Joulupöytä.

Tässä jo olen suunnitellut joulupöytämme sortimenttia.

Päätynyt olen; graavilohta, Vento Aallon vakosipuli ja muita silakkasäilykkeitä,  Chevisheä siiasta, kylmäsavulohta, lasimestarin silliä laatikkoina imelletty perunalaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko.

Kinkkua, ei edes leikkeleenä tule pöytään, nuo rosollit ja yms; harkinnalla.

Meillähän on  kahden vanhan ihmisen jouluateria. Emme halua jouluvieraita. nykytilanteessa.

12 vastausta artikkeliin “Joulupöytä.”

 1. Meinasipa tuosta edellisestä unohtua; porkkanaraaste, lantturaaste ja chili/katkarapukastike. No taisihan tuo kokonaisuus sitten tulla.

 2. Noin on mullakkin ainoa osa joka mulla on on hirvi paisti jonka eräkaverit toivat minulle siihen mukaan possua tulee hyvä kun vuoraan hirven possun lihalla
  Niin olen ennenkin tehnyt ja hyvää on tullut
  Imelletyn peruna looran ostan naapurin rouvalta joka sitä tekee samoin muutkin laatikot no ei niitä paljon mene yksin kun syön
  Mulla on vierailu kielto ja kyllä me varmaan pidetään yhteyttä netin kautta vaikka kuvallisella puhelulla terv tepivaari

 3. Emäntä eilen otti joulupöydän puheeksi, tai pikimminkin esitti toiveita ( vaatimuksia), jotka kaiketi tänäkin vuonna pitää toteuttaa.

  Kalaa, kalaa ja vielä kerran kalaa, laatikot, rosolli ja tietenkin uunipuuro riisistä kera kiisselin. Ajattelin kokoosmaitoon tehdä riisipuuron uunissa, kokeilin viime jouluna ja oli aivan erinomaisen hyvää.

  Kinkun suhteen olen kahden vaiheilla, mutta todennäköisesti kyllä sellainenkin taitaa tulla siitä kun saa sitten joulun jälkeenkin tehtyä kaikenlaista.

  1. No, minusta kaikki joulupöydän antimet ovat parasta itsen tehtynä. Siinä on onnistumisen rikkaus.
   Valmistakin toki voi ostaa…mutta se oman tekemisen onnistuminen, se mielestäni on jotain.

   1. Kalle, olen samaan mieltä, itse tehtynä saa makuun sellaisen oman vivahteen, jota ei kaupoissa myydä.

   2. Kalle mulla on oikkeasti laatikot kotiruokaa koska naapurin Rouva lupas ne mulle tehdä kotona
    Hirvikin on metsien antimia ihmiselle terv tepivaari

  2. Kaloista puheenollen; valmissäilykkeenä meillä on tuo Vento Aallon, Pyhämaalta, valkosipulisilakka ja chilisilakka pitkin vuotta pöydässä, niin joulunakin.

 4. Ei mitään erikoista, parin päivän Jouluruoat ostetaan Alhmanilta, Tredusta ja Wivistä.
  Ainoastaan paistetut akanrinnat appesiinikastikkeessa kokkaan itse.
  Sapuskatouhujen sijaan kuljeskellaan Pyynikiharjun metsissä ja rannoilla, musisoidaan ja pölistään joutavia puhelimessa pitkin maailmaa.
  Kyttään mahdollisuutta päästä pläjäyttämään ilmoille Enkeli Taivaan kirkkouruilla.

 5. Noinko meinaat paistaa rouvan rinnat no tiesin paino virhe siinä tuli terv tepivaari

 6. Vaimo ehdotti sittenkin, että otan kaapin perältä punaisen valurautapadan ja haudutan siinä kunnon lihapadan härän häntää ja tai osso bucoa mukana. Ja otan sen valkoisen kokkihatun päähäni ja kokin esilinan taas vyötäille, mitä maalla käytin vähän vaativimmissa vieraskokkauksissa .
  Kyösti Toivosen resepti lihaliemestä- buljongiksi uunissa paahdetuin miedoin savuluin. Liemen valmistus hauduttamalla kestää vuorokauden. Edelleen uunissa paahdettujen valkosipulivoi hapanleipäviipaleiden kanssa.
  Ne ovat helppoja kaupunkikeittiössäkin.

  … tai sitten anopin helpon ”lihakipon”. Ruskistettua possun kuutioita ja kulmapaistin palasia kahvin ja lihaliemen kanssa uuniin tunniksi. Karjalanpaistilihakin kaupasta sopii, jos ei itse halua lihaa valita. Höysteeksi lautaselle ruskistettuja sipulirenkaita ja porkkanansiivuja. Mausteena suola.

  Ne ranskalaiset ankan rintafileet ovat jo odottamassa pakkasessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *