10 vastausta artikkeliin “Eilisen aikaansaanosta.”

 1. Varmaan ovat hyviä maultaankin eikä vaan näöltään terv tepivaari

 2. Se tuo hirvenliha maistuu hyvältä ja aivan loistavaa yhdistellä sinihomejuustoon. Minä käytän ruuanlaitossa aina kotimaista sinihomejuustoa, sopivan suolaista ja aromikasta, hirvenlihaan ei mielestäni sovi laittaa paljon mausteita.

 3. Kyllä ne ihan itse rakentelin ja en suinkaan ensimmäistä kertaa. Se muuten tuon pasteijan leipominen ja paistaminen ei kaksista taitoa vaadi mutta oikeiden ainesten yhteensopivuus kyllä on merkityksellinen.

  1. Aika näppärää. Minä saan aikaan vain korvapuusteja. Mutta se onkin helppo vain kaulita taikina, levittää sörsselit, rullata ja leikata veitsellä pätkiksi. No, pitkon osaan letittää neljällä letillä.

 4. Hirvi on yks parhaista lihoista mitä on Suomessa saatavilla mutta sen saaminen on kovan työn takana
  Nuot maustamiset onkin sitten eri juttu mutta kun sen taidon osaa ei ole epä selvyyttä minne ne menee
  Nytkin teen pasteijoita laitan hirven lisäksi sinne possua ja salaiset mausteeni ainakin minulle maistuu
  En enää itse mene hirvijahtiin mutta vanhat erä kaverit toi mulle melkoisen liha määrän josta vaari saa syötävää mutta näillä mennään terv tepivaari

 5. Aikanaan kun vielä metsästelin, peuranlihat menivät kaikki makkaraksi ja sianlihaa sekaan. Kyllä se sianliha sopii aivan oivallisesti tuon hieman myskinmakuisen peuranlihan kaveriksi.

 6. Epäilemättä hyvän maun lisäksi Kallen piiraat näyttävät hyvä näköisiltä ja ovat keskenään samanlaisia. Itse usein Joulun alla innostun pasteijoiden leivontaan, sisään laitan yleensä sikanautaa ja sieniä sekä sipulia, mustapippurilla maustan. Lapsuudenaikaisen perinteen mukaan nautin niistä lihaliemen kera. Kalpea varjo isoäitini itse keittämästä lihaliemestähän tällainen kuutiopohjainen liemi on, ei kai sitä edes lihaliemeksi saisi kutsua. Mutta kuten sanottu, mieluisia muistoja verestelen.

  Syksyllä ostin pakasteeseen puoli lammasta paloiteltuna, siinä on mukana rasvaisen näköistä jauhelihaa. Ajattelin nyt sekoittaa sitä rasvattomaan nautaan, sienet ehkä jätän pois. Ans kattoo sitten minkälaiset makuelämykset tuollaisista piirakoista syntyy.

 7. Tänä syksynä ei ollut lampurituttavallani sitä jokavuotista karitsanruhoa ja ilman siis jäin. Raakapaloiteltuna ostan tuon ruhon, silloin kun sellaisen saan.

 8. Komjat pasteijat ei siinä mitään ja kyllä leipominen on varsiun rentouttavaa puuhaa.

  Oletkos Kalle hirvenjauhelihasta koskaan tehnyt Linströmin pihvejä?

  On mielestäni erinomainen yhdistelmä kun riista ja maanläiheinen punajuuri yhdistyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *