Yökyöpelit syyssateessa

Kävin viime yönä noin klo 3 autoilemassa kaupungilla ikään kuin uutishankinnassa vanhaan malliin.

Olipahan totuttelemista. Autohallista ramppia ylös vesisateeseen. Oli kuin olisi ajanut kadulle säkki päässä, jossa on reikiä joka puolella. Sumuvalot päälle, ja lähivalojen säätö etäämmäs, että edes muutaman metrin näkisi. Kaupungin värivalojen sekamelska on mieletön. On liikennevaloja, mainosvaloja, talojen valoja, harvakseen vastaantulevien autojen valoja. Ja kadut veden ja valojen heijastamina. Vihreä aalto paloi pääasiassa läpi kaupungin pääväylillä. Pari kertaa odottelin liikennevaloissa punaisen takana vihreää- ketään ei näkynyt. Teki mieli…

Miten ihmeessä taksikuskit kestävät tuota valomerta ? Ennen ei ollut mitään hätää, kun kapakasta yöllä palasi, satoi tai paistoi. Sitä osasi ulkomuistista kotiin kuin heppa talliinsa ilman valo-ohjausta.

Pari ihmistä hoippui Hämeenpuistossa. Lehdenjakajat olivat jo karanneet ydinkeskustasta laidoille. Ei näkynyt edes rosvojen tai pimeähiippareiden liikeitä. Keli olisi ollut otollinen heille. Brysselissä sentään paikallisten lehtien toimittajat etsivät yöjuttuja kaupungilta. Sen sijaan Aamulehden toimittajat kuorsaavat sikeästi. Vasta aamulla tonkivat nettiä ja poliisitiedotteita kuivin jaloin kahvikuppia ryystäen. Helsingissä sentään kadut elävät yölläkin. Katujen jätkät elävät silloinkin.

Jos olisin ollut liikenteessä noin klo 00-01 valta- ja paikallisteillä. Siellä olisi ollut läpi Suomen jakeluautot kiitämässä lehtien yhteisjakelupisteisiin ja jakajat perässä kohta kohti postilaatikoita ja luukkuja.

No, poliisi, vartijat, sairaalat, teollisuustyötekijät, kuljetus ovat valveilla, vaikka me vain katselisimme kauniita värillisiä uniamme.

… ja taas sataa…

Heikki

 

 

 

3 vastausta artikkeliin “Yökyöpelit syyssateessa”

  1. ihan hyvä että sataa kun tuo helle kesti 56 päivää meinas mennä hermo kokonaan nyt on hyvä keli terv tepivaari

  2. Monesti olen pääsärkyä kerännyt, kun pimeään aikaan olen keskustassa ajellut. Kokoajan pieni stressi päällä.

    Tuohon kun vielä lisätään tummissa vaatteissa ilman heijastinta puokkoilevat jalankulkijat ja valoitta ajavat pyöräilijät, niin onnettomuusriski on suuri.

    Ja aina on autoilija syyllinen vähintäänkin liikenneturvallisuudenvaarantamiseen, vaikka jalankulkija tai pyöräilijä poukkaisi täysin ennalta arvaamatta eteen.

  3. Pimeällä metsä on hiljaa ja tähdet näkyy hyvin kun ei ole pilviä taivaalla, parasta aikaa venata putken kanssa taivaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *