Tuomalla maahanmuuttajia Suomeen töihin siis työllistetään suomalaisia?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-uutisten-tiedot-ansiosidonnaiseen-tyottomyysturvaan-tulossa-jonkinlainen-muutos-maahanmuutolla-ainakin-10-000-lisatyollista/8123282#gs.zeg1oa

”MTV Uutisille arvioidaan, että valtiovarainministeriön laskelmien mukaan työperäisen maahanmuuton toimilla työllisten määrä voisi kasvaa 10 000–15 000 lisätyöllisellä.”

Jotenkin en ymmärrä millään, että tuomalla ulkomaalaisia Suomeen töihin työllisyys lisääntyy?

Ymmärtääkseni tässä työllistyvät vain ne tulijat, mutta suomalaiset eivät mitenkään.

Miten Suomen työttömien työllisyys paranee, jos työpaikkoja järjestetään tulijoille?

17 vastausta artikkeliin “Tuomalla maahanmuuttajia Suomeen töihin siis työllistetään suomalaisia?”

 1. Varmaankin siten, että nuo ulkomaalaiset ovat jonkin alan ammattiosaajia joita Suomessa ei ole. Ei ole kysymys osaamattomista tms. vaan niistä joilla on valmiina työmaa täällä.

 2. Ei Suomessa ole työhalukkuutta muihin kuin ”hyviin ja helppoihin hommiin”, ei muuttoa työn perässä, eikä halukkuutta oppia uutta. Sekä yli 50- v osaajia ei mikään firma halua töihin.
  Miksi rakennusteollisuus on hyvin baltialaisilla miehitetty, sairaaloiden laitoshuoltajat thai-väkeä jne, Siivoojat SOL:issa muun maalaisia jne. ?

  1. Jaa-a mahtaisiko esim. raksoilla, palkkatasolla olla mitään vaikutusta asiassa ?

   Laitoshuoltajista ylivoimaisesti suurin osa on ihan kantasuomalaisia, kuin myös siivoojista ja niistä kuuluisista bussikuskeista,varmasti ikävää , mutta siitä huolimatta totta.

 3. Masennus ei ole mikään leikin aihe, nykyaikana nuoret joutuu tekemään paljon enemmän valintoja kuin vaikka 70-80 luvulla, voi olla ahdistavaa, tuloksia odotetaan jo hyvin nuorilta. Kenenkään masennuksella en tässä arpoisi ja arvostelisi, se kertoo siitä että tälläinen henkilö on narsisti paska.

   1. Niin, en juuri puhuisi asiasta mutta kun tuttavien puoelta on ajauduttu jopa nuorten kohdalla itsemurhiin, niin en juuri tässä moista aihetta edes avaisi. Jos ei tiedä mistä puhuu eikä ole moista nähnyt masennuksen puolelta niin on parempi olla hiljaa. Tämä on erittäin vakava aihe. En kohdista ”narsisti paska” tekstiä ketään kohtaan, mutta varmaan jokainen järkevä tajuaa ettei tämä ole hyvä juttu.

  1. Masennus on vakava ja erittäin salakavala sairaus, joka voi iskeä ihan keneen tahansa. Ikävä kyllä apu on liian usein liian vähäistä tai saavutetaan liian myöhään.

   Toisaalta eiköhän tähänkin jokin mitoitus ole tulossa.

 4. Kukaan ei valaissut sitä, että miten suomalaiset työttömät työllistyvät sillä että tuodaan ulkolaisia Suomeen töihin ja miten se Suomen työttömyyttä vähentää.

 5. Kyse on nimenaan suomalaisten työllisyydestä eli työttömien vähentämisestä.
  Sitä ei mikään vihervasurien kikka-kuutonen ulkomaalaisten tuomisesta ja työllistämisestä poista.
  Suomen työllisyys ei todellakaan lisäänny kuin teoriassa, jos tänne tulee muualta väkeä töihin.
  Suomalaisten työttömyyttä se ei vähennä mitenkään.

 6. Suomessa on työttömiä, paljon, liian paljon. Myös korkeakoulutettuja on työttöminä.
  On vaikea uskoa, ettei työttömien joukosta löydy osaajia alalle kuin alalle. Jos ei kuitenkaan löydy, niin tuskin sellaisia huippuosaajia tarvitaan kovinkaan paljon.
  Tuo miten massiivinen maahanmuutto, vaikka olisi työperäistäkin, muka lisäisi suomalaisten työllisyyttä ei aukene minulle. Taitaa olla samanlaista akateemista haaveilua, jota ei voi soveltaa käytäntöön, kuin mitä sisälsi Pekka Himaisen ”Sininen kirja” (olen lukenut, luin myös kirja-arvostelut silloin kuin kyseinen kirja ilmestyi).

  Well, toisaalta epäilen, että tuollaista höpinää kuullaan sen vuoksi, että valtaosa päättäjistä haluaa pitää yllä idylliä monikulttuurisesta auvolasta vastoin kaikkia tosiasioita, joista paras tai pahin esimerkki (riippuu näkökulmasta) on aivan tuossa lahden takana. (Ei sovi unohtaa myöskään väestönvaihtoteoriaa.)

  Monikulttuurisuus on kaunis ajatus, mutta pakolla toteutettuna se ei ole toiminut eikä tule toimimaan muuten kuin huonosti. Kysykää vaikka Yhdysvaltain intiaaneilta, joita on hienosti sanoen yritetty integroida muuhun väestöön 1800-luvun lopulta lähtien. Sic!

 7. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007935014.html

  ”Keskeinen VM:n arvioima toimi on työllisyyspalveluiden siirtäminen te-toimistoilta kuntien vastuulle ja palveluiden rahoituksen uudistaminen. Tämä voisi ministeriön mukaan tuoda 7 000–10 000 lisätyöllistä vuosikymmenen loppuun mennessä.”

  Siis 9 vuoden kuluessa ehkä muutama tuhat työllistyy kalliisti rahalla ja vastuu siirretään kunnille.
  Ei voi kuin ihmetellä…

  1. Siis kun seuraa tätä maailman parhaan ja ehdottoman virheettömän hallituksen puuhailua niin ei voi kuin nauraa:

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007935930.html

   Mitäs jos tosiaan nostetaan työllisyystavoitetta 100 000:n, vedetään muutama ranskalainen viiva ja homma on bueno.

   Sitten jos palataan ihan oikean maailmaan ja lasketaankin tähän mennessä tehdyistä työllisyyspäätöksistä pois ne työllisyyttä vähentävät päätökset niin loppusaldo on aika kehno, eikä se kyllä näillä sirkustempuilla miksikään muutu.

   Ihan samanlaista puuhastelua kuin se, että luodaan kaikenlaisia mitoituksia niin hoiva-alalle, sosiaalitoimeen kuin kouluihinkin, ilman, että on mitään käsitystä mistä ne ihmiset löytyvät ja mistä niille ihmisille maksetaan palkat.

 8. Minulla ei ole mitään toimivaa työperäistä maahanmuuttoa vastaan. Jos Vesterbackan kaltaisia kavereita kuultaisiin enemmän, voisi tulla isojakin menestystarinoita.

  En vaan ole vakuuttunut että valtiovalta sitä hoitaa.

  Enkä yhtään pidä siitä että nykyisten maahanmuuttajien työllistämiseksi ei haluta tehdä mitään. Olen sen nähnyt jo tusinoita kertoja, niin monia mamuja auttaessa. Tuntuu kuin TE-palveluiden kaverit oikein keksimällä keksisivät aina syitä miksi heidän ei kannata mennä töihin, ei kannata hakea töitä, ei kannata hakea koulutusta. Kuin he oikein erityisesti haluaisivat pitää heidät kotona.

 9. Ruotsissa Pääministeri on huomannut, että maahanmuuttajista voi olla paljon hyötyä seuraavissa vaaleissa!
  Löfven kannattaa lapsiavioliittoja ja moniavioisuutta!
  Ruotsin väestöstä on lähes kolmas osa muualta tulleita, suuri osa islamilaisia. Heiltä on luvassa huima äänisaalis noilla mielipiteillä. Ehkäpä joku suomalainenkin poliitikko on huomannut saman mahdollisuuden pysyä vallankahvassa!?
  Pohjola on ehkä hyvinkin pian islamilaistumassa?
  N. 10v. sitten eräs imaami youtubessa julisti, että he ovat euroopassa vallassa ilman sotia, koska he lisääntyvät niin paljon, että he äänestävät islamin ja sarialain valtaan!

Kommentoi