… ja paskat K-Market välittää mistään muusta kuin rahat pois

Kun olen seurannut päivittäin parin K-marketin vastuullisuutta yleensä asioinnissa, alla oleva tavoite ei toimi, vaan rahat pois.

Nuoriso liikkuu harrastusten lomassa kasapäin marketissa ”herkkuostoksillaan” kuten limsat, energiajuomat, sipsit, pikkupurtavat kääreineen, jotka heitetään kaupan eteen kadulle. Jotkut harvat käyttävät maskeja, kasaantuvat kapeiden hyllyjen väliin. ryntäävät yhdelle kassalle ohi muiden.

Myymälähenkilökunta on nuoria saman ikäisiä, joista kurinpitäjiksi tai tuon tavoitteen tai markkinointiväitteen paimentajiksi ole.. Itse kauppias on ”konttorissaan” laskemassa rahoja ja tekemässä tilauksia.

Täyttä pluffia koko K-kampanja.

Jopa kolmannes alakoululaisista on kokenut kiusaamista, kysely kertoo – kauppiaat julistivat kaupat kiusaamisvastaisiksi vyöhykkeiksi – MTVuutiset.fi

14 vastausta artikkeliin “… ja paskat K-Market välittää mistään muusta kuin rahat pois”

  1. Katso video: Kolmannes alakoululaisista kokee kiusaamista – kauppiaat perustivat kiusaamisvapaan vyöhykkeen

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jopa-kolmannes-alakoululaisista-on-kokenut-kiusaamista-kysely-kertoo-kauppiaat-julistivat-kaupat-kiusaamisvastaisiksi-vyohykkeiksi/8207922#gs.7ytdad

    ****************************************************************************

    Tapahtuko näin vain K-ketjun liikkeissä

    ”Nuoriso liikkuu harrastusten lomassa kasapäin marketissa ”herkkuostoksillaan” kuten limsat, energiajuomat, sipsit, pikkupurtavat kääreineen, jotka heitetään kaupan eteen kadulle. Jotkut harvat käyttävät maskeja, kasaantuvat kapeiden hyllyjen väliin. ryntäävät yhdelle kassalle ohi muiden.”

    ’****************************************************************************
    Onko niin, ettei kannata tehdä mitään kiusaamisen estämiseksi?

    1. Niinkö asian käsität. No, voi tehdä, mutta voivatko itse liikkeet tehdä asialle jotain – ei tai harva pystyy.
      K-marketeissa henkilökunnan mitoitus on ajettu niin minimiin, että valvontaa on mahdoton tehdä tai jopa puuttua asiaan.

      Paikallisissa vastaavissa Sale-myymälöissä asia on toisin, mutta en usko, että sielläkään kurinpito onnistuisi. Salessa on usein kuitenkin kaupunkialueilla vartijat paikalla.

      1. ”Niinkö asian käsität” – näin kysyy blogin avaaja (ilman kysymysmerkkiä)

        Onko alla oleva kysymys vaikea ymmärtää?

        ”Onko niin, ettei kannata tehdä mitään kiusaamisen estämiseksi?”

        *
        Toinen asia:

        ”K-marketeissa henkilökunnan mitoitus on ajettu niin minimiin, että valvontaa on mahdoton tehdä tai jopa puuttua asiaan.”

        Onkohan muissa marketeissa aivan toinen tilanne?

  2. Kyllä minulla on hieman toinen käsitys K -ryhmästä. Meiullä asioidaan tuolla keskuksen K-marketissa, hyvä palvelu, sekä Forssan Citymarketissa.
    S-ryhmän kaupat halpuutuksineen saavat minun puolestani olla.
    Jos vielä päästäisiin samanlaiseen systeemiin kuin Eestissäkin; kortilla suoraan ja heti alennus.
    Kyllä meillä Lidlissäkin käydään, varsinkin ne aamuiset 2€:n laatikot.
    Mitään iltaisia punalappuisia en jaksa odotelle, ne mielestäni olkoot.

  3. Tässä puhuttiin vain K-kaupan kampanjoinnista estää nuorisoa kisusaamista esimerkiksi omissa kaupoissaan ja sen ympäristössä.
    Asia sinänsä on ok, mitä kampanjaan tulee. Mutta K-kauppa käyttää asiaa vain markkinointikikkanaan, mutta ei pysty itse toimimaan kaupoissaan sen estämiseksi.

  4. Täsmennys:
    K-market ketju on K-kaupan pienin myymäläyksikkö. K- Supermarket suurehko ja K-Citymarket suurin.
    Nyt puhutan vain 800:sta K- marketista.

  5. No, minä nyt puhun laadusta, en yksikön suuruudesta. Palvelu meille on aina ollut ensiluokkaista, niin keskustaajaman K-marketissa kuin Forssan Citymarketissa.
    Tuotteiden laadussa ei ainakaan meillä ole kritisoitavaa.

  6. Todellisuudessa millään kaupankassalla, myyjällä tai muilla työntekijöillä ei ole aikaa leikkiä sosiaalitoimiston työntekijää työnsä ohessa. K-Kaupan kampanja on pelkkää mainosta, kyllä siinä kauppias työntekijänsä pihalle pistää jos koko päivä menee neuvoessa nuoria … Kaikenlaista paskaa suoraan sanoen kansalle mainostetaan nykyään.

  7. Yrittänyttä ei laiteta , sanotaan ..

    Mutta, mutta..

    ”Todellisuudessa millään kaupankassalla, myyjällä tai muilla työntekijöillä ei ole aikaa leikkiä sosiaalitoimiston työntekijää työnsä ohessa.”

    *
    Itseasiassa, näinhän se varmaan käytännössä menee

    *
    Kodin ja koulun vastuuta ei voi kauppiaille sälyttää.

  8. Totta. Haetaan vain brandia moraaliposeerauksella. Samanlaista mutta eri tyyppistä on isommillakin yrityksillä. Coca Colan juoja aikoo olla niin ”avoin”, toisessa mainoksessa taas miehet suutelevat jotta oltaisiin suvaitsevaisen näköisiä ja mustaihoisia otetaan mukaan kiintiöpaikoille jossain Ikean mainoksissa. Toiminta ei välttämättä kestäisi tarkastelua kun tuotteita saatetaan tehdä jossain kehitysmaassa nälkäpalkalla ja ihmisiä kannustetaan ostamaan turhia tavaroita.

    Ei minulla mitään K-kauppaa vastaan sinänsä ole vaikka se onkin S-ryhmää kalliimpi. Juuri nuo K-marketit ovat monelle se lähikauppa ja jos se on hyvin hoidettu ja palvelu on ystävällistä niin vähän korkeammat hinnat eivät niin haittaa ja ovathan esimerkiksi Pirkka-tuotteet edullisiakin. Mutta tuo mainos on imelää kosiskelua. Kaupassa ei mitään kiusaamista kitketä.

  9. Nyt tapahtui, kun K-marketin mainos kiussamisvapaasta vyöhykkeestä oli AL:ssä.

    Eräs ukkeli tuli kivijalkakauppaamme ja sanoi kovaan ääneen, että muija kiusaa, kun ei päästä kaljalle. Saatte tarjota pullon kaljaa, niin minäkään en kiusaa teitä sen enempää.

    Kyllä meillä naurua piisas, kun kassamimmit olivat sekaisin kuin senäkello ukon vaateesta ja kauppias kotona kassaansa laskemassa.

  10. No onkos se väärin jos joku edes puhuu koulukiusaamisesta kun muut ovatkin hiljää terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *