteessa tuskin pystyy antamaan.

  Kauppakeskukset pysyvät auki, maskipakkoa ei tule julkisille paikoille,lapset ovat kouluissa ja päiväkodeissa, rakennuksilla ja telakoilla rakennetaan, laskettelurinteissä lasketaan jne.jne.

  Minä toki olen vaan persu, mutta jos asiasta kysyttäisiin vaikkapa lääkärikunnalta, siis muilta kuin ministeriön leivissä olevilta niin epäilen suuresti, että monikaan ei usko ”sulun” olevan kovin tehokas ja moni voisi olla sitä mieltä, että se on jo nyt myöhässä, eikä runsaan viikon odottelu ainakaan auta asiaa.

  Ja vaikka se kuinka vastenmielistä on niin kyllä hallitus on vastuussa linjauksista ja rajoituksista ja niitä saa vapaassa maassa arvioida ja arvostella.

 9. Blogin avaus on varsinainen linkkiviidakko. [ H Karjalaisen käsitteistöstä ]

  Valtava valitus, joo’o

  Linkit eivät anna paljoakaan pohjaa blogin avaukselle.
  ………………………………………………………………………………………………………….

  Eka linkki:

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi Säätytalolle saapuessaan, ettei perussuomalaiset hyväksy kuntavaalien siirtämistä.

  Toka linkki:

  Aika ennen sulkutilan alkamista on riski, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen.

  1. Nuo linkit lienevät osoitus sisälukutaidosta ja luetun ymmärtämisestä varsinkin sen jatkuvan linkkiräksytyksen huomioon ottaen.

   Asiassa sinänsä ihan mielenkiintoinen osoitus hallituksen ministereiden ammattitaidosta ja päteyydestä hommiinsa.
   ”Viime viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen esitti, että pääkaupunkiseudun ravintolat ja baarit sulkisivat ovensa 14.3. asti. ”
   STM eli ministerit Kiuru ja Pekonen menivät rähisemään THL:n porukalle, mutta nyt ovat pakotettuja sulkemiseen.

 10. Persut eivät osaa lukea saati ymmärtää ta-vaa-mal-la-kaan ja, kun eivät osaa siten mummon lääkärikirjaa tai kuulla selkouutisista tai viittomakielestä, että muuntovirus on räjähtämässä hitaimmallakin sytyttimellä kranaattina käsiin suur-Helsingissä päivissä. Ja seuraavana persujen maskeilla suojaamattomassa päämajassa.
  Hitaimmatkin poliitikot ovat heränneet, mutta ps-räkättirastaat vaan etsivät vielä matoa lumikinoksistaan.

 11. Syntyy, sanoisinko mielenkiintoinen kuva siitä miten hallitus päätyi eilen esittämiinsä päätöksiin.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000007827147.html

  ”Ravintola-alan toimintaa nähtiin välttämättömänä lähteä rajoittamaan reiluuden ja oikeudenmukaisuuden nimissä.

  Hallitus oli toistanut pitkin matkaa, että rajoituksia ei tulisi tehdä lasten ja nuorten kustannuksella, vaan aikuisväestön kontaktien määrän hillitsemisen tulisi olla ensisijainen toimi.

  Samaan aikaan kun uimahallit ja julkiset urheilutilat ovat olleet pääkaupunkiseudulla jo parin kuukauden ajan kiinni ja toisen asteen opiskelijat etäopetuksessa, saa olutta tilata leviämisvaiheenkin ravintoloissa iltakymmeneen asti.”

  Artikkelissa käydään läpi myös juridista taustaa / perusteita ja ihan villi veikkaus, joku lakiasiantuntija saattaa tuosta kuviosta kyllä ongelmia löytää.

  1. Jaa juu, persut ei osaa lukea, miksi persut ei ole yksin hallituksessa jne.jne.jne.

 12. Persuissa on monia ”Vireneitä”, ”Puistoja” ja ”Luukkasia”, jotka osaavat laskea ja lukea, jopa kirjoittaa, mutta soveltavat absoluuttisia lukuja ja tekstejä omiin tarkoitusperiinsä poliittisesti ja kyseenalaisesti.
  Tulevaan kysymyksen en vastaa – ” esitä esimerkki”.

  1. Etpä tietenkään vastaa, eikä syystäkään ole mitään epäselvyyttä.

 13. Mitkä ovat ne tarkoitusperät, joihin perussuomalaiset noita lukuja virheellisesti soveltavat?

  Kun katsoo viimeisten päivien tapahtumia ja ulostuloja, niin ei voi välttyä ajatukselta, että jos jollain on pallo hukassa, niin ne eivät välttämättä ole perussuomalaiset.

  Kun eilen kuuntelin A-Talk ohjelmassa Krista Kiurun selittelyä siitä, miksi Suomen linja poikkeaa muista Pohjoismaista rajaliikenteen osalta, niin en tullut hullua hurskaammaksi.

  Minulle ei selvinnyt, miksi Suomi ei voi vaatia Suomeen tulevilta negatiivista koronatestitodistusta, kuten muissa Pohjoismaissa on käytäntönä.

  Kiuru toisti jälleen lähetyksessä kuinka hän elokuussa 2020 esitti rajatarkastusten aloittamista, mutta asia ei eduskunnassa edennyt. Tuossa on vaan se kummallisuus, että eduskunta oli istuntotauolla 26.6 – 1.9. 2020 välisen ajan.

  1. Eikö se nyt viimeistää selvinnyt Marina Yle-aamun haastattelusta. Sehän on menossa niin nopeasti kuin käytäntö hoituu. Suuri logistinen ongelma on valtava turistien laivaliikenne.
   Sama jauhaminen jatkuu, eikä kenellekään persulle ole valjennut, että muuntovirus on nyt ihan toisenlaisella asialla kuin, mitä normaaleilla menettelyillä olisi ehditty tekemään. Jälkiviisastelijoiden mestarit asialla taas – persut !

 14. Selvisihän se, että Suomessa lait eivät salli sitä eikä tätä. Ei voida tehdä niin eikä näin koska lait.

  Eikö nyt kuitenkin ole niin, että Suomessa hallitus valmistelee lait ja lakimuuytokset ja tuo ne sitten eduskuntaan käsiteltäviksi. Lakeja voidaan muuttaa, jos maan hallitus ryhtyy asian suhteen toimeen.

  Sinä syytät täällä keskustelijoita jälkiviisastelusta, mutta eikö kuitenkin osaltaan ole niinkin, että jälkijunassa on lähinnä hallitus, joka toimii vasta sitten, kun tilanne on jo päällä.

  Tilanne joka on ollut jo aika päiviä sitten ennakoitavissa.

   1. Ihan tarkalleen miten muuntovirus vaikuttaa lainsäädäntöön ja sen nopeuteen ?

    1. Et ilmeisesti tunne lainsäädäntöprosessia. Siinä on uusia, kiireellisiä, normaaleja ja sitten muita.
     Tämä liittyi siihen, että muuntoviruksen aikaansaama uhka pani vauhtia niihin osiin lainsäädäntöä, jossa tarvittiin mahdollisimman nopea käsittely valiokuntiin ja Eduskuntaan.

     1. Taidan tuntea sen ainakin yhtä hyvin kuin sinä, koska olen sellaisessa prosessissa ollut mukana.
      On turha selitellä mitään muuntovirusuhkaa tekijäksi, koska nuo asiat olisi pitänyt jo ennen sitä pitänyt kyetä ymmärtämään ja ottamaan huomioon kevään kokemusten perusteella.
      Se, että vauhti kiihtyy vasta pakon edessä, osoittaa suoraan hallituksen kyvyttömyyttä ennakointiin ja varautumiseen.

       1. Pöljäilysi ei auta.
        En puhunut metsästyslaista, mutta sitähän sinä et ymmärrä.
        En millään muotoa kistänyt kiireellisyysasteita.
        Et sellaista kommentistani todellakaan löydä, vaikka kuinka yrität sitä rivien välistä ja sivunkin ulkopuolelta kaivaa.
        Kyse on siitä, että asioihin voi ja pitää valmistautua ennakolta eikä vasta sitten alkaa kaivaa kaivoa, kun mökki on tulessa.
        Jo viime vuoden alusta alkaen on ollut tiedossa, etä tämä pandemia on uusi ja yllättävä.
        Samoin on ollut tiedossa, mitä kaikkea muissa maissa on tehty tai jouduttu tekemään tilanteen rauhoittamiseksi.
        Ihan normaalilla järjellä, mikä valitettavasti näyttää merkittävästi ylittävän niin poliitikkojejn kuin hallitusta ktritiikittömästi hypettävien ihmisten järjen tason, on helposti voinut ennustaa, minkälaisia mahdollisia tilanteita saattaa Suomessakin tulla eteen pandemian edetessä.
        Edelleen normaalilla järjellä näihin olisi voinut ja pitänyt niin lainsäädännössä kuin muissakin asioissa varautua ja laittaa kaikki mahdollisesti tarvittavat työkalut niin valmiiksi kuin vain mahdollista.
        Eihän niitä olisi mikään pakottanut ottamaan käyttöön ilman todellista tarvetta.
        Sinä vetoat virusmuunnoksen yllättävyyteen, mutta samat asiat olisi pitänyt valmistella jo ennen muunnoksen tuloa sitä alkuperäistä virustakin varten.
        Tyhmyyttä on kuvitella, ettei mitään uutta ja yllättävää tapahdu.
        Typeryyttä on se, että muualla esiin tulleista tosiasioista huolimatta mihinkään ei valmistauduta, vaan aletaan kaivaa sitä aivoa, kun mökki jo on tulessa.

     2. ”Et ilmeisesti tunne lainsäädäntöprosessia. Siinä on uusia, kiireellisiä, normaaleja ja sitten muita…”

      Jep jep, tällä nyt vaan ei ole mitään tekemistä tässä yhteydessä ja ole toki uskossasi sekä vahva, että sokea, mutta älä kuvittele, että joku muu olisi ihan yhtä pihalla.

 15. Tässä Halla-aho sai isommat murheet:

  Petteri Ritala kertoo:

  ” Mielestäni vaaleja ei oikeastaan enää kannata pitää lainkaan, sillä meillä on someajan myötä selvinnyt, että meillä on paljon paremmat asiantuntijat olemassa ilman mitään vaalejakin.

  Ehdotan seuraavaa, jossa myös ministeriöiden nimet ovat kansantajuisempia:

  Presidentti: Jan (minä tiedän kaikesta kaiken) Vapaavuori

  Pääministeri: Mikael (täydellinen Tinder) Junger

  Ulkominsteri: Laura (copypaste viisas ja nätti) Huhtasaari

  Ulkomaankauppa ja kaikista hankinnoista vastaava ministeri: Harry (en ymmärrä) Harkimo

  Terveysministeri: Sanna (Sanna Marin sinulla on verta käsissäsi) Ukkola

  Propaganda- ja tiedotusministeri Matias (haluan olla arvostettu journalisti) Turkkila

  Oikeusministeri: Ville (olen ihan oikeesti lakimies) Tavio

  Sisäministeri: Teuvo (Hondurasin meppi) Hakkarainen

  Työministeri: Petteri (Paikallinen sopiminen pelastaa maailman) Orpo

  Kaiken muun ministeri: Jussi (en ole rasisti, diggaan Trumppia) Halla-aho

  Näillä homma hoidetaan, tulee säästöä ja parhaat voimat on valjastettu suomalaisten asioiden hoitoon.

  Periaatteessa eduskunta on tarpeeton, tosin, jos sellainen halutaan siitä voidaan järjestää nettiäänestys.”

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/valpperi/vaalien-siirtaminen/

  1. Ai niin Petteri Ritala, ymmärrän toki sympatiasi niin häntä kuin puheenvuoron koko trolliosastoa kohtaan.

 16. Olipa nuot päättäjät keitä hyvänsä kansalta taitaa mennä toinen kesä pilalle
  Kiitos Helsinkiläiset kun levititte tautia ter tepivaari

Kommentoi