Eilisen episodi.

Eilen, melko kuivasta kelistä huolimatta lämmitin saunan. No Mirrihän touhussa puuhasi mukana, milloin saunassa, milloin saunakamamarissa tai ulkona.

Siinä lämmitystouhussa en aina pysynyt mukana, missä se Mirri kulloinkin seikkaili.

Alkoihan se saunakin lämpeillä ja kun tilannetta arvioin, en Mirriä huomannut missään.

Huutelin, ei tulosta, sitten vilkaisin löylyhuoneeseen; siellähän se Mirri ylimmillä lauteilla miltei sen näköisenä, ettäkö jos aloitettaisiin saunominen,

no, ei aloitettu Mirrin kanssa, sinne saunakamariin livahti.

Näiden kovimpien pakkasten aikaan Mirri on yöpynyt saunakamarissa ja siististi. Ei näköjään kissaa tarvitse erikseen sisäsiistiksi opettaa, se on jo valmiiksi sitä.

10 vastausta artikkeliin “Eilisen episodi.”

 1. Minä kävin katsomassa meidän saunaa, tietysti pata pohjaan asti jäässä. Saunan puolella kylmävesisaavi pohjaan asti jäässä. Menin rantaan katsomaan avantoa, onneksi ei ollut pohjaan asti jäässä, mutta viiden sentin kansi oli taas päällä. Minä lauantaina olin unohtanut kaiken, sähköpuhaltimen saunasta ja avannosta kannen. Padan sain auki, kun pistin puita pesään ja valkeeta perään. Meillä sauna lämpii lauantaisin nän kovilla pakkasillakin ja kesällä useammin.

   1. Eipä ole sitten sattunut sitä vahinkoa, vaikka on vuosien varrella kymmeniä kertoja jäätynyt. Pata on vähintään sata vuotta vanha malmipata, jos ei vanhempi. Yleensä lohkeaa kyllä, jos lyö vaikka kirveellä. Minä olen ainakin kaksi pataa rikkonut, kun on ollut pihalla kukka-astiana. Varmaan traktorin perälevyllä kolhinut.

 2. Jos mirri olis kysynyt toikko vihdan mitäs olisit sanonut terv tepivaari

 3. Kissat taitaa tykätä lämmöstä, eikös ne ennen vanhaan maanneet uunin päällä? Kerrostalossakin sauna voi olla kissan lempipaikka, siellä. On hämärää ja rauhallista ja lauteilla mukava maata. Tiedän myös kissan joka haluaa isäntäväkensä mukana saunomaan.

  1. Mulla on ollu yks koira se vikisi saunan ovella kun menin löylyyn sen oli pakko päästä isännän mukaan saunomaan
   Siinä se istu mun vieressä ja kun minä lähdin se tuli mukaan ja ei laittanut pahakseen kun kastelin sen ja pesin koira shamppoolla
   Sitten kuivattiin isoon frotee pyyhkeeseen kieritellen siinä loppu ilta meni nuolessa turkkia terv tepivaari

Kommentoi