Tätä seuraa, kun kaiken maailman vastarannankiisket ja maskinvastustajat huseeraavat itsekkäästi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007858134.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=aamulehti.fi&utm_content=promobox

”Maskiton aivastelija nousi bussiin Helsingissä – näin etenivät tapahtumat, joiden seurauksena 64 ihmistä sai virus­muunnoksen

Korona­matkustaja käynnisti suuren torjunta­operaation, josta koitui sairaanhoito­piirille ainakin 50 000 euron lasku.”

Hyvä esimerkki siitä, minkälaisia kuluja piittaamattoman pellet yhteiskunnalle aiheuttavat.

Tällaisissa tilanteissa pitäisi lasku maksattaa sillä tartuttajalla, joka ei ole piitannut sen kummemmin ohjeista kun omista oireistaan

14 vastausta artikkeliin “Tätä seuraa, kun kaiken maailman vastarannankiisket ja maskinvastustajat huseeraavat itsekkäästi”

 1. Mulla on enää 2 maskia jäljellä. Pitää maanantaina käydä Lahti-Pisteestä hakemassa niitä paketillinen. Jakavat ilmaiseksi.

 2. Marin sano että ellei uskota pitää ottaa yhä järeämmät toimet käyttöön.
  Vieläkin kaikenmaailman tiedottajia huseeraa ns poliittisin perustein.

 3. Autossa on aina mukana laatikko joka on lähes täynnä en kuitenkaanniitä laita kun kaupassa käyn koska käyn jo aamu seitsemältä ja silloin monasti olen kaupan ainoa asiakas
  En mene julkisiin paikkoihin muutenkaan jotenka näin ollaan menty reilu vuosi ja tiedä koska edes vähenee
  Meillä kun on alueita jossa asuu ylimielistä porukkaa terv tepivaari

 4. Toinen esimerkki (vai kuinka mones) vastuuttomuudesta.
  .
  Kittilän Levillä majoitusliike Villa Gurussa juhlia järjestäneillä pitäisi olla korvausvelvollisuus ainakin infektion jäljityksestä koituvien kustannusten osalta.

  *****************************************************************************************
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007858876.html

  11.3.2021

  Levillä luksus¬mökillä järjestettiin päiviä jatkuneet juhlat: Jo 9 tartuntaa ja 12 altistunutta – sairaan¬hoito¬piiri julkaisi paikan nimen
  .
  Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö tiedottaa, että Kittilän Levillä majoitusliike Villa Gurussa 3.–7. maaliskuuta oleskelleet tai majoittuneet ovat voineet altistua koronatartunnalle.
  .
  Ilta-Sanomien tietojen mukaan vuokramökissä on ollut sairaanhoitopiirin ilmoittamalla ajanjaksolla joka ilta juhlat, joihin on osallistunut kymmeniä henkilöitä. Paikalla olleiden mukaan juhliin on osallistunut hyvin eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta Suomea, ja kosteat juhlat ovat jatkuneet aamuyön tunneille.

 5. Tämähän on suoraa seurausta siitä Suomen suurinpiirtein kielletyistä toimenpiteistä. Jos on vapaaehtoisesti pakollista, eihän silloin voi lain mukaan vaatia mitään, ainakin se on perustuslain vastaista,. Siihen on hyvä ainakin joka asiassa vedota, varsinkin jos asia on epäselvä.

  Suomessahan on kaikki kiellot vapaaehtoisia, vaikka ne ovatkin pakollisia, hallitus ei uskalla, tai ei voi, tai jotain sinnepäin, vaikka olisi kyse pakollisista rajatarkastuksista, tai ei ainakaan tarkastajia näy missään, kun niitä on niin kovasti vähänkin.

 6. Korona -kriisi on taas osoittanut että homo sapiens on huimasti liioteltu nimitys. Homo stupidus sopisi monelle paremmin, epäilen ettei äo ylitä 80:tä.

 7. Pärjäsimme vuosi sitten koska koimme että olemme kaikki samassa veneessä. Sitten poliitikot pitivät huolta että vene rupesi keinumaan. Ei ole mikään ihme että yhä useampi laiminlyö velvollisuuksia nykyään, sen verran kovaa työtä on tehty että saadaan vastakkainasetteluja kansalaisten välille.

  Olisin arvostanut jos olisivat pelanneet divide et impera -kortin joskus muulloin kuin koronakriisin aikaan.

 8. Tuossa liitetekstissä; IS, on ilmiselvä virhe.
  ….. joiden seurauksena 64 ihmistä sai virus­muunnoksen …
  Pitänee kait olla, altistui virusmuunnokselle.

  1. Väärin Pohjola.
   Jos olisit lukenut jutun loppuun, olisit huomannut seuraavan virkkeen:

   ”Onnistuneen jäljityksen ja karanteenien ansiosta bussiketju saatiin katkaistuksi 64 tartuntaan.”

 9. Kyllähän tuon loppuun luin; Onnistuneen jäljityksen ja karanteenien ansiosta bussiketju saatiin katkaistuksi 64 tartuntaan. 56 niistä todettiin Sosterin testeissä, loput kahdeksan kirjautuivat muihin sairaanhoitopiireihin. Iso osa Savonlinnan tartunnoista oli kansanopistolla Punkaharjulla…..
  Ei ihan kauhean yksiselitteinen.

 10. Samaahan minäkin tarkoitin tuolla hiukan sekavalla kommentillani, hallituksen touhu vaan on semmosta, että ei tule päätöksiä.

 11. Kyllä poliitikotkin jonkin verran venettä keikuttavat puheillaan mutta enemmän se keikkuu siitä että osa kansasta uskoo jotain huuhaa teorioita. Poliitikot laidasta laitaan eivät näytä uskovan maskipakkoon jota kuitenkin suuri osa kansasta kannattaa. Mutta poliitikot laidasta laitaan lukuunottamatta Ano Turtiaista näyttävät pitävän maskin käyttöä suositeltavana. Aika suuri osa kansasta sitä vastoin näyttää olevan Turtiaisen kanssa samaa mieltä ainakin jos katsoo kaupoissa asioivia.

Kommentoi