Tasa-arvo ja ”tasa-arvo”

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008207392.html

”Tampereen seurakuntayhtymässä harvinainen tapaus: naishakijaa esitettiin johtovirkaan, mutta mies valittiin – Nyt tasa-arvovaltuutettu käsittelee asiaa”

Milloinkas tasa-arvovaltuutettu ottaa käsittelyyn sen törkeän tilanteen, että STM:n tasa-arvoyksikössä on palkattuna vain femakkonaisia eikä yhtään miestä?

15 vastausta artikkeliin “Tasa-arvo ja ”tasa-arvo””

 1. Kauas on kirkko ajautunut peruskirjastansa, raamatusta.

  1Kor.14:34 olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.
  14:35 Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.

 2. Aika paljon on vettä Tammerkoskessakin virrannut sitten tuon ajan.

  Vaan seurakunnan hallintoa tuntevat ihmiset voisivat todeta jotain muutakin heidän kyvystä hoitaa asioita fiksusti. Nimimerkillä joskus itsekin nähnyt jälkiä. Umpikorruptoitunutta ja tehotonta.

 3. Taas tulee jälkipuitavaa. Ortodoksikirkoissa ei nainen saarnaa eikä talebanhallinnossa.
  – Raamattu on vanhalta ajalta ja siltä osin on pohdittavaa
  kuka muuttaa raamatun sisältöä ja kenen luvalla?

 4. Nykyään naiset ovat ruvenneet käyttämään enemmän viinaa. Eivät enää tiedosta akkavaltaa, vaan pitävät sitä toivottavana?

  No tämä oli vain teoriaa.

  1. Joo, varokaa naisten houkutuksia. Munkkiluostarit hakevat uusia noviiseja.

  2. ”Raamatussa nainen lankesi ensimmäisenä saatanan houkutuksiin..”

   Niin kirjassa lukee, muta onhan sinä kyse vain fiktiivisetä tarinasta.

   1. ”Niin kirjassa lukee, muta onhan sinä kyse vain fiktiivisetä tarinasta.”

    Todella näyttää siltä, että nykyään kirkon herrat ja rouvat ajattelevat noin!

    Onneksi vielä toistaiseksi on vielä pappeja, jotka ajattelevat, että on todellinen Herra, jonka Sanaa kannattaa kuulla.

    Entinen piispa, Irja Askola näkyi marssivan sateenkaarikulkueen kärjessä, varmastikin yksi, joka ajattelee samoin, kuin sinä!

    1. Fiktiivinen tarina.

     Onhan se varmasti selvää suuremmalle osaa ihmisitä, että tarina Aatamista ja Eevasta paratiisissa on jonkun ihmisen keksimä juttu – siis muutama tuhat vuotta sitten.

     1. Tarinan voisi varmasti nykyinen ”huipputiede! todistaa fiktioksi!?
      Muutama tuhat vuotta on lyhyt aika tieteelle, koska he tutkivat myös kaukaisia asioita ”aukottomasti”, vaikka mustan aukon takaa ja kaikkien on uskottava!

 5. Juutaiskristillisen kulttuurin, johon Suomikin kuuluu, rappeutuminen alkoi 1800-luvulla.Tanskalainen ”eräänlainen filosofi” Sören Kierkegaard, oli niitä harvoja älykköjä, joka huomasi tämän. Tässä lienee syy miksi Kierkegaard hyökkäsi sekä Hegelin filosofiaa vastaan että myös Tanskan luterilaista kirkkoa vastaan, ja hyökkkäsi täysillä.
  Varmaan Kierkegaard piti katolista kirkkoa yhtä turmeltuneena kuin luterilaistakin. Kierkegaardin mielestä tanskan kirkkolaitos oli pakanuuttakin pahempi asia.

  Luulisin että Kierkegaard oli samaa mieltä kuin minäkin olen, tosin tämä näkemykseni on muotoutunut vasta ”vanhoilla päivilläni”.
  Siis että ainoastaan kreikkalaiskatolinen, siis ortodoksinen kirkkolaitos on ainoa oikea kristinoppi, tai ainakin lähimpänä sitä.
  Huomionarvoista kreikkalaiskatolisessa opissa, on mm. se, ettei se hyväksy nykyäänkään naispappeutta.

  Jos sivuuttaa Kierkegaardin antipatiat Tanskan kirkkoa ja Hegelin filosofiaa kohtaan, on vaikeaa olla varma mistään mitä tämä salaperäinen mies on kirjoittanut. Hän kirjoitti useilla salanimillä ja hänen tekstejään on monesti vaikea ymmärtää, ja silloinkin kun ymmärtää, ei voi olla varma onko ymmärtänyt oikein. Hän kirjoitti pelkästään tanskaksi ja oli aina ”riidoissa maailman” kanssa. Kirkkolaitos oli pienessä Tanskassa siihen aikaan mahtava vastustaja, mutta siitäkös tämä ”eräänlainen filosofi” välitti. Luultavasti tämä kyssäselkäinen omituinen mies, joka aivoituksia voi monesti vain arvailla, tiesi täysin varmasti, että hänen tekstinsä pystyvät läpäisemään sensuurin vasta joskus 1900-luvulla. Mutta arvasiko hän kuinka suosittu hänestä tulisi?

  Oliko Paavali oikeassa sanoessaan (lyhyesti): ”Nainen vaietkoon seurakunnassa?”

 6. ”Vihreä lanka poisti kommentteja ja kokonaisen keskustelun, joissa miesten tasa-arvon kannattajat esittivät asiallisesti faktoja ja mielipiteitä, koska keskustelu paljasti itseään feministeiksi kutsuvien naissovinistien näkökulmasta ikäviä tosiasioita. Nimimerkki mainitsi sensuurista toisessa keskustelussa, ja se mainintakin poistettiin.

  Artikkelin kommenteissa ei edes tuotu esiin sitä, että ainakin kolmen eri tilaston mukaan noin 40 % parisuhdeväkivallasta kohdistuu miehiin (esimerkiksi lasten kyselyissä raportoimasta parisuhdeväkivallasta 44 %) ja nykyään miesten harjoittama väkivalta on vähentynyt niin paljon, että nuorissa suurin osa parisuhdeväkivallasta kohdistuu miehiin, esimerkiksi seurustelevista 15-16-vuotiaista 5 % pojista ja 1 % tytöistä oli lyöty tai potkittu toistuvasti (edes kerran 9 % ja 2 %), ja lievemmässäkin väkivallassa luvut olivat samansuuntaisia.” – Vapaasana,net. 27.8.2009.
  ———————————————-
  Tasa-arvo ei ole aksiooma, se pitää määrittää.
  Nykyhallituksen määritelmä tasa-arvosta on se, että se on intersektionaalista. Vitsit sikseen, jos niin voi sanoa (paitsi ettei se ole vitsi). Miten tasa-arvo määrittyy tässä seuraavassa:

  On kolme naista, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, kansanedustaja Päivi Räsänen, toimittaja, feministi etc. Anne Moilanen.

  Päivi Räsänen on siteerannut Raamattua julkisesti. Raija Toiviainen penkoo Päivi Räsäsen siteerauksia jopa vuosien takaa saadakseen Räsäsen syytteeseen homovastaisuudesta, ihmisoikeusvastaisuudesta ja sen semmoisesta. Toiviaisen mukaan näissä tapauksissa ei tunneta taka-rajaa.
  Anne Moilanen on takavuosina, ollessaan feministisen Tulva-lehden päätoimittajana, ollessaan juontajana yleisradion puheohjelmassa ”tulta munille” ja eri lehtijulkaisuissa syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, siis jos miehet ja pojat luetaan kansanryhmäksi.

  Päivi Räsänen on joutunut Raamatun siteerauksien vuoksi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen vainon kohteeksi. Anne Moilanen on lietsonut vihaa noin puolta maapallon väestöä (miehet) kohtaan ja hän on saanut tästä vain myönteistä mainetta ja kunniamainintoja eikä hyvistä työtilaisuuksista ole tainnut olla puutetta.

 7. ”Kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan nostettiin torstaina syytteet kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei muista toista tilannetta, jossa kristinuskoa tunnustavan uskonnonvapautta ja viharikoksen tunnusmerkistöä olisi arvioitu Suomessa vastakkain oikeussalissa.” – Helsingin Sanomat 30.4.2021.

 8. ”Anne Moilanen on ollut töissä Yleisradiossa, Helsingin Sanomissa, Annassa ja Ylioppilaslehdessä. Hän on työskennellyt myös freelance-toimittajana, Ilta-Sanomien, Imagen ja Seuran kolumnistina sekä Helsingin Sanomien teatterikriitikkona. Hän on juontanut Ylen uutislähetyksiä ja ollut kommentaattorina Jälkiviisaissa ja Pressiklubissa.

  Moilanen työskenteli kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä lokakuusta 2012 huhtikuuhun 2014, jolloin Vasemmistoliiton ministerit erosivat hallituksesta. Moilasen vastuualueita ministerin esikunnassa olivat taide- ja kulttuuripolitiikka sekä viestintä.

  Moilanen oli vuosina 2008–2012 Naisasialiitto Unionin kustantaman Tulva-lehden päätoimittaja. Vuonna 2009 Moilanen juonsi Yle Radio 1:llä feminististä Tulta munille! -keskusteluohjelmaa.

  Tunnustukset
  Vuonna 2008 Moilanen valittiin Vuoden freelance-journalistiksi ja vuonna 2009 Vuoden kainuulaiseksi puhujaksi. Vuonna 2011 hänelle myönnettiin Naistoimittajien Juhlavuoden stipendi.” – Wikipedia.

 9. ”Suomalaisessa lainsäädännössä ’tasa-arvo’ tarkoittaa miesten ja naisten välistä tasa-arvoa. Sitä koskee laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Suomen perustuslaissa määriteltyä periaatetta, jonka mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella, kutsutaan puolestaan yhdenvertaisuudeksi. Siitä säädetään erikseen yhdenvertaisuuslaissa.” – Wikipedia.

  Komeita sanoja. Entä sukupuolikiintiöt? Eikö sukupuolikiintiöt lyö korville sitä mitä tuossa wikilainauksessa sanotaan?

  Entä tämä nykytrendaus , että sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, eli kasvatus ja kulttuuri määrittää sen tunteeko ihminen itsensä mieheksi tai naiseksi eikä se mitä on jalkojen välissä. Toisaalta, jos henkilö haluaa toteuttaa verovaroin sukupuolen korjauksen, hän on poikkeuksetta miehen ruumiiseen joutunut nainen tai naisen ruumiiseen joutunut mies. Nämä molemmat eivät voi samanaikaisesti olla totta.

  Entä tämä, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi, sukupuoli-idintiteettejä vähintään leegio, mutta sukupuolikiintiöistä pidetään silti tiukasti kiinni!

  On siinä sananselittäjillä hommaa, kun sellainen, vaikkapa täällä Suomessa, todistelee kuinka hyvin tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat maassamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *