Parsaa ja aurajuustoa

Hyvää ruokahalua !

Helppo Pääsiäisherkku. Vihreitä tankoparsoja nippu. Peräpäästä 2 cm pois. Perunankuorimaveitsellä kuoritaan rungosta kevyesti kuori pois.

Voideltuun uunivuokaan. Keitä kerma-aurajuustokastike ja kaada päälle. Uuniin 225 C  12 min, että hiukan ruskistuu. Ota pois uunista. Loput murut aurajuustosta päälle sekä persiljasilppu. Kastikkeen voi lipoa lopuksi suuhun spelttileivällä. A`vot !

9 vastausta artikkeliin “Parsaa ja aurajuustoa”

  1. Tankoparsa on mitä mainioin herkku ja paljon sitä meilläkin laitetaan monella eri tavalla ja tietenkin kesällä grillissä.

    Aurajuusto on petollinen, sitä kun laittaa yhteen ruokaan niin tulee kokeiltua vähän toiseenkin ja äkkiä huomaa, että sitä perkuletta tulee lisättyä vähän kaikkeen ja vielä salaa syötyä suoraan paketista.

    1. Tuo loppupaketti meni jo eikä muruakaan jäänyt.

      Käyttämäni ”Aurajuusto” oli Ahlmanin maatalousoppilaitoksen omasta Suomen karjasta, Kyytöstä, omaa tuotantoa merkiltään ”Selinin sininen” ja maultaan pehmeä eikä suola häirinnyt niin kuin monessa Aurassa.

      1. Nuot Alhmannin tuotteet on kaikki hyvää laatua ovat tosin hiukan kalliimpia kun muiden
        Mutta laadusta maksaakin kun tietää saavansa hyvää terv tepivaari

    2. Vähän sama lainalaisuus on tuolla valkosipulilla. Olen aivan intohimoinen valkosipulin ystävä.
      Eilen tuli käytettyä viimeiset tuoreet valkosipulit; kuivattua kyllä riittää.

      1. Minä pakastin purkillisen valkosipulin kynsiä ja otin käyttöön. Kun kuorin, ne ovat ”läpinäkyviä” ja hiukan pehmenneitä. Kun lisään soppaan tms. muuttuvat valkoisiksi ja maku on aivan ennallaan.

        1. Minä en ole pakastanut valkosipuleita mutta kylmässä varastossa säilytän, valolta suojassa. Nelisen kuukautta tässä mennään kuivatulla valkosipulilla kunnes koittaa elokuu ja saadaan (toivottavasti) lisää.

          1. Syksyllä istutetut talvivalkosipulit, täysin lumettomalla eteläisellä tontilla, ovat nyt noin 5 cm:n oraalla. Muutkin syysistukkaat pukkaavat jo ylös. Monivuotiset ranskalainen rakuuna, salvia ja timjamikin jne..

  2. Mä ostan aina LIDListä milbona-sinihomejuuston. 1,99 euroa. Makuasia mutta minun makuun sinihomejuuston pitääkin olla suolaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *