Miten Kihniön käy?

 

Keskiviikkona 26.5 alkaa kunnallisvaalien ennakkoäänestys. Ilmeistä on ihmisten äänestävän näin koronan aikana melko paljon ennakkoon. Entä onko äänestäjille käynyt selväksi lyhyen vaalikamppailun aikana, mikä esim. Kihniön tulevaisuus ehdokkaiden hahmotelmissa on?

Voi olla, että vielä ehtii kolahtaa isojen puolueiden vaalimateriaaleja postilaatikoihin, joissa ehdokkaat kertovat mielipiteensä vaikkapa tuulivoimaan, uuteen mahdolliseen Soteen. Tietenkään me ehdokkaat emme ole ennustajia. Kun maaseudun alasajo on maailmanlaajuinen, muka ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta, on maalla asuvien päättäjiksi haluavien vaikea antaa lupauksia äänestäjille.

Äänestäjien oikeusturva on olematon, kuin käytetyn auton ostajalla. Varsinkin eduskuntapuolueet haluavat huolehtia hoitajien riittävyydestä, lapsiperheet ovat sydäntä lähellä, samoin vanhukset ja koko Suomi täytyy pitää asuttuna. Vaalikoppiin asettautuessaan, tietääkö äänestäjä, kuinka noihin, sinällään hyviin ihmisten arkeen vaikuttaviin asioihin oma kunnallisvaaliehdokas voi omassa kunnassa vaikuttaa?

Me Kihniössä käymme yhä edelleen eloonjäämistaistelua itsenäisyydestämme. Väki vähenee, vanhenee. Mistä saamme lisää käsiä hoidettaville vanhuksille, kun nyt jo tiedetään hoitajien uupuvan työmääriensä alle? Miten käy sosiaali – ja terveyspalveluidemme? Mikä on sairaalan kohtalo? Myydäänkö se polkuhintaan uudelle mahdolliselle Hyvinvointialueelle? Entä jos Sote ei toteudu? Jyrääkö Pihlajalinna/Kolmostienterveys/Parkano sairaalamme muistojen joukkoon? Tietäkää, nämä ovat yhä ja voimakkaasti sydäntäni lähellä – taistelua näistä ei vain voi hävitä tai muuten meidät ”hukka perii”.

Itse aion, jos valinta osuu kohdalleni, yhä jatkaa armotonta puurtamista, yhdessä kihniöläisten kanssa, meidän kaikkien parhaaksi, avoimesti ja vuorovaikutuksella. Kihniön itsenäisyydestä taistelen naarasleijonan tavoin. Tämä jääköön ainoaksi lupaukseksi.

Muistakaa ehdokkaat ja kuntalaiset, elämä ja yhteiskunnalliset asiat eivät ole pelkkää rahaa. Ne ovat myös tunnetta ja arvoja, mitä suurimmassa määrin yhteisen hyvän saavuttamiseksi. Käykää ihmiset äänestämässä, vanhojen autojen ostoissa voi löytää myös ns. kultakimpaleita, kuten myös kunnallisvaaleissa.

Hannu Tiainen

Kyykystä ylös yhteislistan

kunnallisvaaliehdokas

8 vastausta artikkeliin “Miten Kihniön käy?”

  1. Varmaan tuo ennakko äänestys on nyt monessa kunnassa suurin osa tekee niin mitä itse olen kuullut kanssa ihmisiltä
    Kukaan ei ole vielä sanonut että menisi vaalipaikalle vaalipäivänä ja hyvä jos sillä ennakko toimilla saadaan korona viirusta poistettua terv tepivaari

  2. Varmasti kaikki puolueet ajavat vilpittömästä kuntalaisten asiaa parhaalla katsomallaan tavalla, myös kihniössä, kukin omalla tavallaan.
    Jos nyt lyhykäisyydessä asian ilmaisen että, mikä ei ole toisen hyvä on toisen paha ja päin vastoin, koskaan se ei ole nollasummapeliä, jossa on vain voittajia tai häviäviä.

    1. Joka asialla on kaksi puolta ja aina ne menee ristiin kuitenkin kukaan ei voi kieltää etteikö olisi kuntalaisten puolella toisen mielestä on häntä vstaan
      Tuokin vain sen vuoki että ovatkin eri mieltä asioiden kulusta
      mielipiteet kun eivät kohtaa missään kohtaa terv tepivaari

  3. Olen kyllä Hannu käsittänyt, että Sinä ja ryhmäsi lienette tehneet hyvää työtä ja uskoisin monen kihniöläisen arvostavan Sinua ja ryhmääsi.

    1. Kiitos Kalle kehuista. Toivottavasti olen ollut luottamuksen arvoinen.
      Kiitos myös Arvi ja Tepi kommenteista.

  4. Toivottavasti hyvin käy ja kihniö säilyttää elinvoimaisuutensa ja etenkin hyvän oman terveyskeskuksen palveluineen. Hoitajapula on joka puolella.Minua ei aikanaan tänne valittu hoitajaksi,kun muualta olin tänne hakeutumassa, onneksi naapurikunta Virrat tarjosi työtä,kun sinnikkästi hakemuksia lähetin. Tämä työpaikka mahdollisti tänne muuton.

  5. Oikeastaan vähän asian vierestä; tervetuloa tähän vahvasti miesvaltaiseen sivustoon, täällä tarvitaan vahvoja naisia vahvoine mielipiteineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *