Rasvaton maito ei olekaan terveellisempää – rasvahysterian typeryyden uusi osoitus

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rasvattomat-vai-rasvaiset-maitotuotteet-uusi-tutkimus-tama-on-terveellisempi-valinta/8242354#gs.c0g8yd

”Arvostetussa Plos Medicine -lehdessä julkaistut löydökset vahvistavat käsitystä, jonka mukaan vähärasvaisia maitotuotteita painottavat ravitsemussuositukset eivät perustu vakuuttavaan tieteelliseen näyttöön.”

Hysteerinen rasvapelleily on taas yhdessä asiassa osoittautunut perusteettomaksi.

Sama on tapahtunut mm. kananmunien suhteen ja eiköhän lisää ilmene, kun tutkitaan.

23 vastausta artikkeliin “Rasvaton maito ei olekaan terveellisempää – rasvahysterian typeryyden uusi osoitus”

 1. No mikään kuorittu joppi tai pluttana ei ole edes maitoa, vaan värjättyä ja teknisesti vitaminisoitua vettä.

  Terveysväite: Äidinmaitoa saaneet, luonnollisella tavalla syntyneet, ovat saaneet parhaan mahdollisuuden terveen elämän alkuun.

  Maalla taas saatiin toinen sysäys terveen elämän jatkumiseen oli juuri lypsetty maito, kaivoon jäähtymään, kerman kuorinta, omat viilit jne..
  Edelleen täysmaidosta valmistetut juustot jne., jne.

  Sanoohan se jo järkikin, että kaikista alkuperäsituotteista on kuorittu parhaat ja ravintorikkaimmat osat pois, jotka sitten myydään edelleen kalliiseen hintaa.

 2. Noinhan ne asiat ovat ja todella pluttanaa ne ovat veteen lantattu maidon väri ravinteet siitä on poistettu kokonaan siksi itse käytän täysmaitoa pohjanmaalta
  Voi on toinen ei se ole voileipä johon on jotain margariinia laitettu päälle eikä kukaan edes tiedä mitä se sisältää
  Voin tietää ja makua ei kykene kukaan matkimaan
  Ihmisen vaan itse pitää osataa käyttää esim voita ei sitä laiteta centin siivuina leivälle
  Kuten äitini sanoi voi pitäsi laittaa kuumalla naskalilla leivälle sillon sitä tulee tarpeellinen määrä
  En ole tuota kokeillut mutta tuskinp sitä voita saisi kuumalla naskalilla leivälle ainakaan liikaa terv tepivaari

 3. Voikohan tähän uuteen tutkimukseen nyt luottaa. Miten uskottelen itselleni että se on pätevämpi kuin monet päinvastaisiin tuloksiin tulleet tutkimukset.

  Itse juon rasvatonta maitoa kun uskon maitorasvojen olevan vahingollista suonilleni ja omiaan kasvattamaan vyötäröni ympärystä.

  Miltä maistuu on makuasia, omia mieltymyksiään ei kannata toisille tyrkyttää.

  1. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, tättä tutkimuksessa otettiin huomioon myös laajalti muita tutkimuksia ja johtopäätös perustui nimenomaan sellaiseen.
   Tässä pari vuotta sitten kolme eriryhmää toisistaan riippumatta kävi läpi kaikki rasvatutkimukset (useita tuhansia) sen selvittämiseksi, onko voi syyllinen sydän ja verisuonitauteihin.
   Lopputulosmolijokaisella ryhmällä, että yksikään tutkimus ei sellaista todista.
   Pekka Puskaa, joka on jatkuvasti väittänytpäinvastaista, on useaan kertaan pyydetty TV-haatatteluihin tuomaan edes yksi hänen väitteitään tukeva tutkimus.
   Toistaiseksi Puska ei sellaista ole kyennyt tuomaan.

 4. Ei ole minulle vaikea kysymys eikä ongelma; maitoa kun en ole juonut yli neljäänkymmeneen vuoteen.
  Kotimehut ja hanavesi riittävät.

  1. Hanavettä minäkin aika paljon juon, nyt olen mieltynyt ruokajuomaan missä litraan vettä jauhan tehosekoittimella kourallisen karpaloita pakastimesta.
   Perjantaisin jos on kalaruokaa nautin pari lasia valkoviiniä.

  2. Vai että ”kotimehua”. Kohta saattavat poliisit pyöriä nurkissa. Itse juon paljon vahvaa teetä. Tänä vuonna saatan tehdä kotimehuakin, kun pihlajissa on runsaasti marjoja. Mehusta voi sitten tehdä vaikka kiisseliä.

 5. Minä olen ikäni käyttänyt vai täysmaito, täyskermaa, kysyneitä täysjuustoja enkä mitään kevyeen päinkään. Päivittäin kuluu kahviin ja muuhun noin kolme varttia täysmaitoa.
  Painoltani olen täysin normaalin rajoissa, ehkä hiukan yläkanttiin johtuen urheilu ja voimailutaustastani johtuen.
  Olen terve kuin pukki toistaiseksi ilman mitään lääkityksiä.

  Kyllä tuo painonhallinta on ihan muusta kiinni kuin siitä, että syöt lisäaineettomia ja puhtaita ja alkuperäisi ruokia.

 6. Minä juon syödessäni lasillisen ”sinistä” maitoa ja vielä jääkaappikylmänä.

  Ovat ne kaikki maidon laadut tullut juotua, juuri lypsetyt ja meijeristä palautetut kirnupiimät.

 7. Käytän nimenomaan täysmaitoa joka ainoa päivä, paitsi Virossa vieläkin rasvaisempaa maitoa. Syön voita ja rasvaista kermajuustoa. Minulla ei ole tiedossa olevia sairauksia.

  Syön runsaasti sekä naudanlihaa, että sianlihaa. Syön kananmunia.

  Eli ruokavalioni on THLn mielestä täysin väärä – taitavat olla väärässä.

 8. Tämä koko asia on erittäin laaja kymmenine tutkimuksineen.

  Tähän liittyy koko ihmisen vatsan bakteerikanta/ floora, joka säätelee kaikkia toimintojamme aivoista sydämeen ( Paula Heinonen ).

  Toinen pääravintomme on leipä, jota tehdään pääasiassa kuoritusta viljasta kokoviljan sijasta hiivalla nostettuna, sen sijaan että, sen pitäisi olla juurella nostatettua.

  Kolmas ovat antibiootit, jotka ovat sotkeneet koko ruoansulatusjärjestelmämme. Jokaisen kuurin jälkeen pitäisi syödä 1/2 vuotta probiootteja kuten hapankaalin tyyppisiä ruokia, jotta floora palautuu. Puhumattakaan siitä, että jotkin elintarvikkeet pitävät sisällään antibioottijäämiä.

  Ja seuraus on ns. IBD- taudit, jotka ovat suoliston imeytymishäiriöitä ja, jotka ovat yleistyneet etenkin nuorissa ja juuri heissä, joilla ruokatottumukset ovat tätä kevytelämää ja höttöruokaa.

  Pauna Heinosen lisäksi lääket. tohtori Antti Heikkilä on taistellut pitkään näiden ruokavalioiden kanssa ja saanut jopa toiset lääkärit vastaansa, koska hän on tutkimuksin osoittanut, että täyspainoisella ruoalla on edistävä vaikutus toipua paremmin vaikeista sairauksista kuin olla kiinnittämättä huomiota oikeaan täyspainoiseen ruokaan. Se ei tietenkään korvaa määrättyä lääkehoitoa.

  Osa meistä on oikealla tiellä, mutta ”eksyneitä / eksytettyjä lampaita” on miljoona.

 9. Kyllä se vanha viisaus, että kaikkea kohtuudella pitää paikkansa myös maitotuotteiden ja kaiken muunkin syotävän ja juotavan kanssa.

 10. Lapsuudessani meijeristä ei tuotettu joppia. Kyllä maito juotiin aitona maitona jota ei ollut käsitelty mitenkään.

 11. Vuosi sitten tuttavani, viisissäkymmenissä oleva mies, sanoi lopettaneensa rasvattoman maidon käytön. Hänellä oli kolestorolit koholla ja kolestroli ei alentunut pillereillä. Hän sai terveysviranomaisilta neuvon, että rasvaton maito n o s t a a kolestroliarvoja, toisin kuin luullaan. Hän lopetti rasvattoman maidon käytön ja kolestroliarvot rupesivat alenemaan nopeasti.

  Mietin hänen sanomaansa. Itselläni on ollut kolestrolilääkitys reilusti yli kymmenen vuotta. Olen nuoresta asti ollut ”terveystietoinen” ja käyttänyt kevytmaitoa/rasvatonta maitoa siitä asti kuin niitä on ollut saatavilla. Samoin olen pekkapuskien ohjeiden mukaan vetänyt voileivän päälle floraa ja muita ”hyvärasvaisia ” tuotteita. Silti sain 57-vuotiaana lievän aivoinfarktin ja minulle määrättiin kolestrolilääkitys.

  Anoppini moistiskeli minua rasvattoman maidon käytöstä ja voin välttämisestä.
  ”Miksi sie, Lassi, juot kurria ja panet voileivän päälle kissanrasvaa? Läski ja voi ja oikea maito pitävät ihmisen kunnossa.”

  Anoppini käytti elämänsä loppuun asti voita, täysmaitoa ja söi muutenkin minun mielestäni epäterveellisesti (silloisen tietoni mukaan). Lisäksi hän tupakoi ja kallisti joskus kuppia. Hän eli 82-vuotiaaksi eikä hänellä juurikaan ollut mitään sairauksia.

  Miettimään hänen sanansa ovat minut pistäneet.

  1. Kannattaa vähitellen palata luonnolliseen ruokavalioon esim. statiinien vähentämisellä lääkärin kontrollissa. Itse läheislääkäri, joka käytti jo pitkään statiineja on nyt lopettanut ne kokonaan ja vointi sekä arvot ovat alkaneet parantua.
   Ja varmasti ei kuole, jos ottaa voita / voi oliiviöljysekoitusta leivän päälle. Leiväksi hapanjuurella tehtyä vaaleaa kaurapitoista tai hapanleipää.
   Viipale kunnon kypsytettyä emmentalia ja tai kanamunaviipaleet ja tai kokolihaleike. Hapatettu venäläinen valkosipulikurkku on piste iin päälle.
   Ja päälle kylmää kokomaitoa, jos sitä ei ole jostakin vakavasta syystä ehdottomasti kielletty.
   Liika suola on monen pahan asian juuri ja juuri verenpaineelle.

 12. Olen jättänyt täysin nuo florat ja muut ”kevytrasvat”. Etupäässä käytän neitsytoliviiöljyä ja silloin tällöin voita leivän päällä. Molempia tuotteita on käytetty tuhansia vuosia. Uskon Antti Heikkilää ja kierrän kylmäpuristetun rypsiöljyn kaukaa, sanokoon terveysapostolit mitä haluavat.
  Antti Heikkilän mukaan rypsiöljy, myös kylmäpuristettu, sopii saranoiden voitelemiseen.

 13. Transrasvat ovat selvästi terveydelle haitallisia. Miksi Suomessa ei seurata muuta maailmaa ja kielletä transrasvoja?
  Ehkä samasta syystä kuin miksi Suomessa ei laadita eläkekattoa, ei korjata taitettua eläkeindeksiä, ei panna poikki AY-liikkeen ja demarien allianssia, suhtaudutaan varsin jyrkästi homeopatiaan ja muuhun vaihtoehtoiseen lääketieteeseen, sekä mennään täysillä mukaan tieteen magioitumiseen.

  Jostain syystä Suomi kulkee jälkijunassa. Ehkä se on hinta siitä, että olemme Euroopan älykkäin ja individualistisin kansa. ja tämä individuaalisuus tekee meidät jääräpäisiksi sooloilijoiksi, joiden on vaikeaa saada aikaan konsensusta missään asiassa.

  1. Johtuisikohan noiden homeopatioiden ja muiden vaihtoehtohoitojen vastustaminen siitä, että yhdenkään niistä ei ole voitu todistaa tutkimuksella auttavan missään taudissa…

 14. Homeopatia on toiminut myös lasten ja eläinten kohdalla. Eikö se kerro mitään? Eihän kemiallisetkaan lääkkeet toimi kaikkien kohdalla.
  Onko tunnettu lääkäri Antti Heikkilä jotenkin pöljä, koska hän suhtautuu myönteisesti homeopatiaan?
  Ovatko sveitsiläiset pöljempiä kuin muut eurooppalaiset kun he hyväksyivät homeopatian heidän maansa Kelan korvauspiiriin?

  Onko kvanttifysiikka jotenkin epätodempaa kuin muu fysiikka?

 15. Tiede kulkee jälkijunassa mm. homeopatian vaikutuksista, joka perustuu erittäin pieniin tehoaineiden pitoisuuksiin.
  Homeopatiassa on tutkittu myös lumevaikutusten roolia toipumisiin syystä, että osa ns. fyysistä sairauksista ovat psyykkisiä.
  Myös kaikissa lääketesteissä on mukana lumeet vs. oikea lääkeaine.
  Tiede Suomessa kulkee myös jälkijunassa monissa jo muualla maailmassa hyväksytyissä luontaishoidoissa kuten kiinalainen akupunktio, jäsenkorjaukset, kiropraktikot, hermoratahoidoissa kuten pitkälle koulutetut vyöhyketreapeutit jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *