Suvaitsemattomuudesta on tullut uusi ”suvaitsevaisuuden” lippulaiva

https://yle.fi/uutiset/3-11893828

”Kirjailija Leena Krohnin mukaan elämme uuden suvaitsemattomuuden aikakautta, jota ruokkivat poliittinen islam ja sosiaalisen median sanktiot”

”Suvaitsevaiset” ovat käynnistäneet massiivisen noitavainon niitä kohtaan, jotka eivät sellaisenaan niele heidän väitteitään ja kehtaavat jopa esittää kyseenalaistuksia ja erilaisia, jopa vastakkaisia,  mielipiteitä.

Kyse on siis laajalti hyväksytystä sensuurista, missä pyritään koko ajan kohti George Orwellin kisjassaan 1984 kuvaamaa yhteiskuntaa.

Kirjailija Juha Seppälää lainaten

”Tylyttävät väitteet moukaroivat nykyaikaa: sosiaalinen media on omankäden oikeudella tuomioita jakava mestauslava ja toimittajat huomiohakuisia itsensä brändääjiä.”

34 vastausta artikkeliin “Suvaitsemattomuudesta on tullut uusi ”suvaitsevaisuuden” lippulaiva”

  1. Tämä oli ajatuksia herättävä kirjoitus. En purematta niele, mutta arvostan tätä kulmaa. Kykymme omaksua eriäviä mielipiteitä on yksi isoja yhteiskunnan mittareita.

    1. Krohnin jutusta ilmenee, että hänestä ei toiasiassa tullut teosofia, vaikka ajatukset häneen vaikuttivatkin.

      1. Ihan nyt vain ihan oma mielipiteeni; teosofia kun itseasiassa lienee aate, siis teosofiksi ei suinkaan tulla. Teosofiasta voidaan ikään kuin ”lainata”, omien ajatuskuvioittensa tueksi. Kokonaisuudessa teosofia sisältää jopa satoja aatesuuntia.

    1. Teosofia omin sanoin kuvaamana on Steinerilaisuuden lähtökohta, joka uskoo jälleensyntymiseen uuteen persoonaan sen mukaisesti, miten on elämänsä elänyt. Merkittävä kirja on Urantia-kirja.
      Siihen liittyy myös biodynaaminen viljely (ei biologinen), joka ottaa huomioon istutuksissa ja kasvien leikkauksissa kuun ja tähtien kierrot ja asennot. Myös tähdistä ennustaminen, astrologisine karttoineen kuuluu alaan.
      Parapsykologia on uskoa korkeimpiin voimiin ja yhteyksiin kuolleisiin.

      Krohnin suku on hyvin monialainen ja lahjakas taitelija-tiedesuku historiassaan, myös teollisuussuku panimoineen.

      Ettei taas joku pane pahakseen, tunnen useita Korhneja perhetuttuina. Olen saanut perinnöksi suvun jäseneltä venehanurin, joka on tuossa pianon vieressä. Kurki-Suoniot kuuluvat samaan sukuhaaraan.

  2. Onhan se juurikin niin!
    Useimpia kirjoituksia moderaattorit valvovat ja päästävät vain omanlaisensa mielipiteet esille. Näin luodaan ”todellinen” totuus!

  3. Kyllä minä näkisin poliittisen islamin suurena uhkana länsimaisille sivistysvaltioille jollainen Suomikin vielä on. Kannatan uskonnonvapautta mutta jos islamin suunnalta aletaan laittamaan poliittisia ja yhteiskunnallisia normeja niin se on tosi huono asia.

  4. Ihmiset ovat vähän eksyksissä. Suvaitsevaisuus ei ole hyveen synonyymi vaan itsekorostusta.
    Rohkeus, viisaus, kohtuus, oikeamielisyys.
    Sokrateen mukaan ihminen ei voi olla viisas, jos hän ei tunne hyvettä.

  5. On vieläkin kovin vaikeaa joskus nähdä ero: erilaisia aatteita, mietteitä, mielipiteitä, yhteiskuntajärjestyksiä voi arvostaa ja kunnioittaa, mutta se ei tarkoita että ne pitäisi hyväksyä esimerkiksi suomalaiseen yhteiskuntaan.

  6. Krohn sanoo asian jonka moni muu on huomannut mutta ei uskalla sanoa ainakaan nimellään, koska pelkää juuri sitä mistä ei uskalla puhua. MTV:kin piilotti tuon uutisen aika pohjalle. Uutisissa yleisesti mainittiin asiasta mutta ei kerrottu sisältöä.

    Krohn ei ole teosofi mutta vaikka olisi niin mitä merkitystä sillä olisi tuon yleisen totuuden toteamiselle?

    Sananvapaus on uhattuna enemmän vielä esimerkiksi Britanniassa. Esimerkiksi toimittaja Piers Morgan sai potkut ohjelmastaan koska puskahti ettei usko sanaakaan siitä mitä prinssi Harryn puoliso Meghan sanoi brittihovista. Ja mikä oli syy? ”Rasismi”. Tai kun Harry Potter kirjailija J.K. Rowling totesi että ihmisiä joilla, on kuukautiset on tavattu kutsua naisiksi niin häntä syytettiin ”transfoobikoksi” ja hänen kirjojaan vaadittiin boikottiin. Edes empiirisiä tosiasioita ei saa todeta ääneen. ”Keisarin uusista vaatteista” pitäisi painaa uusintapainos ja jakaa kaikille länsimaissa.

    Nyt kun olen tilannut Hesaria jo jonkin aikaa niin täytyy todeta että siinä kyllä uskalletaan aika paljon ottaa kantaa näihin asioihin. Some-kuoroista huolimatta ainakaan Suomessa ei ole kaikkea menetetty.

  7. ” – Teosofia on kylläkin herättänyt minussa oleellisia kysymyksiä olemassaolosta, tietoisuudesta, elämästä ja kuolemasta, mutta oppirakennelmana se ei ollut minulle tärkeä tai riittävä.”

    Näin sanoo Leena Krohn tuossa Ylen artikkelissa.

    On muuten lukemisen arvoinen tuo toimittaja Jussi Mankkisen rakentama artikkeli Leena Krohnin ajatuksista, jotka ovat rohkeudessaan ja oivaltavuudessaan samaa luokkaa kirjailija Pirkko Saision ajatusten kanssa.

    Ehkä on myös niin, että nykyään naiset saavat mediassa tuollaisia ajatuksia paremmin läpi sensuurin kuin miehet. Kysykää vaikka Jukka Hankamäeltä.

      1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Totuus_kiihottaa

        Totuus kiihottaa

        Hankamäki syyttää tiedeyhteisöä ja ”valtamediaa” vasemmistolaisesti ja populistisesti painottuneiksi ja itselleen epämieluisia tosiasioita peitteleväksi ja katsoo, että sananvapautta rajoittava lainsäädäntö on johtanut ei-toivottujen mielipiteiden sensuuriin, mikä on luonut tilausta MV-lehden kaltaisille kansalaislähtöisille vastamedioille.

  8. Tuplatohtori Hankamäki on kirjoittanut 23 tietokirjaa ja 8 verkkokirjaa. Hänen viimeisimmän kirjansa ”Totuus kiihottaa” valtamedia on yrittänyt vaieta kuoliaaksi ja näin tehdessään paljastanut, että Hankamäki on osunut tässä mediatutkimuksessaan liiankin hyvin maaliin.
    Myös kävijämäärä Hankamäen blogisivustolla on kunnioitettavan suuri.

    Hankamäki tullaan muistamaan ”Pohjolan Platonina”.

    1. Halla-aho on yksinkertainen tohtori, mutta Hankamäki on kaksinkertainen.

    1. Näyttä olevan niitä tohtoreita, joita lukevat vain änkyräpersut. Ei todellakaan kiinnosta riippumattomana filosofina.
      Noita perusdosentteja ja muitakin ”uskottavia ” Bäckmmaneja ei kukaan ota vakavasti.

      1. ”Näyttä olevan niitä tohtoreita, joita lukevat vain änkyräpersut”

        Yllä oleva lausahdus HK:lta on ymmärrettävä niin, että hän ei ole lukenut esimerkiksi Hankamäen kirjoituksia. Mielestäni on varsin surkeaa, jos ihminen (tässä tapauksessa HK) muodostaa käsityksen jostakin teoksesta pelkästään muiden ihmisten arvostelujen perusteella.

        1. Sama logiikka pelaa noissa persukommenteissa.
          Asiaan ei perehdy, vaan mollaa muiden mollaajien kuorossa mukana.

      2. ”Näyttä olevan niitä tohtoreita, joita lukevat vain änkyräpersut. Ei todellakaan kiinnosta riippumattomana filosofina”

        Jep, jep…ihan vaan uteliaisuuttani kysyn, osaatko nimetä muita, joiden väitöskirja olisi myyty loppuun ja julkaistu Liken toimesta myös pokkarina ?

        Toki on niin, että täydellisesti mustavalkoisen maailmankuvan omaavalle ihmiselle, filosofia saattaa olla hankalaa hyväksyä ja vielä hankalampaa ymmärtää.

        1. No niinpä ..
          *
          https://fi.wikipedia.org/wiki/Rakkauden_v%C3%A4litt%C3%A4j%C3%A4

          Rakkauden välittäjä: Kulttuurikritiikki ja eettisen ihmisen ideaali Simone Weilin ajattelussa on Jukka Hankamäen teoreettisen filosofian alaan kuuluva väitöskirja vuodelta 1997.
          .
          Teos on julkaistu laajennettuna ja ajantasaistettuna painoksena vuonna 2006 Like-pokkarien sarjassa nimikkeenään Rakkauden välittäjä: Kulttuurikritiikki ja eettisen ihmisen idea Simone Weilin ajattelussa.

  9. Minkälainen on ”riippumaton” filosofi?

    Ehkä Bertrand Russell ja Esa Saarinen jossain mielessä (Russell ei langennut loveen tavatessaan Leninin, vaan piti tätä julmana miehenä).

    Marx oli riippuvainen Hegelistä, Hegel oli riippuvainen Kantista, jne.

  10. Heikki, kannattaa olla avoin mieli näihin. Tohtoreita, proffia ja tutkijoita on todellakin moneen junaan ja heistä n. 99,99% on voimakkaan puolueellisia. Jos haluaa oppia maailmasta, kannattaa lukea hieman niitä joiden kanssa on samaa mieltä maailmankuvasta – ja todella, todella paljon niitä joiden kanssa on eri mieltä.

    Viisaus ei kasva sillä, että opiskelee uusia tapoja olla samaa mieltä. Pitää altistaa omat ajatukset mukavuusalueen ulkopuolelle. Jos ei mistään muusta syystä niin sotastrategialla: kannattaa tuntea vihollisensa hyvin.

    1. Juuri noin teenkin, mutta joku raja silläkin pitää olla. Se, jos on vahva ajatuksellinen puolueen leima perseessä, tekee se itse filosofista tyhmän, vastenmielisen ja rajoittuneen sekä sokaistuneen.
      Perussuomalaisuus ei ole mitään filosofiaa, vaan se on vastenmielistä ihmiskäsitystä ja rasismia.
      Filosofia on laajaa, monipuolista ja avarakatseisuutta huolimatta siitä, että se voi olla kriittistä ilmiöihin suhtautumista.

      1. Kaikkien jotka haluavat osallistua keskusteluun yhteiskunnallisista asioista olisi hyvä lukea filosofiaa siltä kannalta että ymmärtäisi kyseenalaistaa asioita. Valitettavasti näyttää silti olevan niin että korkeinkaan oppineisuus ei ole takuu pyrkimyksestä totuuteen. Juurikin luettiin lääkäristä joka väitti koronaa huijaukseksi

  11. Jos haluaa ymmärtää, miksi rasismista on tekemällä tehty pahuuden symboli ja miksi suvaitsevaisuus on käsitetty hyveen synonyymiksi, mitä se ei ole, kannattaa perehtyä kulttuurimarxismin historiaan sekä lukea Aristoteleen teos ”Nikomakhoksen etiikka”.
    Sen lisäksi on paikallaan pohtia, miksi yksi 1800-luvun syvällisimmistä ajattelijoista, tanskalainen Sören Kierkegaard, tuo ”eräänlainen filosofi” hyökkäsi kirjoituksillaan ja kirjoillaan rajusti Hegelin filosofiaa vastaan ja yhtä rajusti luterilaista kirkkolaitosta (ja samalla katolista kirkkoa) vastaan. Kiergegaard itse oli varsin uskonnollinen (siis kristinuskovainen), mutta piti Tanskan luterilaista kirkkoa pakanuuttakin pahempana asiana.

  12. https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007948429.html

    Kansanedustaja Päivi Räsänen saa syytteet kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

    Päivi Räsäsen puheista ja kirjoituksista on ollut käynnissä useita rikostutkintoja. Ratkaisussaan syyttäjä on joutunut arvioimaan uskonnonvapauden, sananvapauden ja vihapuheen välisiä rajalinjoja.

    SYYTTÄJÄ on viimein saanut valmiiksi syyteratkaisun, joka koskee kristillisdemokraattien kansanedustajan ja entisen sisäministerin Päivi Räsäsen puheita ja kirjoituksia. Räsänen joutuu vastaamaan oikeudessa syytteisiin kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

    Lisäksi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut Suomen Luther-säätiön asiamiestä ja hallituksen jäsentä Juhana Pohjolaa vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

    Räsäsen syytteet koskevat kolmea eri asiakokonaisuutta. Yhden rikosepäilyn osalta syyttäjä on lopettanut esitutkinnan.
    Syytteet käsitellään myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa.

    **************************************************************************************
    Kas kun Toiviainen ei nosta syytetä psykiatrian professori Asser Stenbäck’ä vastaan:

    Ote alla olevasta:

    Korkealla kirkollisella tasolla sellainen sai julkista ymmärtämystä 1993. Asser Stenbäck, psykiatrian professori, muistutti välittömästi kirjasessaan (SLEY-Kirjat), etteivät seksuaaliset poikkeavuudet sisällä luomislahjaa, vaan ovat kehityshäiriö, josta saattoi myös tervehtyä. ”Anatomian vastainen elämä on luonnonvastaista”.

    *****************************************************************************************

    En pidä Räsäsen homouteen liittyvistä kirjoituksista.
    .
    Mutta, mutta – voidaanko tosiaan ajatella Räsäsen kirjoitusten ajavan ketään vihaan? – tuskin ketään
    .
    Räsänen käy omaa toivotonta taisteluaan oman uskontonsa ja raamatun pohjalta.
    .
    Toiviainen puolestaan on omalla toiviomatkallaan Räsästä vastaan
    .
    .
    ****************************************************************************************
    .
    http://www.luthersaatio.fi/julkaisut/hengen-viisaus-kirjat/
    .
    Aamutähti #29: Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi
    .
    Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen
    .
    Avioliittomoraalin rappioon liittyy olennaisesti seksuaalisten poikkeavuuksien nousu ja levittäytyminen. Korkealla kirkollisella tasolla sellainen sai julkista ymmärtämystä 1993. Asser Stenbäck, psykiatrian professori, muistutti välittömästi kirjasessaan (SLEY-Kirjat), etteivät seksuaaliset poikkeavuudet sisällä luomislahjaa, vaan ovat kehityshäiriö, josta saattoi myös tervehtyä. ”Anatomian vastainen elämä on luonnonvastaista”.
    .

    Päivi Räsänen on kirjoittanut kysymyksestä tiiviin informaatiokirjasen. Kansanedustajana hän selvittää asiaan liittyvää yhteiskunnan säännöstöä. Lääkärinä hän valottaa ilmiötä ihmisen psyyken häiriönä ja perheen aseman hämärtäjänä. Kristittynä kirjoittaja kokoaa asiassa Raamatun yksiselitteiset opetukset, Jumalan tahdon.
    .
    .
    Seksuaalisuus on Jumalan hyvä ja kaunis luomislahja. Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi. Mutta Jumalan luomistahdosta irtireväistynä siitä muodostuu tuhovoima. Sukupuolisen poikkeavuuden toteuttamisen sanktiot on rikoslaista poistettu. ”Suvaitsevaisuuden” nimissä kirkko ei kuitenkaan voi hyväksyä sukupuolisen poikkeavuuden, huoruuden tai haureuden mallia työntekijöidensäkään välityksellä. Kristus on kärsinyt Jumalan Raamatussa eri synneille asettamat rangaistukset ne poistaen (Joh. 8:1-11). Asian suhteen Jumalan tahto on jatkuvasti voimassa. Jumalallinen rakkaus kutsuu kristittyjä uskossa kantamaan kaikki syntinsä, myös seksuaalielämän synnit, Kristuksen parannettaviksi. Siten Kristuksen Hengen avulla kuoletamme ruumiin teot (Room. 8:13) Rovasti Eero Parvio
    .

    Tämä vihko jatkaa Suomen Luther-säätiön Aamutähti-sarjaa, joka keskittyy uskonelämän peruskysymyksiin. Sarjan toimittajina ovat rovasti, teol.lis. Simo Kiviranta ja pastori Juhana Pohjola.

  13. Anne Moilanen on julistanut avointa vihaa heteromiehiä kohtaan ja kiihottanut vihaan puolta maapallon väestöä kohtaan (oletuksella että puolet väestöstä on miehiä ja poikia), kun hän oli vuosina 2008–2012 Naisasialiitto Unionin kustantaman Tulva-lehden päätoimittaja, sekä juontaesssaan vuonna 2009 Yle Radio 1:llä feminististä Tulta munille! -keskusteluohjelmaa.
    Sitä samaa hän teki ollessaan takavuosina Seura-lehden kolumnistina. Lisäksi hän uhkaili Tulva-lehdessä naisia, jotka uskaltavat vastustaa feministejä, kuumalla paikalla.
    Tiesi millä kaikilla foorumeilla hän on kirjoittanut tai vihapuhunut miehiä ja poikia kohtaan.

    Milloin valtakunnansyyttäjä R. Toiviainen, jonka toivioretki vihapuheen löytämiseksi ulottuu menneisyyteen vuosien taakse, ryhtyy jahtaamaan Anne Moilasta?
    Ja tuskinpa Moilanen on tällä sektorilla ainoa laatuaan.

  14. Feministinen vihapuhe
    Anne Moilasen ”Tulta munille!” -radio-ohjelmasta tehtiin tutkintapyyntö poliisille kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja sukupuolisyrjinnästä miehiä kohtaan. Toimittaja Anna-Stina Nykänen ihmettelee, miksei kukaan feministi ole julkisesti paheksunut edes ohjelman nimeä. Hänen mielestään feministinen vihapuhe pitäisi lopettaa.

    Sitaatteja
    ”Tämä lehti hyökkää avoimesti miesaktivisteja vastaan.

    ”Jos joku feministi on toiminut muiden mielestä tökerösti, se takuulla sanotaan ääneen. Näin ei todellakaan näytä olevan, tai sitten feministit hyväksyvät järkyttäviä asioita.

    ”On aivan pötypuhetta, että Suomi olisi missään mielessä tasa-arvon eturintamassa. Päinvastoin olemme jääneet ihan hännille.” Tutkimuksen mukaan Suomi on maailman 2. tasa-arvoisin maa.

    ”Kokoomus ei puhu tasa-arvosta, vaan mahdollisuuksien tasa-arvosta. Kokoomus on naisen paskin ystävä!” — Anne Moilanen

    ”Sosialistinen hyvinvointivaltio on feministin paras ystävä” — Anne Moilanen. – Lähde LiberalismiWiki.

  15. Femakkoideologiaan ei valtakunnansyyttäjä koske edes pitkällä tikulla, koska se on myös hänen ideologiaansa.
    Ristiretki koskee vain ja ainoastaan multikulttuurista ja multiseksuaalista ideologiaa arvostelevia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *