Vasurien uusi ryöstöretki alkaa HUS-pomot mukana

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/664d12ac-dbfd-4d87-bfc7-575ee36b7df7

”HUS:in ja Tradekan uusi miljoonayhtiö kanavoi verovaroja vasemmistolle
Helsingin–Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) alkaa vuokrata diagnostiikkalaitteita vasemmistotaustaisen Tradekan kanssa perustettavalta yhtiöltä jopa 20 miljoonalla eurolla vuodessa. Syyksi kerrotaan halu kiertää sote-lainsäädäntöä.”

HUS:n johdon vasurikiinostus maksaa kansalaisille miljoonia vuodessa.

Mikä on todellisuudessa syy moiseen liikkeeseen?

Saavatko HUS:n johtajat itselleen pienet ”bonukset”?

Tämä verovarojen rosvous pitää estää välittömästi, mutta eihän vasuridemari sitä tee.

4 vastausta artikkeliin “Vasurien uusi ryöstöretki alkaa HUS-pomot mukana”

  1. Tarkoituksena on siirtää HUS diagnostiikkakeskuksen arvokkaat laitteet turvaan sote-uudistukseen liittyvältä sosialisoinnilta. Laitteet myydään ulkopuoliseen yhtiöön ja leasataan sieltä HUS:n käyttöön. Tämä on ihan tavallista. Erikoiseksi asian tekee se, että yhtiön ulkopuoliseksi enemmistö-osakkaaksi ”kilpailutettiin” Tradeka, joka on SDP:hen ja vasemmistoliittoon läheisessä kytköksessä. Lisäksi Tradeka ei ole aiemmin toiminut sairaalalaitebisneksessä vaan pääosin ravintola-alalla. Tradeka-kuviolla vasemmisto ostetaan ilmeisesti myötämieliseksi, koska voitoillaan Tradeka tukee vasemmistopuolueiden toimintaa. Tällä kuviolla HUS siis kiertää vasemmistohallituksen junailemia sote-lakeja ja voi vähentää verorahojen valumista HUS-alueelta maakuntiin. Totuus on rumaa ja ruma on totta, mutta nyt loppui botne kyllä suomalaisilta kuittailla Italialle heidän tavastaan pyörittää taloutta.

    1. Vai ihan vähentää verovarojen valumista maakunbtiin?
      Kyllä siiinä valuvat verorahat vasurien vaalityöhön koko maahan ja pois kansalaisten veropussista.

      1. Härskiä tässä on se, että HUS perusteluissaan toteaa ihan julkisesti, että tällä varaudutaan säilyttämään laitehallinnassa langat omissa käsissä, kun HUS:n omaisuus siirtyy sote-uudistuksen myötä uudenmaan sote-yhtymälle, eli tarkoitus on avoimesti kiertää sote-lakeja. Lisäksi hommassa haisee se, että järjestely on HUS:n ja Tradenkan osalta teteutettu vanhojen kaverusten kauppana, eli oliko kilpailutus todellinen. Ainakaan peperilla ei puhuta nyt miljoonien voitosta Tradekalle, vaan oletettu tuotto on rajattu kohtuulliseksi, ilmeisesti sen takia, että muut toimijat eivät olisi innostuneet jättämään tarjousta. Kyseesä ei siis ainakaan paperilla näytä olevan miljoonien puhallus verovaroista vasemmistopuolueille, vaan pikemminkin vain kiva kohtuullinen voituluraha, joka pitää vallassa olevien vasemmistopuolueiden mielen hyvänä, kun primaaritarkoitus on nimenomaan tulevan sotelainsäädännön kiertäminen.

        Toinen mielenkiintoinen seikka on, että tästä asiasta tuntuu nyt media olevan hys hys. Iltalehden juttua ei ole juurikaan siteerattu valtakunnan lehdissä. Johtuuko se siitä, että tämä on kasvotonta viranhaltijoiden kähmintää ja juttuun ei voi liittää nuoren kauniin naisen kuvaa vai onko jostain tullut yleisempi käsky pitää suut tästä supussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *