Kokoomuksessa alkaa pyykinpesu lipeällä tai BioLuvililla

 

Tässä on oiva startti siille, mitä Kirsi Pihan pamfletti sai aikaan. Kokoomus joutuu pesemään persumyyrät ulos puolueesta, jos se aikoo olla edelleen sivistysmyönteinen porvaripuolue. Kannattaa lukea, jos asia kiinnostaa, kommentteineen.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/suburbian/mita-kokoomuksen-pitaisi-olla/

55 vastausta artikkeliin “Kokoomuksessa alkaa pyykinpesu lipeällä tai BioLuvililla”

  1. Ote: Sini Lappalainen / US

    ”Oikeistolaisuus voi joko liukua fasismin suuntaan tai porvarilliseen suuntaan. Porvarillisuuteen liittyy yksilönvapaudet, vastuullisuus, sukupuolten välinen tasa-arvo, yritteliäisyys ja sivistysmyönteisyys ja tietyn sivistystason ylläpitäminen. Suomalaisen porvariston pyrkimyksiin on perinteisesti kuulunut länsimaisen parlamentarismin suojelu sitä uhkaavia voimia vastaan”

    Kommenttini:

    Kirsi Pihan pamfletti oli sellaista poliittisten kiemuroiden oikaisua, mitä tarvittiin ja juuri kokoomuksessa niillekin, jotka kokoomusta ovat ennen kannattaneet.

    Tällä hetkellä sivistyneistön, porvariston perinteisiä ihanteita edustavat eniten, yllätys yllätys: vasemmistoliitto, vihreät ja demarit – koalitio koulutusmyönteisyydellään, tieteen arvostuksella, tasa-arvon vaatimuksillaan ( kaikki mukana), tulevaisuuden hahmotuksineen työelämän kehityksessä.

    Miten tähän saumaan kokoomus rinnan persujen kanssa oppositiossa kiljumassa on pystynyt vastaamaan mitään sanomattoman ja hampaattoman Orpon johdolla – ei mitenkään.
    Häkkänen, Valtonen ja Zyskowich ovat kantaneet kokoomuksen lipeänvalkoista lippua taustajoukkoineen (Rydman, Kaleva).

      1. Fasistiset toimet:

        Järjestystä yllä pitävien keinojen (pakottaminen, rajoittaminen ja rankaiseminen) liioiteltu käyttö eliitin vallan säilyttämiseksi.

          1. Kyllä Rydman kuvaa aivan oikein sivistysporvaria..Se aate vaan ei ole pysynyt käsissä ja kelkkaa ei ole osattu ohjata monisosiaalisessa ympäristössä pitkään aikaan.

        1. Se on totta, että NE ajavat nyt Kokoomuken VANHAA arvomaailmaa – Mutta tämä EI TARKOITA, että SE ARVOMAAILMA OLISI NYT YHTÄÄN SEN PAREMPI KUIN ENNENKÄÄN!

    1. Kaikki mainitut ovat tieteen väärentäjiä. Jos äyrin tekee väliä, kaikki on liikaa.

  2. Kokoomus voi toki ”pestä pois” loputkin konservatiivinsa jos ei heitä halua, Perussuomalaiset kiittää. Kirsi Piha taitaa kuitenkin itse olla vähän pihalla siitä mitä Kokoomus nykyisin on.

    1. Ovat kokoomuksen oikean laidan kulkijat sen verran arvonsa tuntevaa väkeä, etteivät ne ikinä persujen porukkaan menisi.
      Ja luultavasti pesevät pyykkinsä itse. Onhan siellä ollut Tuure Junnilaa ja Risto Rytejäkin aikanaan.
      Piha on sinänsä aivan oikeassa kokoomuksen sekavasta tilanteesta ja johtamisesta, joka on ollut pitkään hukassa vahvojen johtajien puutteessa.
      Ja siitä johtuu oppositio, jota kuuna-päivänä eivät kokkarin halunneet.

  3. Joskus aiemmissa eduskuntavaaleissa tein vaalikonetestin Helsingissä. Wille Rydman voitti selvästi. Ei tullut valituksi vielä tuolloin.

    Rydmanien suku on vaikuttanut suomalaisuuden kehittymisessä jo 1800-luvulta alkaen.

    Kyllähän Wille PS-puolueeseen pitäisi ottaa, jos pyrkii. Persuksi hänellä on kuitenkin yksi heikkous. Hän taitaa uskoa liittovaltion mahdollisuuteen ainakin toistaiseksi.

    Nyt kun Kirsi alkoi kokoomuksen älykkäintä tyyppiä pompottaa, niin se on omiaan nostamaan Willen suosiota kokoomuksessa, joten voi käydä niin, ettei Willeä persuministerinä nähdä. Voi olla, ettei nähdä ministerinä ollenkaan, sillä PS on aina pyrkinyt mieluummin punamultaan kuin hallitukseen kokoomuksen ja ruotsalaisten etnonationalistien kanssa. RKP kyllä kävisi, jos se tunnustaisi myös suomalaisten etniset tarpeet oikeutetuiksi.

  4. Kirsi Piha: ”ikkunani alla marssii natseja”.

    Kiinnostaisi näin historiasta kiinnostuneena mennä paikan päälle katsomaan missä kunnossa nämä n 100 vuotiaat (keski-iältään) SS sotilaat eli natsit on, marssia jaksavat ja kaikki on tämän Kirsin ikkunan alla 😅⚡⚡

  5. Eiväthän nyt kaikki natsit mitään yli 80-vuotiaita liene. Kaiketi osa muistaa Pekka Siitoimen ”natsijoukot” Naantalissa, sen jälkeen nämä Oodinit, Suomen Sisu, ym sellainen; onhan näitä ollut.

    1. Siitoin oli pelle, mutta jos hänet olisi ottanut tosissaan, olisi hänet pitänyt luokitella germanistina suomivihamieliseksi.

      Jos Suomen Sisu olisi puolue, olisi se rinnastettavissa freudentalisteihin eli erkoopeehen.

  6. Natseja oli vuonna 1933-1945. Natsi-Saksan aikaan. Tämän päivän ”uusnatsit” on aatteelisia eli eivät ole KOSKAAN kuuluneet 1933-1945 olleeseen Natsi järjestöön, ei SS eikä muihin ryhmiin. He ei ole Natsipuolueen jäseniä. Jokunen sota veteraani on vielä ns oikea natsi.

    Tästä asiasta on edes turha väitellä.

    Voihan tässä itsekin alkaa ihailemaan vaikka vanhaa Rooman aikaa ja sen ajan hallintoa. Olenko sitten roomalainen jos tälläisen järjestön pystyyn laitan…😅😅😅

    1. Ei kokoomuksessa ole äärioikeistolaisuutta. Ääripolitiikkaan kuuluu pyrkimys vastustajan eliminointiin. Jos kokoomuksesta yrittää löytää eliminoivia aineksia, niin Kirsi Piha tulee ensimmäiseksi mieleen.

      Oikeistoradikalisteja eli yksityistämisintoilijoita kokoomuksessa kyllä on. Kyllä Kummolakin on aika radikaaleja ehdotuksia tehnyt.

  7. Tätä nykyä äärioikeistolaisia ovat kaikki, jotka ovat maolaisuudesta oikealla. – Brittinäyttelijä Laurence Fox (tuttu mm. sarjasta ”Komisario Lewis.”

  8. Kirsi Piha teki palveluksen kokoomukselle ja demokratialle paljastaessaan täydellisen tietämättömyytensä siitä, kuinka vaarallisen lähelle kommunismia kokoomus on liukunut kulttuurimarxismin salakavalan työn seurauksena.
    Luultavasti ja toivottavasti Kirsi Pihan ulostulon seurauksena kokoomuksen piirissä alkaa kunnon debatti siitä, kuinka pahasti vikasuuntaan puolue on luisunut Petteri Orpon johdolla.

    Historian dosentti Arto Luukkanen on kirjoittanut Oikean Median artikkelissa 16.8.2018 otsikolla ”Kokoomus on kommunismia” tähän tapaan:
    ”Vielä 1970- luvulla ulkopoliittisesti arveluttavaksi julistettu taantumuksellinen puolue – tämä Lännen puolella seissyt neuvostovastainen, kiihkeä sotapuolue, tämä `oikeistopiirien`puolue´, entinen kodin, uskonnon ja isänmaan puolue on lähtenyt rajoittamaan sananvapautta. Se on totta. Kokoomus on lähtenyt Kuopiossa tallustamaan sitä samaa tietä mitä monet diktaattorit aina Maosta, Hitleriiin ja Leniniiin ovat kulkeneet. En olisi ikinä uskonut, että tässä käy näin.”
    (Jatkoa seuraa Arto Luukkasmaiseen terävään ja analyyttiseen tapaan.)
    Lähde: Juha Ahvion kirja ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” (2018), sivut 114-115.

  9. Se vanha tarina. Kun ei ole kompetenssia kumota Juha Ahvion eikä Arto Luukkasen välittämiä tietoja, haukutaan ”lähteet” paskoiksi ja liitetään kyytipojaksi se pakollinen persu,persu,-demonisointi.

  10. Eikö tuo tukipaketti äänestys näyttänyt, että kokoomus on valeoppositio.

  11. Olen sanonut sen ennen, sanon sen taas: meidän (Kokoomuksen) pitää keskittyä omaan sanomaan, ei muiden puolueiden sanomaan. Meidän pitää avata keskustelu, ei vain jatkaa sitä.

    Mielestäni paras linja on pohjoismainen markkinaliberalismi ja Elina Valtonen on sen osaaja. Selkeitä pelinavauksia siihen suuntaan, miten jokainen voi turvallisesti rakentaa elämänsä täällä, saa menestyä, saa epäonnistua, eikä koskaan jää vaille tukea jos käy huonosti.

    Olen Orpolle parikin kertaa ehdottanut erinäisiä avauksia, iskulauseita ja aina yleisö kovasti komppaa mutta Orpo itse ei oikein uskalla tarttua. Varovaisuus sinänsä riittää, suosio on hyvä ja puolue ei ole millään muotoa riitainen, väitti Piha mitä vaan – tämän jo läjä politiikan tutkijoitakin vahvisti. Varovaisuus ei kuitenkaan riitä ikuisesti ja se takaa, että tällaiset showpainit vievät tilan. Varovaisuus myös estää Suomen kehittämisen paremmaksi.

    1. Jos kokoomus jatkaa rahanenä edellä hyläten monialaisen ja laajan sivistysporvari-aatteen, se on menoa ja sen aatteen vie vasemmisto.
      Samalla, kun kokoomus ei käsitä muutosta luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston merkityksestä omassa toiminnassaan, jonka taas vasemmisto ”edistyspuolueina” käsittää, tervemenoa metsään.

  12. Kirsi Piha: ”Natsit marssivat Helsingissä ihmisten ikkunoiden alla.”

    Missä näitä Pihan näkemiä natseja on, että tietäisi miltä he näyttävät?
    Ai niin, kun oikeita natseja ei löydy kuin kourallinen, jos sitäkään, pitää laajentaa natsikäsitettä siten kuin brittinäyttelijä Laurence Fox toteaa ”Tätä nykyä äärioikeistolaisia ovat kaikki, jotka ovat maolaisuudesta oikealla”.

    Jo rupeaa natseja löytymään! ja Tanskan demaritkin taitavat olla natseja, kun haluavat maahansa nolla pakolaista (ota huomioon eliitin käyttämä orwellilainen uuskieli) ja kehtaavat olla ruoskimatta itseään ”valkoisten esi-isien syntien tähden”.
    Eliitti on syystä peloissaan, – tällainen ”villitys” voi levitä.

    1. Taas kaukaa haettua vääntelyä ja ilveilyä.
      Persut ovat Suomen ainoa puolue, joiden kainalossa natseja majailee, muilla ei ole sellaisia kainaloita.

  13. Hallituksessa on nytkin puolue, jolla on vahva natsitausta ja jota myös HK näyttää fanittavan.

    RKP:n natseista ovat rauhantahtoiset perussuomalaiset oppineet ymmärtämään, miten vaarallista monikulttuurisuus on. Vain historiaa ymmärtämättömät yrittävät lisätä monikulttuurisuutta maassamme.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Svekomania

  14. HK: ”Taas kaukaa haettua vääntelyä ja ilveilyä.”

    Nyt pitää vain todeta, että taas HK:ta asian ymmärtämättömyyttä.

    Kuinka läheltä pitäisi hakea, Eikö Kirsin puhe ole tarpeeksi läheltä?

    *

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-helsinki-muuttuisi-jos-kirsi-piha-astuisi-pormestariksi-maahanmuutto-on-meille-elintarkeaa/8066852#gs.5uti0n
    .

    Kirsi Piha (kok) MTV:n aamussa 17.2.2021 : ”Et jos me suhtaudutaan ahdasmielisesti ja ennakkoluuloisesti erilaisuuteen, niin miten me voidaan kuvitella, että tänne halutaan muuttaa? Tai Helsingissä haluaa joku huippuosaaja vaikka asua perheineen, jos täällä tuntuu siltä, että on epämiellyttävä olla, tääl on ennakkoluuloja, tääl on tosi ahdasmielinen tunnelma ja, ja tota ikkunan alla kulkee sitte natsikulkue. Niin nää asiat linkittyy toisiinsa ja se ois hyvä huomata, et me ei voida niinku ajatella, että me niinku kategorioidaan ihmisiä, ja sit et me niinku otetaan hyviä ja ei oteta jotain muuta. Et tää liittyy tähän asenneilmapiiriin.”
    *
    Video:
    .
    Alusta ajassa 5:50

  15. Natsikulkueiden todennäköisyys väheni, kun Kirsi vetäytyi pormestariehdokkuudesta. Hesa säilynee puolirauhallisena, elleivät vihreät rupea intoilemaan ja lisäämään etnisten vähemmistön lukumäärää ja vahvuutta.

  16. No, teillä on rajallinen ymmärrys Piha puheisiin, joka varmasti ei tarkoita nimettyjä oikeita natseja, vaan kuvainnollisesti äärioikeistolaista ryhmää. Sellaisia, joita pesuissa on pilvin pimein.
    Toistan tämän jo aikaisemmin kommentoimaani varmuuden vuoksi.

    1. Yritän auttaa poliittisten nimikkeiden evoluutiota:

      Suomen pankin johtaja Olli Ren valitteli tulevaa maamme taloudellista näivettymistä siitä, mitä se oli vuosikymmeniä sitten. Tarkoitti varmaan tilannetta 1980- luvulla ennen legendaarista Holkerin hallitusta, josta alkoi taloutemme alamäki myös Ollin puoluekaverin eli Vänän mukaan.

      Koin vakaistumisen ja oivalsin, että kaikki taantuma onkin ”kätevien ämmien” syytä.

      Kätevät ämmät eli
      – äärisoikeisto
      vei maan konkan partaalle yhteisvaluuttakokeilullaan

      – äärisoikeisto (Koiviston konklaavi) antoi pankkien ryöstää velalliset korkeilla koroilla ja takavarikoilla

      – äärisoikeisto eli kätevät ämmät antoivat äänestäjille väärää tietoa unioniliitynnän seurauksista (kiistettiin yhteisvaluutta ja liittovaltiopyrkimys), jos olisi annettu oikeaa tietoa, niin Pertti Salolaisenkin arvion mukaan äänestystulos olisi ollut kielteinen

      – kätevät ämmät eli äärisoikeisto liitti maan unionin jäseneksi tavalla, jota perustuslakituomioistuin eli olisi hyväksynyt, vaan olisi edellyttänyt perustuslainsäätämisjärjestystä

      – kätevät ämmät eli äärisoikeisto kiisti EMU-äänestyksessä, ettei kyseessä olisi julma liittovaltiokehitys, vaikka ”Koiviston konklaavin”, jonka paperit ovat salaiset, jälkiseurauksissa tuhannet velalliset olivat päätyneet itsemurhaan, toki elossa olevia uhreja löytyy vieläkin

      – äärisoikeiston vastoin taloustieteilijöiden neuvoja tehty eurottaminen on johtanut valtavaan työttömyyteen, syrjäytymiseen ja velkaantumiseen ja maa on menettänyt itsenäisyyttään pala palalta.

      Saattaa olla, että Suomen Pankin johtaja Olli Ren on oivalluksen partaalla ja kohta julistaa, ettei talouden näivettymisen syynä ole ainakaan äärioikeisto vaan pikemminkin kätevät ja muunneltua totuutta puhuvat ämmät eli äärisoikeisto

        1. Mainitut ”kätevät ämmät” varmaankin ymmärtäisivät, jos sattuisivat lukemaan.
          Haku ”Jorma Jaakkolan kotisivut” saattaisi johtaa tiedon lähteille.
          Myös Väyrysen blogeista saisi tietoa asioista.

    2. HK: ”Piha puheisiin, joka varmasti ei tarkoita nimettyjä oikeita natseja, vaan kuvainnollisesti äärioikeistolaista ryhmää. ”
      ,
      Mistä tämmöinen varmuus voisi putkahtaa esiin?

      Jopa antaisimme Pihan itse selittää ja tuikita omia puheitaan.

      1. Eivätkä kaikki äärioikeistolaiset ole natseja. Natsismiin kuuluu juutalaisviha ja rotuopit jotka eivät taas ole kaikkien äärioikeistolaisten tai sellaisiksi kutsuttujen heiniä. Ylipäänsä käsite ”äärioikeistolainen” on ongelmallinen. Yleensähän oikeisto -vasemmisto -akselio määritellään talouden perusteella. Eikö äärioikeistolainen siis ole libertaari joka kannattaa kaiken yksityistämistä?

  17. Kun kuuntelin Pihan puheita, niin en voinut tulla muuhun käsitykseen, että hän on aivan pihalla.

    Orpon johtama kokoomus on sopuisa ryhmä. Jostain syystä se on kansan keskuudessa suosituin puolue.

  18. Kovasti media on kohotellut kokoomusta jopa ärsytykseen asti toistellen Orpoa iskulausetta. Maallikolle on jäänyt varsin epämääräinen kuva mitä se kokoomus oikeasiti on?

  19. Kun katsoo somekeskusteluja, Kokoomus on selkeästi tässä voittajana. Pihan argumentit ammutaan alas ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta, eli kokkarien ei itse tarvitse lähteä juupas-eipäs väittelyyn kun valtamediat toinen toisensa jälkeen tekevät työn. Samalla jää kuva puolueesta joka on varsin kykenevä rauhalliseen keskusteluun.

    Pari tusinaa tällaista tempausta vielä niin ehkä henkilöt muutamat ymmärtävät, että on täysin mahdollista olla vaikkapa maahanmuutosta eri mieltä ilman että tarvitaan sen paremmin rasismia, vihaa kuin syyttelyäkään.

    1. On se hyvä, että kokoomusta tölvitään. Se, kun ei ole enää ajassa mukana, vaan elää jossakin kaupungin puisto-osastolla ilmastoasioissa, kirpputoreilla sosiaaliasioissa, 70-luvulla omaisuus- ja rakentamisasioissa ja kauppaseurojen takahuoneiden sikariosastolla talousaioissa. Tai Kansallisten eläkeriennoissa.

  20. Miksi Piha ei ole käsitellyt sitä, että Orpo teki ”doitsland yyber alles” -tervehdyksen tultuaan valituksi ensimmäisen kerran puolueen johtoon?

  21. HS kysyy: Haluatko lukea koko artikkelin?

    Johon vastaan – en todellakaan halua

  22. Kyse lienee enemmänkin HS:n toimittajan mätkimisetä. Terveessä puolueessa saa olla erilaisia mielipiteitä.

    *
    Näin HS:n toimittaja asettaa Helsingin uuden valtuuston ryhmät arvokartalle:

    1. Ei HS:n jutut mitään todista.

      Näin HS:n toimittaja asettaa Helsingin uuden valtuuston ryhmät arvokartalle

  23. Toi karjalaistaustainen freudentalistikarju on käymässä levottomaksi. Voi tulla punttiin kiinni.

    1. Hesari se sun puntissasi on kiinni.
      Paljasti eri puolueiden arvomaailman. Hirveä joukko nat…. ei, kun persuja oikeassa ylälohkossa äärioikeellisuus päissään.

  24. ”Hesari se sun puntissasi on kiinni.”

    Kuulostaa kuin jokin huonosti koulutettu koira olisi päässyt irti liekasta.

    Miten jotkut ovatkaan jääneet kiinni natsi-natsi- mantraan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *