Miksi Petteri Orpo eilen virnuili A-Studiossa? Koronapäiväkirja 25.3

 

Suomi on ollut koko ajan yksi parhaista mallimaista koronan hoidossa. Kuten olemme saaneet huomata, on virus aiheuttanut ennen näkemätöntä päänvaivaa ympäri maapallon. Keinovalikoimia on kokeiltu jos vaikka mitä, mutta kovin vaikeaa on virusta kuriin saada.

Meillä kotimaassa hallitus on tehnyt kaikkensa, että voisimme pitää yhteiskunnan kaikki osa-alueet niin toimivina, kuin se suinkin on ollut mahdollista. Paineita hallituksen niskaan kaadetaan jatkuvalla syötöllä joka puolelta.

Elinkeinoelämä, yrittäjät, kulttuuriväki, THL, sairaanhoitopiirit, kunnat ja kaupungit, poliittisten irtopisteiden keräilijät, iltapäivälehdet, muu media sekä kansalaiset pommittavat yötäpäivää hallitusta saamaan kuriin viheliäinen virus. Ja vielä niin, ettei mikään noista mainitsemistani tahoista kärsisi.

Yritä siinä kovassa paineessa tehdä juuri tismalleen oikeaan aikaan, oikeat ratkaisut, niin että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa yhteiskunnan pyörittämiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Jos otat käyttöön toimia hyvissä ajoin, ennakoivasti, sataa niskaan syytösten ryöppy. Jos taas laajojen asiantuntijaryhmien kanssa neuvotellen ja pohtien, päädytään jaksottamaan suosituksia ja rajoituksia pikkuhiljaa käyttöön otettavaviksi, jotta yhteiskunnalle ja ihmisille tulisi mahdollisimman vähän vaurioita, alkaa valtaisaa kritiikkiä joka puolelta, miksi ei tehty ajoissa?

Välillä tuntuu, että jokaikinen suomalainen joka sosiaaliseen mediaan lausuu mielipiteensä, hoitaisi asiat kerralla ja vaurioitta kuntoon. Siitäkin huolimatta, ettei heille ole sellaisia määriä asiantuntijoina, laki – ja virkamiehiä, jotka yhdessä hallituksen kanssa 24/7 pohtivat päänsä puhki miten nujertaa koronavirus.

Kyllä minun käy ihan sääliksi näitä henkilöitä, jotka uhraavat ja laittavat itsensä likoon pyytettömästi kaikkensa antaen. Kuka voi nostaa käden ylös, että olisi pystynyt tässä äkillisessä tilanteessa, mihin yhteiskuntamme ajautui, toimimaan virheettömästi ja kaikki olisi sujunut sutjakasti, niin etteivät ihmiset olisi edes huomanneet meillä virusta ollut olevankaan.

Olemme koronan keskellä äärimmäisten ja vakavien tosiasioiden edessä – sen ei pitäisi hymyillyttää ketään tai väheksyä sitä. Paitsi opposition, kokoomuksen Petteri Orpoa. Hämmästelin kuinka hän eilen illalla A-Studion lähetyksessä virnuili pilkallisesti aina kun pääministeri Marin osaavasti, rauhallisesti ja kansantajuisesti kertoi missä tilanteessa olemme, mihin rajoituksilla pyritään jne.

Mikä tässä vakavassa yhteiskuntaamme ja koko maailmaa ravistelevassa karmeassa katastrofissa Petteri Orpoa huvitti?? Me voimme olla mitä mieltä tahansa hallituksesta, sen kokoonpanosta, ketä se miellyttää tai ei, mutta kyllä koronaviruksen nujertamisen pitäisi olla meidän jokaisen yhteinen asia ja puhaltaa yhteiseen hiileen.

Ja taas kerran lopuksi, kritiikki ja vaihtoehdoista keskusteleminen, niiden tarjoaminen, yhdessä läpikäyminen opposition kanssa, sekä erilaisten järjestöjen kuuleminen ja niihin tarttuminen, jos ne nähdään hyväksi ja oikeansuuntaisiksi on kannatettavaa. Ja aivan varmasti hallitus on myös näin tehnyt – uskon niin – miksi en uskoisi, vaikka en hallituspuolueita edustakaan??

22 vastausta artikkeliin “Miksi Petteri Orpo eilen virnuili A-Studiossa? Koronapäiväkirja 25.3”

  1. Hyvä avaus Hannu. Kun näitä sivustoja lueskelee; tulee mieleen entisen palopäällikön tokaisu palon sammuttua, väärin sammutettu.

  2. Orpo epäonnistui jaarittelemaan täysin jo tiedettyjä ja tunnistettuja ongelmia ja muka antamalla kuvan, että he nyt miettivät tarkasti hyväsyvätkö lakiehdotukset. Orpo me todella alta alimman riman.

  3. Kun on myös kritisoitu rokotuksia, miksi ei rokoteta nopeammin ja koska rokotetaan ja millä ja mikään ei toimi julkisessa. TOIMII 110 % !

    Sain 22.3. ajan rokotukseen heti nettivarauksesta Tampereen Kaupungin sivuilta:

    https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koronavirus/koronarokotukset.html

    Vahvistus tuli kännykkään välittömästi tekstiviestinä 25.3. klo 8.05 Ratinassa.

    Olin Ratinan Stadionin ovella ajoissa. Jonoon opastus ulkopuolella turvavälein kohteliaasti ja hyvässä järjestyksessä 10 ennen oman ajan alkamista. Sisään 12 henkeä kerrallaan turvavälein käsidesein. Oppaat joka kulmalla ”kädestä pitäen”, mihin istut, riisuudut käsivarsi paljaaksi ja henkilökortti valmiiksi.
    Ryhmänä turvavälein seuraavalle tuolille hetkeksi ja sisään rokotussärmin taakse. Henkilökortti viivaskannerilla. Saat Pfheicerin rokotteen. Piikki vasempaan olkaan. ”Todistus ja tehosteaikakulu käteen” 17.6. klo 8.05 , kohtelias ja nopea. Opastus ”lepoaulaan” ryhmittäin 15 min. istumaan. Aika täyttyi ja opastus ulos ja kaikki erittäin täsmällisesti ja kohteliaasti.
    Valmista tuli ja ulkona klo 8.25.

    Erittäin hyvin organisoitu, selvä kuin pläkki, 10 pistettä julkiselle viranomaistoiminalle !

  4. Vapaassa demokratiassa valtaapitävien arvostelu on oikeus, mutta ehkä jotkut haluaisivat muunlaista yhteiskuntajärjestystä.

    1. Vapaan demokratian arvostelun ovat ottaneet asiakseen ne tahot, jotka eivät ole olleet päättämässä ja vastuussa mistään, eivätkä tällä tietämällä koskaan pääsekään muuta kuin soittamaan suutaan.
      Kuka täällä on yhteiskuntajärjestystä muuttamassa muut kuin populismilla pullistelijat ?

    2. Asiallinen arvostelu on paikallaan, räksytys vie uskottavuuden ja tekee naurettavaksi. Hallitus on maailmankin mittakaavassa onnistunut hyvin tämän pandemian hoidossa.

  5. Virnuiliko Orpo ja jos niin mille? Tuskinpa ainakaan koronatilanteelle ja sen aiheuttamille ongelmille.

    Ehkäpä saattoikin virnuilla, mutta lähinnä päämisterin standardivastauksille.

    1. Eikös se mennyt toisin päin. Orpo toisteli ”sataa” kertaan todettuja asioita niin julkisuudessa, kuin nyt ohjelmassa. Marin auttoi vielä hieman Orpoa, ettei toimittaja liikaa tivaa kokkareiden vastausta tässä ohjelmassa, vaan antavat heidän puolueensa ihan itse päättää.

    1. Linkkaamani artikklein lopusta:

      ”– Hallitus ei ole julkistanut kaikkia materiaaleja ja taustalaskelmia, myös THL:n osalta, mitä tässä päätöksenteossa on käytetty. Julkistetaanko niitä koskaan tai annetaanko edes eduskunnan käyttöön asian käsittelyn aikana jää nähtäväksi?”

      Viestinnän keskittämisellä valtioneuvoston kansliaan vaikuttaa olevan seurauksensa.

  6. Samaan Orpon sanomaan kiinnitin eilen huomiota. Yhdessä yössä oli THL:n viesti muuttunut. Toki eipä näihin voi oikein kommentoida mitään, kun tiedotuspimennys on vahvasti käytössä.

    Ei minulla eikä varmaan monella muullakaan ole tarkkaa kuvaa siitä, millaisiin tietoihin ja asiantuntijalausuntoihin hallitus päätöksensä perustaa, koska tietoa ei jaeta.

    Ja näin toimii hallitus, joka aloittaessaan hallitustaivaltaan julisti päätöksenteon avoimmuuden ilosanomaa.

    1. Erittäin hyvin hallitukselta toiminnassaan, ettei jokaiselle lööppimaakarille anneta suun vuoroa ennekuin jotain oleellista on päätetty. Eikä myöskään oppositiolle räksytettäväksi ennen kuin on jotain valmista.

      1. Mitään ei ole valmista ennen eduskunnan päätöstä.
        Eduskunnan päätöksentekoa varten kaikki tiedot on annettava kaikille oppositio mukaan lukien ja riittävästi ennen päätöksentekoa, jotta asian arvioimiselle jää aikaa.
        Tuo kuuluu demokratiaan, mutta Karjalaisen mielestä oppositiolle ei saa antaa tietoja etukäteen, mikä on selvää demokratian halveksuntaa.
        P.S. Luulisi tuolle kaiken osaamisella osaavan kirjoittaa nimen Pfizer oikein…

  7. Jospa Orpo näki vierellään vähäjärkisen…kas kun toinen vähäjärkinen tunnistaa toisen jo kaukaa 😂👍

  8. ”Jos olisi mahdollista puuttua ruuvimeisselillä yksityistilaisuuksiin, niin onko tosiaan loppuun asti selvitetty, ettei näin voida tehdä?”
    .
    ,.
    Minkälaisia yksityistilaisuuksia hallintotieteiden tohtori Pauli Rautiainen tarkoittaa?
    .
    Jos Rautiainen kuvittelee, että Eduskunta voisi hyväksyä lain, joka mahdollistaisi poliisin tunkeutumisen jonkun kotiin lopettaakseen juhlimisen, on hän varsin hakoteillä.
    .
    *************************************************************************************
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007882276.html

    PERUSTUSLAKIASIANTUNTIJA, hallintotieteiden tohtori Pauli Rautiainen sanoo:

    – Esitys on poikkeuksellisen ankara, tässä lukitaan ihmisiä kohtalaisen pitkälti koteihinsa. Lyödään lekalla ruuvia, joka saattaisi olla ruuvimeisselillä ruuvattavissa. Jos olisi mahdollista puuttua ruuvimeisselillä yksityistilaisuuksiin, niin onko tosiaan loppuun asti selvitetty, ettei näin voida tehdä?

    Marin on kuvaillut liikkumisrajoituksia ”lekaksi”, joka toimisi paremmin kuin ”ruuvimeisseli, jolla säädettäisiin pistemäisesti eri paikkoja”.
    Rautiainen kaivaisi työkalupakista mieluummin ruuvimeisselin.

  9. Aina kun jotain rajoitetaan jotkut huutavat netissä ”miksi tuota rajoitetaan, miksi ei tätä?” Väärin rajoitettu, olipa mikä tahansa. Vapaavuri tuntuu olevan kauhean huolissaan kun nuorten harrastuksia rajoitetaan. Syrjäytyneet jotka pelaavat jääkiekkoa Hifkin junioreissa menevät nyt hunningolle.

    1. Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta hallituspuolueilla on eduskunnassa enemmistö ja hallitus on myös tehnyt tietoisen valinnan sulkea oppositio niin tiedonsaanin kuin valmistelunkin osalta pois koronan hoitamisesta, joten hallituksen saamattomuutta on aivan turhaa yrittää sysätä opposition kontolle.

      1. Niinpä, mutta vielä selvemmin asia on rajattu tuon kuuluisan viisikon sisäiseksi asiaksi ja jopa osa hallituksesta jätetään aluksipihalle.
        MM. tässä liikuntarajoitushommassa ensin kokoontui viisikko tekemään periaatepäätöksiä, sitten loput hallituspuolueiden edustajat pääsivät mukaan ja oppositiolle kerrottiin asia, kun se oli jo valmiiksi päätetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *