Suomi menee säppiin ennen kuin luulettekaan

Suomi on selvinnyt toistaiseksi suheellisen pienin vahingoin ja kuolemien määrin vrt. Italia, jossa Bergamon alue oli äärimmäisen surullinen ”koronakuolematehdas”. Nyt Italiassa koronatilanne on Euroopan parhaita, kun muualla ml. Suomi lähestyy todellista pakkoa tehdä jotain. Tanska meni kiinni. Ruotsi on paremmassa mallissa kuin Suomi, yllätys yllätys, punainen vilkkuu joka puolella.

Miten tämä näin meni:

– HUS lääkäreineen on ns. kusessa ja vaativat kovia toimia, koska sairaalat ovat suurissa vaikeuksissa.

– THL arvioi tilanteita varovaisemmin rokotteiden tehon ja kokonaislääketieteellisen tietämyksen kautta.

– Poliittisesti hallituksessa Kepu ajaa yrittäjien vapautta ja yhteiskunnan sekä erityisesti Lapin matkailun etuja. Vasurit ja vihreät reippaita tiukennuksia, Demarien Kiuru on tiukan linjan täti ja panisi koko porukan järjestykseen per heti. RKP:n lakipuolue tuskailee, mikä laki tämän mahdollistaisi. Marin päministerinä on puun ja kuoren välissä taspainoillen yhteiskunnan auki pitämisen, lakien ja terveysvisanomaisten välissä.

.. mutta pää tulee jahkailusta vetävän käteen, Suomi on pakko panna tiukkaan säppiin, tykkäsi joku tai ei. Ja se tarkoittaa koko maata. Rokottamattomat, kansan terveysviholliset,  eristetään niin kuin Italiassa.

Italiassa kaikki toimii, myös kuri niin kuin pitää. Kun siellä viranomaiset päättävät jotain, se toimii ja kansa ei vikise. Kun olimme edellisenä kesänä, ennen kuin korona alkoi,  Italian Bergamossa, huomasimme, että siellä pelaa kaikki olipa ravintolapalvelut tai taksit tai hotellit just eikä melkein. On löysää puhetta, että Suomi on niin rehellien mallimaa ja kuria rakastava kansa – puuta heinää. Menkää ottamaan oppia italialaisista, siellä on niin paljon väkeä, tiiviitä kaupunkeja, että homman on pakko toimia.

Kannattaa lukea Sari Passaron kolumni Italiasta, jossa hän asuu, opiksi:

Suomessa eli harha rokotteiden tehosta, kun taas Italia ei koko aikana luopunut maskeista kokonaan – Kolumnit – Aamulehti

Saksastakin tyttäremme raportoi, ettei mihinkään kauppoihin, edes vaatekauppoihin mennä ilman koronapassia. Testataan päivittäin itseä ja koululaisia. Työpaikolla on passi. Taruntoja on lähipiireissä ja kouluissa lasten tuomina.

21 vastausta artikkeliin “Suomi menee säppiin ennen kuin luulettekaan”

 1. Marinilla oili kova vauhti ”avata” Suomi ennen aikojaan.
  Koronaohjeista piittaamaton bilettäminen ei yhtään paranna kuvaa Marini kyvyistä hoitaa asiaa.
  Saattaa olla Marinille todella kova pala julistaa yiukat rajoitukset, kun jo nyt selittää, ettei halua ”vetää hätäjarrua”…

 2. Kyllä tilanne on erittäin vakava taitaa mennä yhä huonommaksi.
  Rokottamattomat ovat toki ongelma mutta niin on myös rokotteen antaman vasteen lasku ja kyllä niillä kolmansilla rokotteilla olisi kiire.

  Miten käy aluevaalien?

   1. Yksi ääni päivässä elikkä yksiäänestäjä päivässä paikan desinfiointi niinkö menis turvallisesti ei mene siirretään hamaan tulevaan koko vaalit
    Ja Helsinkiin täys sulku ei pois siltä seudulta minnekkään vaikka muka lapset siitä kärsis
    Ei lentoja lappiin eikä muualle Hesinkistä muut keinot olis vaan silmän lumetta terv tepivaari

 3. Aluevaalit saa olla vaikka pitämättä jos sillä saadaan korona tautia aisoihin terveys edellä on asioissa mentävä terv tepivaari

 4. Aika pitkälle Heikin avaus – voi toteutua piankin.
  Avit paikallisesti tuntuvat olevan hitaita
  ja päätös jouduttanee tekemään hallituksen toimesta.
  Jos kansa olis viisasta ei menisi tilaisuuksiin eikä kulkisi ilman maskia ja rokottamattomat ottaisivat rokotuksella henkivakuutuksen itselleen.
  Miksi muuten avattiin junayhteys venäjälle?

 5. Tuolla Itävallassa on kovin toimenpitein saatu tautia vähennettyä. Sama passaisi tännekin.Eivät taida uskaltaa.

 6. Heikki voi olla oikeassa.

  Paljolta vältyttäisiin jos pelaisimme ohjeiden mukaan. Maskien aktiivisempi käyttö jo yksin tekisi hyvää, mutta sanopa se vaikka urheilua katsoville ihmisille.

  Toki, rehellisyyden nimissä, pohdin usein voiko ketään urheilua seuraavaa kutsua ihmiseksi ensinkään. Ihmisyys kun yleensä implikoi älykkyyttä.

  1. Kyuu, pitääkö tämä ymmärtää niin, että urheilua seuraava ei voi olla älykäs, eikä oikeastaan edes ihminen?

   On vaan verrattain laajalla pensellillä vetäisty ja asettaa kyseenalaiseksi monien valtiopäämiesten, ministerien, tutkijoiden, ekonomistien, sosiaali ja terveydenhuollon henkilöstön, yritysjohtajien jne.jne.jne. ihmisyys ja älykkyys.

   1. No, joo ! Ainoastaan prof. Kari Uusikylä osaa jotenkin määrittää sen, millainen ihminen on älykäs ja millaisilla mittareilla sitä pitää arvioida.
    Jokaisella älyn osa-aleella on tehtävänsä, kun tehtävät ja siihen soveltuva erityislajakkuus kohtavat. Ja se lahjakkuuksien kirjo on erittäin laaja, joita nyt mitataan hyvin suurella ja karkealla seulalla.

 7. Jääkiekon MM-kisat pelataan 13. –29.05.2022 Tampereella ja Helsingissä.

  Mikä mahtaa olla koronatilanne Suomessa tuolloin. Toivottavasti tilanne on parempi kuin olympialaisten aikana Japanissa.

  Näin Tokiossa

  YLE: ”Japanin olympialaiset pidetään ilman katsojia koronavirustapausten lisääntymisen vuoksi. Japani on päättänyt julistaa pääkaupunkinsa Tokion heinä-elokuun olympialaisten ajaksi hätätilaan koronapandemian vuoksi. Hätätilan vuoksi olympiajärjestäjät eväävät yleisöltä kokonaan pääsyn tapahtumapaikoille.”

 8. Pitääkin ottaa puheeksi, kun meille tulee tänään jouluvieras Roomasta. Sen tiedän ennestaan , että kova kuri siellä on ollut jo pidemmän aikaa, eikä ilman koronapassia ole päässyt oikeastaan enää mihinkään.

 9. Minä olen yrittänyt sitä kolmatta piikkiä ja flunssapiikkiä tilata, mutta ei siellä tiausnumerossa vastata. Nyt kun minäkin pääsisin sillä viiden kuukauden välillä, mutta minkäs teet. Silti valitetaan, miksi ihmisille ei kelpaa rokotukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *