Kevään eteneminen vitkuttelee – koronapäiväkirja 12.4

 

Eihän se ole mieltä ylentävää herätä aamuisin ikkunasta ulos kurkkiessa, kun maa on valkoisena. Odottavan aika vaan on pitkä. Maaliskuulla kevään riemut hieman näyttäytyivät, mutta sitten iski takaisin, että älkää nyt hyvät ihmiset hosuko sen kesän kanssa. Muistetaan, kuinka makealta tuntuukaan kun vihdoin ilmat lämpenevät. Ja ilonpilaajana sanon, että hyvin ehditään vielä pelätä punkkeja ja läiskiä itikoita ja paarmoja väsymiseen asti.

Vilma kisu aiheutti taas sydämentykytyksiä. Yhtenä yönä pyrki ulos puoli kahden aikaan, eikä näkynyt koko päivänä, eikä iltana. Epäilin jo joutuneen surman suuhun, mutta vuorokauden päästä yöllä vasta hipsi kotiin. Jotain kummaa oli nähnyt ja kokenut, kun sisälle tullessa häntä oli paksuna ja turkki pörhöllään. Eihän nuo naaraat ole ikinä minua totelleet ja ovat lietsunneet mielensä mukaan. Sinua en Mirjam tarkoittanut, että laita pois vaan luuta jolla aioit vedellä minua ympäri korvia puheistani.

Kävin sitten viime viikolla lääkärissä Jaakin puheilla. Huomenna menen kuvauttamaan polvet. Tekoniveliä lääkäri tyrkyttää. Sitä jäin pohtimaan tuleeko minusta oikea teräsmies jos laitatan molempiin polviin teräksiset nivelet? Olenhan muutenkin jo emeritus levyseppä-hitsaaja eli kansankielellä rautakoura. Vai olenko kohta tekohannu, kun korvissa on kuulolaitteet, silmillä lasit, tahdistin hoitaa sydämen virkaa ja kohta polvet metalliset. Verta ja verenpainetta säädellään lääkkeillä, suonia hoidetaan elastisina myös pillereillä, kuten selkäruotoa kaularankoineen. Häveliäsyys syistä jätän lantion seudusta kertomatta.

Vaihteeksi koronasta:

– kovaa vääntöä on jokapuolella, miten pitäisi edetä viruksen kanssa. Asiantuntijoita on miljoonia, joten luulisi korona saatavan kuriin tällä kansalaisten tiedoilla. Kiusaa tekevät pirulaiset kun eivät kuuntele kansan syviä rivejä, vai tekevätkö?

– ymmärrän ihmisten väsymisen ja niin ymmärtävät päättäjät ja viranhaltijat, se on varmaa. Kuitenkin, vaikka kuinka tekisi mieli rientoihin, juhannusjuhliin jne., on vaan pohdittava tarkoin, ettemme ns. kuse omaan pottiimme. Eli jos höllennämme liikaa, saammeko viruksen taas moninkertaisena riesana takaisin.

– ehkä kuitenkin korona on oppitunti siitä, että kaikkea voi tapahtua, elämä ei ole aina ”ruusuilla tanssimista”. Opimmeko tästä ajasta mitään, aika näyttää.

Koronan kanssa kamppaileville yrittäjille ei pitäisi nauraa, he kuten monet muutkin ovat joutuneet kurimukseen. Huvitti vaan tämän päivän Helsingin Sanomien eräs otsikko jossa kerrottiin helsinkiläisten ravintoloiden ahdingosta ja todettiin, että kaikki ”säästöt on syöty”. Kun jääkaapit ja pakastimet on tyhjennetty ravintoloiden keittiöistä, niin nyt enää pureskellaan viimeisiä euroja jotka ovat olleet pahan päivän varalla säästöinä. Hyi, minua kun olin ilkeä. Oikeasti, ei kyllä naurata ja pistää vakavaksi kuinka monet selviävät vai selviävätkö.

Huumoria: Hieman tuonpuoleisesta elämästä: Paholainen meni Jumalan luo ja ehdotti, että Taivaan ja Helvetin välillä järjestettäisiin jalkapallo-ottelu.

– Kyllä se sopii, vastasi Jumala, mutta pitäisihän sinun tietää, että kaikki parhaat urheilijat ovat meillä Taivaassa.

– Tiedän, myhäili Paholainen, mutta meilläpä onkin kaikki tuomarit!

7 vastausta artikkeliin “Kevään eteneminen vitkuttelee – koronapäiväkirja 12.4”

  1. Tuosta Vilmasta kun mainitsit ja sen poissaolosta; samanlaiset mielikuvat minullakin kun viime viikolla ei Mirri ollut minua ulko-ovella odottamassa; ei tullut postilaatikollekkaan. aloin jo pelkäämään pahinta. Kuitenkin, siinä kahdeksan aikaan aamulla Mirri jo istuskeli perkuupöydällä, kuin ei missään olisi käynytkään, eikä mitään aamusääntöjämme olisi rikkonut.

  2. Pitäisi kait minunkin tuonpuoleisesta vanhahko poliittissävytteinen vitsi (lienee kait oikeistopiireistä kotoisin) murjaista; vanha, entinen punakaartilainen, sosialisti Alfred sitten kuoli: Hipsi siitä taivaan porteille ja Pietari oitis sanaili; sinne helvettiin. Alfred sitten kysäisi, josko mitään vaihtoehtoa olisi?
    Pietari sitten saneli, no valita voit: ’Kapitalistinen vaiko sosialistinen helvetti”.
    Alfred sitten kysäisi, voisiko kurkata. Pietari myöntyi ja Alfred pääsi kurkistamaan kapitalistiseen helvettiin.
    Siellä soitto soi ja viini virtasi, sitten kuului pillin vihellys; sisään ryntäsi pikkupiruja, jotka läimivät tuomittuja laudoilla, joiden läpi oli pistetty nauloja, sitten taas ohjelma alkoi alusta.
    Alfred mietti: Ei, minä haluan sinne sosialistiseen helvettiin.
    Pietari vähän ihmetteli; kysäisi miksi. Alfred sanaili; sosialismissa jos ei ole lautoja on ainakin nauloja. Taas päinvastoin.
    Pietari piti perustelua viisaana.

  3. Kevät tuo tietenkin uuden syntymää; siksi yksi kanoistamme hautoo Mutta, Täplä tuo 14v kanamme ei ole poistunut kanalasta; kävin paikalla ja silittelin Täplää, toisaalta pirteältä vaikutti; mutta, minä kun aika hyvin nuo kanasemme tunnen. Olen melko varma, että Täplä on huomen aamusella lattialla; munintatyöpäivänsä tehneenä.

    1. Nyt sitten täytyy todeta; Täplä on lopettanut munimisensa viime yönä. Yli 14 vuotta on kanalle uskomattoman pitkä ikä.
      Jatkanee sitten munintaansa siellä jossain ”kanojen taivaassa”.

  4. Katsos Hannu, se on Marinin vika, kun lumi ei ole sulanut Kihniöstä, täällä Mansessa jo on, mutta Marin onkin tietenkin puolueellinen manselainen. Mutta, Marinin vika kun … keleen punkitkin ärhentelevät kimpussasi, miksei järsi koronan keppiä ?
    Susikin klampssii kohti Kihniöö ja pani jo ketun poskeensa, kun Marin ei ehdi panemaan Kihniöön sulkua eikä sillä raasulla ole aseenkantolupaa.
    Ja, että pitäisi raudoittaa sinuakin lisää. ei onnistu, kun Marin lopettaa Coxan raudoituslaitoksen.
    Eikä Marin ehdi joka kapakan takaovea naulaaman kiinni. …kele menisivät kapakkaan niin annettaisiin Marinille naulat ja lankut, niin voisi etuovenkin teljetä. Saisivat sitten siellä ottaa kännissä kaljavaahtokypyjään.
    ”Aiiika entinen eiii enää palaa”, lauloi jo joku ennen Marinia.
    Pietari kyllä tykästyy portilla Mariniin ja jää jutustelemaan, kun ovi kuumaan helvettin jäi auki ”minä, heti ja kaikki ensin” koronaan kyllästyneille kaiken vastustajille ja valittajille.

  5. Oulussa avattiin kapakat ja jo illalla oli altistumisia.
    Eikä noille sairaille saada mitään rotia?
    Esimerkiksi syyte ja tuomio törkeästä pahoinpitelyn tai tapon yrityksestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *