59 vastausta artikkeliin “Ylen kannatusmittaus helmi 2021”

 1. Ei ole vaalit vielä taputeltu. Keskusta nostaa pikkuhiljaa päätään, vaikka sille jo kuolinkelloja soiteltiin. Kieltämättä mielenkiintoiset asetelmat tulossa. Valuiko persujen ääniä takaisin keskustaan ja jatkuuko valuminen?

 2. Olisi voinut YLE laittaa kolmet pylväät, tämä gallup, edellinen puolueiden kannatusgallup ja edellisten kuntavaalien tulos niin voisi itse kukin tehdä mieleisensä tulkinnan.

 3. Edelliset kuntavaalien perusteella persuilla on mahdollisuus lisätä paikkojaan, jos kuntatasolla saavat muiden luottamusta puollelleen.
  Ylöjärvellä persut ”naulattiin kr:n kanssa totemiin” yrittäessään kaataa kaupunginhallituksen ja saada aikaan sekasotkun.

 4. Kaksi mittausta. Edellisessä mitattiin eduskuntavaalikannatusta ja nyt mitattiin kunnallisvaalikannatusta.

  Jos näillä mentäisiin, niin perussuomalaiset saisivat 10 prosentin vaalivoiton edellisiin kuntavaaleihin verrattuna.

  Nyt kannattaa nostaa esiin muitakin teemoja kuin korona, niin asetelmat voivat muuttua. Esimerkiksi kun puhutaan kuntienkin kannalta tärkeistä työllisyys- ja talousasioista, niin Marinin SDP:n asema saattaa heiketä.

 5. Niistä sopii puhuakin, koska hallituksen toimet juuri vaikuttavat kunnan toimiin oleellisesti valtionavustusten, korona-avustusten, mutta ennen kaikkea sote- uudistuksen kannalta, koska maakuntahallinto ja verotus tulevat muuttamaan kuntien roolia merkittävästi päättää sote-asioistaan.
  Tulee johtamaan myös siihen, että kuntahallinto tulee saneerattavaksi aina poliittisia päättäjiä myöten.
  Päinvastoin, hallituksen talouden sormet ovat syvällä kuntien taskuissa. Kuka kuntatasolla on pätevämpi puhumaan taloudesta kuin Vanhanen-Lintilä ja liikennehankkeista Harakka, jotka vaikuttavat työllisyyteen ?

 6. ”Persut persliukumässä- tervemenoa pöpelikköön ilman enempää runoilua !”

  Lähes 10% kasvu viime kuntavaalitulokseen on persliukumäkeä?

  No nyt ymmärrän paremmin miten elpymispakettikin on niin kiva juttu.

  1. Kuvasin persliukumäkeä puolueelle nyt. Saattavat saada jonkin paikan lisää kunnissa vrt. 4 vuotta sitten, jos joku uskoo pölhöpopulistisiin lupauksiin. Eli yksin eivät tule saamaan mitään muutosta aikaan mihinkään. Muut kyllä yhdessä siitä pitävät huolen.

   1. Kuvasit sitten ihan mitä tahansa niin et vaikuta ymmärtävän koko gallupia.

 7. Persujen kannatus näyttäs nousevan 10% edellisiin kuntavaaleihin.
  IS Haapalan artikkeli.
  – Kepun alamäki n 5%. SDP prosentin kasvu-
  lukemissa vaikka hallitusvastuussa.

  1. Marinin lumovoima auttanee demareita hyvään vaalitulokseen myös kuntavaalipuolella. Mitenkähän lie kävisi jos olisi Rinne edelleen vallassa.

 8. Mielenkiintoista, kun galluppeja jatkuvasti mollannut hypettää yhtä galluppia.
  Ilmeisesti vain ne gallupit ovat totta, mitkä osoittavat mollaajan utopiaa toteutuvaksi…

 9. Tällainen on persujen arvomaailma ja tavoiteltu kunta palveluineen.
  Suomen Perusta: Paul Vahtera, prof. Matti Viren, oik, maist. Matias Fors tekstit ja esipuhe Reijo Tossavainen ja Simo Grönroos.

  Esimerkiksi viime syksynä puheenjohtaja Jussi Halla-aho leimasi yksinhuoltajaäidit tukihuijareiksi ja tamperelainen kansanedustaja Veikko Vallin tuomitsi toimeentulotuen korotuksen ”äänten ostamiseksi”.

  https://blogit.kansanuutiset.fi/sireeni/perussuomalaisten-kunta-aamupala-pois-koululaisilta-aanioikeus-pois-koyhilta-oma-asunto-pois-nuorilta

  1. Missä tämän uutisen lähde on?

   ”Esimerkiksi viime syksynä puheenjohtaja Jussi Halla-aho leimasi yksinhuoltajaäidit tukihuijareiksi ..”

   ***********************************************************************************

   Kyllähän aina Suomessa on ollut tapana, että maata hallitsevat puolueet pyrkivät nostamaan etuja (laskemaan veroja) ennen vaaleja – vaikka velkarahalla.

   ”jatamperelainen kansanedustaja Veikko Vallin tuomitsi toimeentulotuen korotuksen ”äänten ostamiseksi”.

  2. Persukammoiselle kelpaa kaikki roska, millä voi mollata persuja tosiasioista piittaamatta.
   ”Uutisen” todenperäisyys ja muuta tausta on tarpeeton, kun vain voi ajaa omaa hysteeristä kammoideologiaansa.

  3. Mikä olikaan tilanne 6 vuotta sitten? Mitä tehtiinkään julkisen alan lomarahoille? Mitä tehtiin kollektiviselle päivähoito-oikeudelle jne.jne.

   Ja ennen kaikkea miksi tehtiin?

   Itse asiassa olit itse erittäin äänekäänä puolustamassa kaikkea, eihän Sipilän hallitus tehnyt virheen virhettä, kuten ei tee nykyinenkään vaikka politiikka on päinvastaista, asia jota en kyllä taivu ymnmärtämään.

   1. Persut eivät ole pystyneet kumoamaan tuota kirjoitusta tänäänkään eli se on edelleen voimassa.
    Minä nyt julkaisen muiden kantoja asiasta, joita voitte ihmetellä. Minun nimeäni näissä kirjoituksissa ei ole.

    1. Perussuomalaisilla on kuntavaaliohjelma julkaistuna vuonna 2021, sen mukaan mennään. On aivan sama mitä kansanuutisissa kirjoitellaan.

     Pitäisikö jokaisen puolueen kohdalla käydä läpi ajatukset ja esitykset vuosien ajalta ja todeta, että nämä ovat edelleen voimassa, kun niitä ei ole poistettu tai niistä olla irtauduttu?

     Voiko typerämpää ajatusta enää olla?

  1. Tampereen kuntapolitiikkasivu naakirjassa, hui kauheeta, kyllä persujen nyt varmasti pitäisi kauhistua.

    1. Niin ? Tampereen äänioikeutetuista sivustoa seuraa kuinka suuri osa? Entä kuinka suurtaa osaa säväyttää kansanuutisten kirjoitus monta vuotta vanhoista kannanotoista?

     Ei nyt kuitenkaan kannatta nostaa tuota sivustoa surempaan arvoon kuin sillä ja muilla vastaavilla on.

      1. Olet siis ihan vakuuttunut siitä, että kaikkia muita puolueita kiinnostaa 7 vuotta vanhat kirjoitukset, eikä niitä osata peilata siihen aikaan kun ne on kirjoitettu?

       Kovin yksinkertaisilta vaikuttavat sitten tamperelaiset poliitikot, itse kyllä uskon heidän olevan paljon fiksumpaa porukkaa.

       1. Vasemmisto käy nähtävästi vielä edellisiä kuntavaaleja?

       2. Niin kuin Siren kirjoittaa, Suomen perusta ja persut pitävät kirjan tekijöiden aatteita tämän päivät teemoinaan, eivätkä ole irtisanoutuneet niistä.

  2. Joseph Goebbels :”Kun valheen kertoo tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totta.”

   No, luulenpa, että JOUNI SIRÉN’n jutut eivät muutu todeksi vaikka niitä toistettaisiin tuhat kertaa.

     1. Lähde on persutuotantoa Vahteralta; ”Kunnat Kuntoon” -kirja sekä muut persujen ajatuspajan osallistujat. Ota nyt selvää ennen kuin väität vastaan, vai onko niin karmeaa tekstiä ?

      1. Ihanko totta?
       Missäs välissä olet persujen tuotantoon perehtynyt ja sen lukenut?

      2. Exs’ usko enää JOUNI SIRÉN’n?

       No sitten on otettava esille uusi nimi, Vahtera

       Hmm.. Ei linkkiä mihinkään – eipä tietenkään ..

 10. ”Niin kuin Siren kirjoittaa, Suomen perusta ja persut pitävät kirjan tekijöiden aatteita tämän päivät teemoinaan, eivätkä ole irtisanoutuneet niistä.”

  Kuulostaa ihan vasemmistolaisten opiskelijatyttöjen uikutukselta 😉

 11. Heikki Karjalainen, valaisehan meitä muita siitä, että mistä yhteydestä esille nostamasi lauseet ovat tuotu esille?

  Luotan kuitenkin siihen,että aivan ylivoimaista tieto, osaamis ja sivistystasoa edustavana yksilönä koet jopa helpoksi vastata kysymykseeni.

  1. Kyllä ottaa koville persuille herjata minua Jouni Sirenin julkaisemasta persujen ajatuspajan kirjasta. Linkki ja koko kirja löytyy samasta kirjoituksesta PDF:nä.
   Kirjan viesti äänestäjille on niin karmeaa luettavaa. Jouni Siren on ottanut otteita opuksesta liittyen persujen kuntapolitiikkaan, joita ei arvon kirjan kirjoittajat ja Halla-aho ole kumonnut.
   Minä julkaisin edellä vain Sirenin kirjoituksen KU::a ja Tampereen Kuntapolitiikan fb- sivuilla, joka saitti on pläjäyttänyt viestin kaikkien muiden poliitikkojen silmille.

   1. Panin varmuuden vuoksi Sirenin jutut eteenpäin muutamalle poliitikolle ettei vain jäisi pelkästään Sirenin ansioksi.
    Tampereen vasuripoliitikot ovat poliitikkojen kermaa. Hattua voi nostaa myös kepun Ovaskalle ja parille seniorikokoomuslaiselle.
    Eikä Mansen vihreätkään ole samaa kastia kuin Hesan kaupunkivihreät.
    Persuista ei löydy yhtään sivistyksen ja osaamisen edes abiturienttia. Suunsoiton mestaruuskilpailuissa pärjäävät.

   2. Heikki, ei kyllä ota yhtään koville ja tiedän mistä tuo mainittu kirja löytyy, olen sen myös lukenut ja juuri siksi purkauksesi on lähinnä huvittava.

    Tulee melkein mieleen se kuoriämpäri…

     1. ”Panin varmuuden vuoksi Sirenin jutut eteenpäin muutamalle poliitikolle ettei vain jäisi pelkästään Sirenin ansioksi.”

      Joku toinen olisi ehkä tarkistanut niiden paikkaansapitävyyden ennen jakamista, mutta kukin tyylillään.

 12. Tuo kirja on vuodelta 2014. Se on kirjoitettu sen ajan poliittisessa tilanteessa ja monia siinä mainittuja toimia on myös toteutettu Sipilän hallituksen aikana.

  Kuinka moni puolue irtisanoutuu vanhoista vaaliteemoistaan aina ennen uusia vaaleja? Ei yksikään.

  Perussuomalaisilla on kuntavaaliohjelma kunnallisvaaleihin 2021. Ei tarvinne kaivella seitsemän vuotta vanhoja tekstejä, kun on aivan tuoreitakin tarjolla.

 13. Mitä tulee tuohon Sirenin kirjoitukseen ylipäätään, niin melkoista tulkinnan vapautta ja silkkaa vääristelyä siinä on harrastettu.

  Siren: ”Forssin mukaan julkiset palvelut tekevät kuntalaisista lapsia.”

  Forss ei tälläistä sano, vaan siteeraa 1800 -luvun ranskalaista fislosofia Alexis de Tocquevillea, joka ennusti,että demokraattisen byrokratian vallan myötä kansalaisista tulee ”lapsia”, jotka kaipaavat hallinnon ohjausta ja kannustusta teoilleen.

  Toisin kuin Siren väittää Forss ei esitä, että demokratia pitäisi poistaa kunnallisesta päätöksenteosta. Forss ei myöskään esitä, että äänioikeus tulisi määräytyä sen mukaan mitä ihminen omistaa tai paljonko maksaa veroja.

  Forssin mukaan ongelma on se, että demokraattisilla vaaleilla valituttujen päättäjien toiminta on lyhytnäköistä johtuen poliittisen vallan lyhytikäisyydestä.

  Tullakseen uudelleen valituksi, päättäjä välttää äänestäjien kannalta ikäviä päätöksiä ja tekee ja lupaa asioita ja palveluita, joita äänestäjät hakuavat, katsomatta kokonaisuutta.

  Kuten nähtyä tämä johtaa kunnallisen/valtiollisen hallinnon ja byrokratian kasvuun. Tämä johtaa myös julkisen talouden velkaantumiseen, kun luvataan kaikille kaikkea hyvää.

  Tuon osalta kirjan sanoma sopii tähän päivään kuin nenä päähän.

  1. Juha U:n viieisen kommentin jälkeen jaksat edelleen hehkuttaa Sireniä, no kukin tavallaan.

 14. Siren levittää valeuutista ja arvoisa blogikollega komppaa ja levittää samaa uutista sosiaalisen median alustoilla.

  Ongelman muodostaa se, että luetaan kritiikittömästi vain alkuperäisen tekstin tulkintoja, ei itse alkuperäistä tekstiä.

  Koululaisille jörjestetään medianlukutaito-kursseja. Kannattaisikohan hakeutua samoille kursseille?

  Ps. Forssin osuus tuossa kirjassa on pituudeltaan 16 sivua. Ei pitäisi olla ylivoimainen tehtävä lukea sitä läpi. Toki kuten Sirenkin osoittaa, lukemisen ymmärtäminen saattaakin sitten olla vaikeampi rasti.

  1. Hysteerinen persukammo estää alkuperäistekstin lukemisen, koska se saattaisi osoittaa, että sen kommentoija on pihalla kuin lumiukko/akka, kuten hysteerisesti persukammoinen itsekin.

  1. Voi olla, vaan tosiasia ei katoa mihinkään.
   Kun et alkuperäistä kirjoitusta voi asenteesi takia lukea, kommentit toisen kirjoittajan asenteellisesta sepustuksesta kerättynä ovat pelkkää potaskaa.

 15. Hyvä, että kalikka on kalahtanut.
  Lopuksi voin vain todeta, että kammottavaa luettavaa on persujen kuntapolitiikan aapiskirja, mutta onhan sitä ”mersarit” olleet tekemässäkin.

 16. Suosittelen kaikki lukemaan kirjasta Pauli Vahteran yhteenvedon osuudet sivuilta 2018-2020

  Eli klikatkaa punaisella värillä kohta ”kirja”:

  Esimerkkejä:

  Asuminen
  yksin sosiaaliturvan varassa elävien nuorten oikeus omaan asuntoon
  poistetaan ja heille tulee mahdollisuus elää useamman nuoren
  yhteisasunnossa
  sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien oikeutta asua
  kaupunkikeskustoissa ja kalliilla asuntoalueilla rajoitetaan
  asuintaloihin liittyviä velvoitteita vähennetään (esimerkiksi
  esteettömyysvaatimus vain osaan asunnoista, väestösuojien
  rakentamispakkoa lievennetään)

  Avustukset ja tuet
  julkisia tukia harrastetoimintaan karsitaan kovalla kädellä
  julkiset tuet monikulttuurisuuden edistämiseen lopetetaan
  kunnalliset yritystuet ja takaukset kielletään kokonaan,
  myös kunnan perustamien yritysten kautta

  Muita julkisia menoja
  koulujen aamu- ja iltapäiväkerhojen kunnallinen välipala lopetetaan
  julkista päivähoito-oikeutta ei ole perheillä, joissa molemmat
  tai jompikumpi vanhemmista on kotona erityisryhmiä
  lukuunottamatta

  Eläkemenot
  alin eläkeikä korotettava 65 vuoteen
  alle 50 vuotiaana voisi päästä ehdolliselle työkyvyttömyyseläkkeelle,
  mikä mahdollistaisi ihmisen kuntouttamisen takaisin työelämään
  eläkkeille 2500 euron katto kuukaudessa, mikä vähentää myös
  kuntien eläkevastuu

  …. lisää……..

  Lukekaa itse !

   1. Yleensä itse aloitan kirjan takakannesta tai yhteenvedosta, se kertoo mistä kannattaa jatkaa…
    Eihän sitä persuille kannata suositella pidemmälle, kun tuolla tekstissä esitetyn ja luetun ymmärtäminen on niin heppoista.

    1. Jollakin täällä tosiaan on vaikea sekä lukea, että ymmärtää lukemaansa, mutta ei persuilla.

Kommentoi