Luottokortin ”puhallus”

Minun  luottotililtäni huijattiin 4- numeroinen summa rahaa käyttämällä kortin tietoja väärin jossakin. Laskuttaja oli ”Klarna.se” Ruotsista, jossa oli laskutettu ostoja sen omistaman mobiilisovelluksen kautta.

Itse en ole ostanut luottopuolella mitään postiostoksia, en  koskaan, lukuun ottamatta muutaman vuoden takaisia matkoja. Kortti ei ole ollut hukassa. Se on tallella. Kuoletin sen välittömästi.

Tein pirun mutkikkaan  reklamaation Nordeaan nettipankin kautta. Auttoivat puhelinpalvelussa erinomaisesti samalla kuin hain koneelta tarvittavat liitteet.

Nordea palautti väärinkäytetyt rahat päivässä ja saan uuden yhdistelmäkortin viikon sisään, mutta tili toimii jo, jos tarvitsisi verkkopankin kautta. Esimerkillisen nopeaa toimintaa. Nyt on menneillään selvitys, kuka tuon ostoksen on tehnyt ja, mistä kortin tiedot on saatu. Klarna.se  yrittää kierrellä ja kaarrella, mutta ei onnistu. Pankki haluaa omansa.

14 vastausta artikkeliin “Luottokortin ”puhallus””

 1. Mulla ei ollut tuollaista ongelmaa kun tilasin tavaraa ruotsalaisesta postimyyntiyrityksestä. Klarna antoi jopa minulle paljon lisää maksuaikaa kun pyysin.

 2. Jaaha hyvä tieto. Yksi tilaus sitä kautta viime joulukuussa. Tilillä oleva kate varsin pieni, mutta silti. S-etukortti napattiin vaimolta tavaroita pakatessa ja huomasi lähtiessä joten puolessa tunnissa kuoletus ja kymppi oli ehtinyt mennä.
  S-etukortin raja 50,- !

 3. Minun luottotietoni vietiin myös kerran ja joku osteli sillä pelejä muutamalla sadalla eurolla Playstationiin. Ilmeisesti luottotietoni saatiin kun Ticketmasterille oli tehty murto. Rahojen saaminen takaisin kesti minulle kuukausikaupalla OP-Visalla.

  Onneksi ei vakavaa, mutta ärsyttävää tuollainen on. Jos on tilauksia jonnekin niin niihin kaikkiin joutuu sitten myös uuden tilinumeron vaihtamaan.

 4. Miksi et käytä Klarna.fi kautta ?

  ”Klarna Laskulla maksaessasi asiointisi on turvallista ja helppoa. Sinun ei tarvitse koskaan ilmoittaa maksukorttisi tietoja ja saat tilaamasi tuotteet aina ennen kuin sinun tarvitsee maksaa niitä.

  Saat tilaamasi tuotteet aina ennen kuin maksat niitä
  Maksuaika aina 14 vuorokautta
  Sinun ei tarvitse koskaan ilmoittaa maksukorttisi tietoja
  Lataa alkuperäinen laskusi osoitteessa klarna.fi
  Mahdollisuus maksaa lasku myös erissä
  Klarna Laskussa ei ole laskutuslisää. Saat siis 14 päivää maksuaikaa ilman lisämaksuja – maksat vain tuotteen hinnan. Laskun saatuasi voit päättää, maksatko sen yhdessä vai useammassa erässä.”

  Kerralla kun maksaa vasta kun tavara on tullut on aina toiminut.

  1. Klarnaa on ollut pakko jonkun kerran käyttää.
   Luotan kuitenkin enemmän Paypaliin, mitä käytän aina, jos mahdollista.

 5. Se vaan ihmetyttää, mistä ovat luottokorttini tiedot onkineet ?
  Täytyy turvallisuuden vuoksi alentaa nostorajaa, koska kortti on vain varajärjestelmä.
  Samassa master gardissa on myös debit. Sitä puolta olen käyttänyt joskus.
  Visa on normaaleja ostoksia varten.
  Mistään en ole kuulut skimmauslaitteista ???

 6. Klarna on äärimmäisen vaarallinen toimija! Suosittelen aina, ikuisesti, absoluuttisesti ja täysin välttämään asiointia yrityksissä jotka käyttävät sitä.

  Tekaistuja laskuja, yllätyslaskuja, tietojen vuotoa, sekaantumista harmaaseen talouteen, rahanpesuun, yms. Maassamme on useampi virkailija joiden koko työaika menee Klarnan ongelmien selvittelyyn. Me maksamme sen, jokainen veronmaksaja.

  1. En tiedä miksi on minulla ainakin toiminut? Joskus olen ihan kotimaisesta firmasta tilannut tuotteen ja maksanut pankin kautta ennakkoon ja sitten on tapeltu kun ei ole tavaraa näkynyt,,,ihan iso toimija kyseessä Suomessa…

 7. Klarna on iso toimija ja tottakai 90% kaikesta sujuu hyvin, mutta sanon tämän sekä kaupan alan että tietoturva-alan toimijana: siinä firmassa on aivan kaikki aivan päin helvettiä.

  Sitäpaitsi, miksi kantaa rahansa maailmalle? Suomessakin on pankkeja, miksi rahoittaa ruotsalaisia?

  1. Juu, niinhän se on Svea rahoituskin täällä ”metsällä”, voitoilla nämä elää. Ja mm DNA ketjun omistajiin kuuluu iso ulosottofirma joka ottaa siitä itselleen nopeasti asiakkaat kun lasku jää maksamatta…kunnon kuluilla…bisnestä nämä kaikki on ja joskus tosi röyhkeää.

  2. Kerran tilannut nettikaupasta, jossa maksoin tilisiirrolla. Kirjautuessani oman pankkini tunnuksilla maksamaan tuota tilisiirtoa, ilmeni, että kauppa käyttää maksunvälittäjänä Klarnaa

   Onko tuossa sellainen mahdollisuus, että pankkitunnusteni voisivat joutua vääriin käsiin?

   Kun siirryin maksamaan tuota tilisiirtoa, niin mitenkään ei ennakkoon käynyt ilmi, että maksu kiertää Klarnan kautta.

 8. Klarna ja vastaavat toimivat joitain tuotteita ostaessa, siis jos tilaa verkkokaupasta. En ole sen kanssa joutunut hankaluuksiin. Mutta on paljon paikkoja joissa tarvitaan suoraan luottokorttia ja numerokin jää sinne jonnekin palvelimelle joissain tapauksissa. Esimerkiksi suoratoistopalveluissa ja Googlen palveluissa on niin. Ticketmasterilta taas voi ostaa lippuja moneen paikkaan ja sitten ovat ulkomaiset lipputoimistot. Kyllä sitä luottokrtoin tietoa moneen paikkaan on tullut annettua kun on matkustellut. Mutta siinähän on ostoturva, huijausken uhrille korvataan. Siksi kannattaa joskus suosiakin sitä koska suoraan maksaessa sellaista turvaa ei ole.

Kommentoi