Kansainvälistä menoa Pirkanmaalla – päiväkirja 23.2

 

Saatiin sitten Pirkanmaalle hiekkaa ihan Saharasta asti. Nordea pankissa on jo kuulemma tiivistetty ovia ja ikkunoita, ettei hiekkaa pääse sisätiloihin. Asiakkailta jo ovet suljettiin, kun lattiat tahtoi naarmuuntua heidän kengistään.

Nyt olisi bilateraalisen kaupan paikka kuten aikoinaan Neuvostoliiton kanssa oli. Tuodun hiekan verran viedään lunta Saharaan. Luovun ihan suosilla lumipenkoistani. Kissan hiekkaa jos saisi vaihtokauppana.

Laihialla tietty iloittiin hiekasta, vaikka toisiltaan kyseltiin, ettei kait hiekasta joudu maksamaan? Tiettävästi myös kateellisina käytiin mittailemassa naapurin tontilta, onko sinne satanut paksumpi kerros.

Hiekasta puheenollen Qatarissa järjestetään rantapallo turnaus ja naiset saavat olla ensi kertaa mukana. Mutta voi voi, he eivät saa pelata bikineissä. Mahtaa tulla yleisöryntäys kun naiset tulevat kentälle Eevan asussa ilman bikineitä.

Myös Brasiliasta olemme saaneet vieraita. Minkälaisen sambakarnevaalin vielä mahdetaan saada brasilialaisesta virusmuunnoksesta. Mistä pirusta ne tänne kylmään pohjolaan älysivät tulla? Jos sieltä tuli vakoilijoita katsastamaan Tampereen Ilveksen jalkapalloilijoita? Ne kun siellä eivät jalkapallosta paljoa tiedä.

Olen luullut olevani vilkas ja hätäinen karjalaispoika, mutta mitä vielä. Toiset kuulemma jo vaalikoneisiin vastailevat ja itse olen vielä lähtökuopissa. Taitaa papalla alkaa vauhti hiipua. Voi myös olla, että hämäläistyttö Mirjam on saanut toteamaan kuinka hiljaa hyvää tulee, tai, ei matka tapa vaan vauhti.

Jotenkin kun olen seurannut mediaa ja valtiojohtoa, niin miksi ihmeessä itäisen naapurin kanssa ehdoin tahdoin kerjätään verta nenästä? Mirjam alkoi jo varustautua tositoimiin jos rynnimään lähdetään. Keitti ison padan hernekeittoa. Söin kolme lautasellista, jonka jälkeen hän soitti ystävällemme, että nyt on Hannun ammus täyteen ladattu.

Lopuksi kun noista tulevista vaaleista oli jo puhetta, niin tiedättekö mitä eroa on suomalaisella äänestäjällä ja spitaalisella? Spitaalista voi vetää nenästä vain yhden kerran.

5 vastausta artikkeliin “Kansainvälistä menoa Pirkanmaalla – päiväkirja 23.2”

  1. No ainakin Tampereella hiekka tuli tarpeeseen koska ei täällä kunta levitä hiekkaa omille alueilleen
    Vaatii sellasta kyllä taloyhtiöiltä mutta itse jättää hiekat laatikkoon no tapa sekin on terv tepivaari

  2. Joo olis sitä hiekkaa tohon jääpinnalle vähä enemmänkin mahtunut. Mutta pula on ikuinen. Milloin pulaa hoitajista, milloin opettajista, milloin hiekasta.

  3. No kyllä sitä mursketta tehdään mutta kunta ei osta kun kyse onkin kansalaisten turvaamisesta
    Ja nyt vois sanoa etti siellä ei ole kiva edes kävellä sen verran on liukasta jos on nastat tossuissa voi aika rennosti kävellä terv tepivaari

  4. Olipas sitä Saharan hiekkaa 90-luvun alussa kulkeutunut myöskin Suomussalmen Hossaan, sai olla tarkkana, ettei kauhaissut lunta liian syvältä kahvipannun täytteeksi, sen hiekan päällä kun oli kymmenisen senttiä uutta lunta.

  5. Noinhan se oli ja sitä hiekkaa oli silloin aik paksu kerros paikka paikoin noin sattuu muutaman vuoden välein kun Afrikka hiekottaa jopa Suomen niemen terv tepivaari

Kommentoi