Ilmastokeskustelu on ajautunut väärille raiteille

Ruoan terveellisyys on unohdettu ilmastokriisin alle ja se on kääntynyt vain
kasvisruoan yksipuolisuuden olevan se ratkaisu. Mutta unohdetaan se,
että kysymys on paljon muustakin eli ihmisen ruoansulatuksen rakenteesta
sekasyöjänä, jossa edelleen lihan osuudella on oleellinen rooli
ruokavaliossamme ja, joka on aivan korvaamaton osa ruoansulatustamme jo
oman genetiikkamme vuoksi. Se ei tarkoita punaisen liha ökysyöntiä, vaan
kohtuullista naudan, siipikarjan ja riistan osuutta ml. kalat, joilla on
hivenaineiden, proteiinien laadun ja vitamiinien osalta oleellinen
merkitys. Sekä kotimaisuus laajasti.

Keskusteluun pitäisi nostaa mättö-höttoruoan ylensyönti ja niiden
aiheuttama lihavuus. Entä laiskuuden kasvu Foodoorineen ?

Edelleen toisjalkainen ja laaduton kasvisruoka ja kuoritut viljat ilman oikeita kuituja ja monipuolista rakennetta. Ne ovat perussyyt suoliston IBD-taudin räjähdysmäiseen kasvuun.

Ilmasto ei ole se asia yksin, vaan ihmisen terveys, että pystytään
oikeilla valinnoilla tukemaan myös ilmaston hiilitasapainoa.

Arvo Ylpön tutkimuksia ja viisauksia ei kukaan ole pystynyt kumoamaan:

Ylpön perinne Klubin ruokakulttuurissa | Arvo Ylppö (ylppo.fi)
<https://www.ylppo.fi/ylpon_perinne_klubin_ruokakulttuurissa>

3 vastausta artikkeliin “Ilmastokeskustelu on ajautunut väärille raiteille”

  1. Ylpön yksi ohje oli syökää kaikkia mutta vähän kerralla terv tepivaari

  2. Monipuolisuus ja kohtuus sekä tressitön elämä.
    Iän myötä elimistö ei ota kaikkea joten vitamiineja mutta harkitusti niitäkin.
    Mallia Costa Rica ja elämme vanhaksi riisin sijaan oman maan vilja leseineen.
    – Heikki asialla.

Vastaa käyttäjälle Heikki Karjalainen Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *