Kepu alkaa heräilemään persut maalitauluna

Alla otsikot IL:stä ja kirjoitus Suomenmaassa.

”Keskustalta täyslaidallinen PS:lle: ”Äärioikeistolainen puolue ja sellaisena sitä pitää myös ryhtyä keskustassa käsittelemään”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ee6a2147-82d3-4e6b-99bf-99cb230019f8

Oma näkemykseni:

Tämän osasi arvata jo aikaisemmin, että ei kepu periksi anna ja nyt alkaa rytisemään. Halla-ahon ”tanssiinkutsu” oli liikaa pohjamudissaan kamppailevalle kepulle. Mutta myös se, että kepu antaisi omasta puolestaan hallituksen kaatua. Ei anna, koska se vasta kepun panisi lopullisen ahdingon tielle. Nyt on mielenkiintoista, mitä kepun ”sotahuuto” tulee tarkoittamaan.

Vielä ihmeellisempää on se, että tällä menolla kokoomus on kovaa vauhtia entinen valtionhoitajapuolue. Sielläkin mietitään kunnallisvaalien tulosta etukäteen kuumeisesti ja persut eivät varmasti poistu tulilinjalta. Mitään vain ei ole vielä kuullut kuin orvon huutoa korvesta.

Entä SDP ? Eivät hekään pelkästään Marinin vetovoimaan tuudittaudu. Saati muut hallituspuolueet.

Uskon, että kepun taisteluhuutoon vastaavat myös muut ja kohde on sama- persut.

Ja syytä on ollakin. Ei pelkästään kaiken vastustamisella ja tyhjän puhumisella ole katetta. Persut, kun voivat lupailla maat ja mannut, mutta eivät koskaan pääse niitä lunastamaan, koska kenellekään persut eivät kelpaa hallituskumppaniksi tuli ääniä tai ei, eikä kompromissit persuille käy.

29 vastausta artikkeliin “Kepu alkaa heräilemään persut maalitauluna”

 1. Niin tai näin, kelpaa kumppaniksi tai ei, niin kepu ei kannatustaan tule nostamaan leimaamalla Perussuomalaiset rasisteiksi ja ihmisvastaisiksi.
  Kepullekin riittäisi ennenkuin viholliskuvia rakentelee muista, niin vilkaisisi vaikka omaan peiliinsä, sieltä ne perimmäiset syyt löytyvät 10% puolueeksi.
  Ei kannata ollenkaan kummastella sitä, että miksi kansalaiset yhä enenevässä määrin valitsevat perussuomalaiset, kun muut puolueet tekevät vain isänmaavastaista politiikkaa, jossa sanovat oman maan ensisijaisuuden olevan taantumuksellista.
  Kyllä se hyökkäys voimistuu vielä sfääreihin ennen vaalipäivää, mutta perussuomalaiset kiittää ja kumartaa hyvästä vaalivankkureiden vetämisestä.

 2. Minähän olen tätä jo jonkun aikaa sanonut, eikä yksin Halla Aho ja Perussuomalaiset. Puheenjohtaja Saarikkokin huutelee viimeisiä huokauksiaan, siellä taustalla on nousemassa uutta voimaa ja Saarikon aika jää lyhyeksi.

  Keskustapuolue uskaltaa vihdoinkin mitata voimansa ja taitonsa uudistumiseen, jota on jo pitkään suunniteltu ja odotettu.

  1. Tuskin tämä trendi on Saarikon vika. Se alkoi heti Sipilän jälkeen, koska osaavaa puheenjohtajaa ei löytynyt. Mutta ans katsoa ?
   Toinen, joka on täysin tuuliajolla on kokoomus. Ans katsoa sekin.

   1. Heikki,- arvaappa miksi kepu ja kokoomuskin osin ovat tuuliajolla ja kannatus laskee, no, siksi kun änkeävät kilpaa vihervasemmistolaisen kaleerilaivan soutajiksi ja perussuomalaisten kannatus nousee, kun se jää ainoaksi porvarivoimaksi oikealle, puolustamaan kotia ja isänmaauskoa.
    Nytkin kokoomus vielä meni nimittämään änkyrävihreän pormestariehdokkaakseen pääkaupunkiin ja kepu ei hyväksynyt Väyrystä ehdokkaaksikaan Helsinkiin ja näin menettivät tuhansia ääniä.

    1. Heikki,- aikaisemminhan sinä ylistit Saarikkoa jumalasta seuraavaksi ( ylöspäin ) jolla kepu nousee alhostaan, mistä muutos ajattelussasi.

 3. Uikuti uikuti uikuti…

  Oi hitto kuinka yllättävää uikuttamista, eihän tämä ole toistunut kuin joka vaaleissa vuoden 2011 jälkeen ja hyvinhän se on toiminut, joten antaa uikutuksen jatkua.

 4. Luottavatkohan muut puolueet liikaa vanhaan hokemaan ”hyökkäys on paras puolustus”?

  Ei sillä pitkälle pötkitä, jos vain hyökätään yhtä puoluetta vastaan ilman sen kummempia avauksia.

  Ei liene perussuomalaisten vika, jos keskustan kenttäväki on ihmeissään keskustan tämän hetken linjasta. Keskusta on joutunut antamaan monissa kysymyksissä periksi vihervasemmistolaisessa hallituksessa vaikka muuta väittävätkin.

 5. Ei missään tapauksessa yksin, kuten tuolla jo sanoin, eikä edes uikuttamalla, mitä se sitten tarkoittaakin.

 6. Se, mikä tulee jatkumaan muodossa tai toisessa on, että ps, kd ja tod näk. vihr. ovat jatkossa oppositiossa. Muut plus kokkarit ovat hallituksessa kunhan Eduskuntavaaleihin päästään.
  Persut ovat ikuisia perässä hiihtäjiä turhakkeena.

  1. ”Persut ovat ikuisia perässä hiihtäjiä turhakkeena.”

   Aika jännä miten kuitenkin jaksat sinäkin päivästä toiseen ”turhakkeesta” vaivata päätäsi.

 7. Nuori nouseva maalaisliittolainen poliitikko Urho Kekkonen kirjoitti vuonna 1934 pamfletin Demokratian itsepuolustus. Siinä hän varoitteli äärioikeistolaisen liikkeen uhkasta kansanvallalle, jota hän myös arvosteli suhtautumisesta nahjusmaisesti äärioikeiston toimintaan. Pontta kirjoitukselleen hän sai kotimaassa silloin pullistelevan radikaalin äärioikeiston otteista sekä myös siitä kokemuksesta jota oli saanut oleskellessaan parin edeltävän vuoden aikana Saksassa opiskelemassa.

  1. Viljon porukat näköjään haluaisivat sadan vuoden takaisen toisinnon yhteiskuntaamme, kun laillinen hallinto yritettiin vaihtaa sosialistiseen intternationaaliin.

 8. Vielä yhdessä gallupissa persut saattavat kieriskillä onnen mykkyröillään. Sitten alkaa kauhu valata mielet, kun muiden peukaloruuvi alkaa kiristämään. Meinaan, Marin voi tehdä ennen näkemättömän tempun.

  1. Mikähän se Marinin temppu voisi olla?

   Esittäisikö vaikka väitteen joka pitäisi paikkaansa?

   Lataisiko uuden kuvan instaan?

   1. Kova usko voittaa kaiken – tosiasioista piittaamatta.
    Marin on nyt niin pop, ettei mikään asia horjuta uskoa.

 9. Joillakin on sellainen usko pakkasukkoonsa muutaman hänen möläytyksensä jälkeen, että yksi hallanvaara on Suomen politiikan kentän ainoa pelaaja.

  1. Kaikki eivät ole yhtä putkinäköisiä kuin hallituksen ihailijat.
   Se, että joku on sokeasti hallitusta ja Marinia ihaileva, ei tarkoita, että muut olisivat samanlaisia putkinäköisiä jonkun muun henkilön suhteen.

 10. Onneksi joku on tietävinään ja silti perus pitää…
  Kepu ei nyt löydä ohjenuoraa sillä se ei ole toisen syyttely
  kuten ei ole toiminut kokkareillakaan se syyttelypolitiikka…
  Katotaan ny nää kunnallisvaalit?

 11. ”Puheenjohtaja Saarikon puolustukseksi on sanottava, että toki hän keskustan puheenjohtajana tuo vakautta esiintymisiin, joista Kulmuni omienkin sanojensan mukaan kärsi. Mutta ei pelkkä artikulointi vielä nosta puoluetta, jonka kannattajat, ja yhä enemmän entiset kannattajat, ovat ajautuneet etäälle puoluejohdosta. On jäänyt ministerinpaikat mutta puolueen tarina on kadonnut. Tilanne heijastuu vuotoina, kovina otsikoina muita puolueita kohtaan ja spekulaationa puolueen lähdöstä hallituksesta kuntavaalien jälkeen.”

  https://www.verkkouutiset.fi/tamako-oli-annika-saarikon-ydinryhma/#09b401d7

 12. Näyttää siltä, että persuissa alkaa olemaan kohta pelko perseen alla ja, kun pian alkaa tapahtumaan. Hallatulet palavat jo muiden puolueiden peltojen nurkissa.
  Muistanette sokeudessanne, että 80 % äänestäjistä on eri mieltä kuin nurkkapatrioottinen persulaumanne.

   1. Kyllä minä pidän 80%:ssa kaikista muista puolueista kokoomuksineen ja kristillisineenkin erinomaisina äänestyksen kohteina äänestää. Harkimokin mahtuu virhemarginaaliin. Persut eivät mahdu minnekään, paitsi sinne, minne kolme ensimmäistä kirjainta viittaa eli per……..

 13. Jotkut ovat vahvasti siinä uskossa, että Suomessa on 2 puoluejärjestelmä.

  Toisaalta kun itse tietää mitä ajatelee ja miksi, niin se moniko on samaa mieltä on aika yhdentekevää.

 14. 80% ei ole suomessa enemmistö vaan se sirpaloituu ryhmiin erimielisiä.
  Kaikkein paras olisi jos kokkarit keksis uusia innovaatioita työpaikkojen luomiseksi nykyisen irtisanomiskulttuurin sijaan …

Kommentoi