Pääministerin kampaamoreissu

 

Pöyristyttävää? Eduskunnan kyselytunnilla saimme nähdä, kuinka pääministeri Sanna Marin oli leikkauttanut hiuksensa, ilman, että oppositiolle ja kansalle olisi asiasta tiedotettu. Miksi tällainen salailu? Kyllä tässä nyt on ainakin välikysymyksen paikka!

Kenen rahoilla pääministeri on ajattanut hiuksensa? Kuitteja näkyviin ja sassiin. Kansa on oikeutettu tietämään, missä välissä Sanna Marin on istunut kampaamossa, kun maa suorastaan huutaa tekoja hallitukselta?

On myös perin pohjin selvitettävä oliko kampaamo maahanmuuttajan pitämä. Jos oli, oliko siinä pääministerin ja koko hallituksen viesti, jolla houkutellaan maahanmuuttajia Suomeen? Eduskunnan oppositio, kansa ja iltapäivälehdet vaativat tietää, oliko kampaamo kantasuomalaisen pitämä, vai ulkomaalaisen.

Ilmiselvästi palaneen käryä on ilmassa. Miksi juuri nyt oli aika lyhentää hiuksia? Halusiko pääministeri näin ”pottuilla” opposition vaatimille leikkauslistoille? Jos kerran halu leikkauksiin on kova, niin aletaan leikata sieltä hyväosaisten päistä. Tätäkö Sanna Marin kertoi kokoomukselle, lyhentämällä hiuksiaan? Mautonta ja halpamaista kuiskutellaan jo kokoomuslaisten kansanedustajien taholta eduskunnan käytävillä.

Tämä asia ei saa jäädä tähän. Nyt iltapäivälehtien politiikan toimittajat, hihat heilumaan. Nyt on kyse hallituksen uskottavuudesta. Onko hallitus kaatumassa, kun esim. opetusministeri Li Andersson ei ole ole lähtenyt lyhentämään hiuksiaan. Hallituksesta suorastaan huokuu sisäiset ristiriidat.

Sydän kylmänä odotan, jos iltapäivälehdet saavat selville, että pääministerin hiukset ovatkin leikannut oma puoliso? Se olisi törkeyden huippu, kun parturit toimettomina napsuttelevat saksiaan, odotellassa asiakkaita ja pääministerimme leikkuutta hiuksiaan aviomiehellään. Kenties vielä maksoi pimeästi puolisolle valtioneuvoston myötämästä pääministerille kuuluvasta rahasta.

Onko pääministerilla ja koko hallituksella enää uskottavuutta? Siitä varmasti ottaa selvää politiikan toimittaja Timo Haapala ja johon sitten tarttuvat eduskunnan oppositiopuolueet. Tulemme elämään mielenkiintoisia aikoja.

 

16 vastausta artikkeliin “Pääministerin kampaamoreissu”

 1. Miehillä on helppoa ainakin Saramolla ja otsakalju ja takatukka Halla-aholla. Boris Johnson malliksi heille.
  Kuka on Eduskunnan pisin lettipä, on seuraavan opposition välikysymyksen paikka.

  Jotta tästä humpuukista Haapalat jne.. pääsisivät, suosittelen Eduskuntaan virka-asua. Kaikille samalainen paitsi väri Punainen( vas), vaaleanpunainen( dem), vaaleanvihreä( kepu), täysvihreä( vihr), sininen ( kok), sinimusta ( ps), sinikelt (rkp), valkoinen( kd). Hjallikselle (kaikilla väreillä laveeratuu)
  . Kaikille virkalakki jossa puolueen kokardi

 2. Enemmän arvostan Hannun avausta osoituksena kirjallisesta lahjakkuudesta kuin sisällöstä. Tehdään kärpäsestä härkästä niin Hannu kuin he jotka tukanleikkuusta numeroa tekevät.

  1. Toki osui ja asiaa oli mutta harmitti kun oikeassa asiassa niin pitkään ja monisanaisesti piehtaroitiin.

   1. Onko tämä parempi: ”Marin kävi kampaajalla ja lyhensi 10 cm hiuksistaan. Leikkuu maksoi 20 € ja siitä hän sai kuitin.”

    No, ei ole, vaan Hannun hieno satiiri, joka kuvasi tämän päivän ip- lehtien paskajournalismia ja politiikan tunkion tonkijoita.

    Vai onko Antti Hyryn ”Uuni-kirja” parempi, joka kuvaa laastin murustakin veden pisarasta kuivumiseen tai Päätalon 1 000 sivuiset monisäikeiset romaanit tai Arto Paasilinnan lyhytlauseiset toinen toisiaan toistavat vitsikkyydet.

    No ei ole !

    Odotan , illoin Hannulta tulee kunnon poliittinen satiiriromaani, jolle saisi kaikki poliittiset pellet kyytiä ja kansa saisi nauraa.

    1. Hyryn ”Uuni” on upea kirja. Päätaloa en ole lukenut. Arto Paasilinna oli hieno kirjailija. Viihdyttävä, mutta ei niin hieno kuin veljensä Erno. Tämähän ei nyt mitenkään liittynyt tuohon oivaltavaan satiirisen pakinaan, mutta tuli vaan mieleen.

    2. Olisiko että hyvä on jossain Paasilinnan ja Hyryn ilmaisun välillä. Ja kyllä jahnaaminen joskus on nautittavaakin, hyvänä esimerkkinä Volter Kilven romaanissa Alastalon salissa yksi isäntä valitsi piipputelineestä piipua yli viidenkymmenen sivun verran.

     Täytyy nyt vähän katua ja toivoa ettei Hannu mieltään pahoittaisi jos joku yksinäinen lukija olisi toivonut vähän tiiviimpää käsittelytapaa puhuessaan pääministerin hiustenleikkuun tiimoilta.

 3. Hiuksien tyylissä oli ”Purra Look ”, siirtyykö Marin PS puolueeseen, joko 7 Päivää lehti sai vihiä 🤸🗿

 4. Enpä ole kotimaiselle satiirille näin nauranut. Olisko tapahtunut alalla sukupolven vaihdos!

 5. Pääministerin kampaamo reissusta voi päätellä sen, etteivät kampaajatkaan aina onnistu työssään.

 6. Mitä vähemmän median pitää kirjoittaa politiikasta ja mitä enemmän he voivat kirjoittaa hiustyyleistä ja muodeista, sitä helpompaa heille.

  Ja kansa rakastaa!

  1. Ihmiset tekevät politiikkaa, pukeutuvat ja käyvät parturissa ja, niin kuin kuningatar Elisabetkin, käy vessassa, mutta erotuksena poliitikoista, hovineiti pyyhkii pepun.

 7. Eipä ole aiemmin sattunut silmiini näin loistavaa kuvausta ip-lehtien toiminnasta!

 8. Vähempikin olisi riittänyt. Minulle sanoi eräs naisihminen Lohjan bussissa, että Iltalehdissä oli uutinen, että Sanna Marin on raskaana. No, hän peruutti sen myöhemmin, sanoi, että hänellä oli lukihäiriö, Sanna Marin olikin sanonut, että korona-virusaika on ollut raskasta.

  Onneksi en ollut kertonut valejuorua kellekään, sillä minua askarruttivat muut asiat. Tosin meinasin ruveta itsekseni pohtimaan, kuka sijaistaa pääministeriä vauvaloman aikana. Ääneen pohdin jutun kertojalle, miksei hallituklsessa kukaan ole lähtenyt pappalomalle?

  Suomessa ollen tottunut siihen, että ihmi8set ovat rehellisiä. ja että sanaan voi luottaa. Olen liian vanhanaikainen. valehtelu on vissiin uusi normaali.
  T. Riitta L-M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *