Tieto lisää tuskaa – vai vainko populismia vaalikiimassa?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761709.html

”Pääministeri Sanna Marinin mukaan on syytä pohtia, pitäisikö maskisuosituksia kiristää niin, että kirurgiset ja kankaiset maskit eivät enää riittäisi, vaan tarvittaisiin vielä korkeamman tason suojain.”

On se hienoa, kun mieli muuttuu ”tiedon” lisääntymisen myötä.

Eihän ole kuin vähän aikaa siistä, kun Marin ei nähnyt maskien käyttöä tarpeellisena eikä niiden hyötyjä todistettuna.

14 vastausta artikkeliin “Tieto lisää tuskaa – vai vainko populismia vaalikiimassa?”

 1. Nythän kaikki mikä on mennyt viduix on voitu pistää Koronan piikkiin.

 2. Sehän vasta tyhmää olisi jos pitäisi jääräpäisesti kiinni mielipiteestään vastoin vahvistettua tietoa. Ainahan sitä voi suositella, itse pidän melkein aina ffp2 luokan maskia silloin kun maskia tarvitsen, se suojaa paremmin käyttäjäänsä. Suosituksia kuitenkin noudattaa kuka haluaa.

  1. Jos kyse olisikin siitä, mutta, kun Marin vastusti maskeja siksi, ettei niitä ollut tarpeeksi jaettavissa kaikille eikä siksi, ettei niistä olisi ollut hyötyä.
   Kyse oli poliittisesta vastustuksesta, millä päätettiin, ettei sitäkään hyötyä, mikä edes osittaisesta maskien käytöstä olisi saatu, käytetty.

 3. No eipä ne maskit suojaa oikeasti mitään no saattaa olla että pölyhiukkasia ei imetä niin paljoa
  Koronaa on ollut rilu vuosi ja sen ajan olen joutunut itse hakeen ruokani kun mikään instituutio ei sitä tuo ei eds rahalla
  No ei onneksi ole mitään koronaa ainakaan vielä tullut terv tepivaari

  1. Puhdasta pastanjauhantaa on tuo maskivastustuksesi tepi.
   Kansainvälisissä tutkimuksissa niiden käyttö on todettu hyödylliseksi, mutta eihän se jänkkääjälle kelpaa, kun tietää asiantuntijoita paremmin kaiken..

 4. Noh, itse käytän töissä visiiriä. Pitkälti siksi että en voi käyttää maskia kuin muutaman minuutin, sen jälkeen hengitys kuulostaa säkkipilliltä ja taju menee.

 5. Omilla monia päiviä naamalla pidettävillä kangasmaskeilla ei ole muuta kuin koristearvo. Ja niitä on paljon. Se sinertävä kirurginen FFp2 kertakäyttömaski pitäisi olla must kaikilla ja nyt.
  Tuo Marinin jatkuva naljaaminen kertoo enemmänkin itse naljaajasta.

  1. Taitaa ennemminkin kertoa siitä, että Marinin puuhastelussa on koko ajan aihetta naljaamiselle holtittoman ja kritiikittömän kehumisen sijaan.
   Se, että on jotain tehnyt oikeinkin, ei kumoa sitä, että on paljon möhlinyt.

  2. Kangasmaskikin yleensä suojaa siltä ainakin ettei puhuessa tai aivastaessa lennätä pisaroita toisten naamalle. Sininen kirurginen maski ei taida olla ffp2, ei ainakaan ellei siinä lue niin. Ffp2 maskeja saa kyllä esimerkiksi apteekeista, ne näyttävät kahvin suodatinpusseilta.

 6. Olen nyt hieman hämilläni, juuri hiljan toisessa avauksessa todettiin, että maskien hyötyjä ja haittoja ei kannata tutkia.

  Ihan vaan uteliaisuudesta kysyn, että minkä muun kuin tutkimuksen kautta esitetään tiukempia sääntöjä maskien käyttöön ?

  1. Asia on jo tutkittu mutta toki Lassi Kaleva ja muut perussuomalaiset saavat tutkia asiaa vaikka koko epidemian ajan. Hyvä olisi kuitenkin pitää sitä koska se suojaa ainakin muita.

   1. Norppa, aika montaa muutakin lääketieteeseen liittyvää asiaa on ”jo tutkittu”, mutta luojan kiitos joku on uskaltanut vaatia lisää tutkimista muutoin nukutuskin tapahtuisi edelleen nuijalla.

Kommentoi