Kissa ja kissan ruokatottumukset.

Kissoista sanotaan ruuan suhteen; nirsoja. Käytännön kokemustakin on kauppiasvuosiltani. Myin aikoinaan kissan kerta-aterioita, kunnes totesin, ei toimi.

Moni kissanomistaja on opettanut kissansa tosi nirsoksi; tänään tuota, korkeintaan huomenna mutta sitten pitää olla  vaihtelua.

Mirrillähän tuota vaihtelua riittää; tuoretta pikkukalaa, kuivattua pikkukalaa, kissanmuonaa, merkillä ei väliä, jne.

Tänä aamuna molemmat, Mirri sekä minä, olimme puuroaamiaisella; vaimon valmistamaa ohrapuuroa piiraitten täytteeksi. Saimme molemmat osamme.

Loput mitä piiraista jäi, vaimo sanoi; vie kanoille.

Kanathan siihen kupille eivät ehtineet kun  Mirri hyökkäsi paikalle ja alkoi einehtiä puuroa, paljon söikin.

Tietenkin Mirri, luonnollisestikkin saa joka-aamuisen riista-ateriansa postipolultamme palattuamme.

On se vaan ihme otus tuo Mirri; niin leimautunut minuun ja osoittaa sen kaikin tavoin, toisaalta myöskin tottelee sanelujani siitä mitä kulloinkin on tapahtumassa.

Osoittaahan se koirakin kiintymystä omistajaansa; kokemusta vuosikymmenten ajalta erilaisista koirayksilöistä.

Vaan se tuo kissan, Mirrin kiintymys, se vain jaksaa ihmetyttää minua  kuukaudesta toiseen. Se kun ilmenee todella eri tavalla kuin koiran.

Aiemmin jo mainitsin; mielestäni tuo Mirri ei ehkä kissa olekkaan, kissan muotoon pukeutunut vanhan miehen kaveri.

5 vastausta artikkeliin “Kissa ja kissan ruokatottumukset.”

 1. Vai söi Mirri puuroa. Ymmärrän kiintymyksen kun pidät siitä niin hyvän huolen ja olet kiltti hänelle, etkä kiusaa, Mirri antaa sille arvoa. Tuota joka aamuista postireissua ihmettelen, että ei jätä sitä käymättä, olette te melkoinen pari, kuin Helismaan Reissumies ja kissa.

 2. No, kun Hannu mainitsit, Mirrin myötä tuo Helismaan teksti, on monasti mieleeni tullut.
  Aiemminhan olin reissumies, vaan ei ollut kissaa; nykyisin en enää reissumies mutta kissa on.
  Taas, toisaalta; minä koiriin sitoutunut ja niillä leipääni ansainnutkin, nyt olenkin kissan ”omistaja”.
  Tuo Mirrin kytkeytyminen pihapiiriin sekä minuun kohdistamansa kiintymys ihan fyysisestikkin; se on mielestäni uskomatonta.

 3. Entä koirat, josta esimerkiksi mäyräkoira tai malinois syövät hiiret hotkaisten kokonaisina. Naapuri juuri eilen kertoi, että heidän mäyräkoiransa oli lääkärintarkastuksessa ja suolisto eriomaisessa kunnossa.

 4. Lienee vain ainakin kohtuullista, ettäkirjoittelen kissoista; minulle varsin uusi asia edelledenkin. Kuitenkin; erilaisten eläimien kanssa vuosikymmenet eläneenä, kissaa, tai oikeastaan Mirriä ja sen suhtautumista minuun, jaksan edelleenkin ihmetellä,
  Mirrin suhtautuminen vieraisiin jos tuttuihinkin; piiloutuu. Mirri ei näytä suvaitsevan moottorikäyttöisiä laitteita, automme, mönkijä; kun kone käynnistetään, Mirri häipyy.

 5. Noinhan ne menee hoitelin kaverini kissoa aika useinkin kun kaverini meni vaikka mökille sinne ei voiut mennä kissan kanssa
  Kerran veivät mutta ne karkas no ne löyty parin päivän kuluttua kun tuo kavri meni mökiltä niitä hakeen siellä ne oli ollut verannalla ei kuulemma tarvinnut paljon houkutella autoon
  alkuun toinen oli koirani suhteen epä luulonen mutta ei siinä menyt kun pari päivää kun makasivat koiran masun vieressä ilmeisesti oli lämmin kohta
  Koira nuoli niitä aikuisia kissoja kun omia pentujaan niin ne kissat oli lähellä 20 ikävuotta kumpikin
  Mutta hyvin tulivat toimeen ja kun kolistelin ruoka kuppeja kaikki kolme seisoi vieressä ilmeellä anna jo se kuppi pääsee murkinalle
  Siinä ne sitten söivät sulassa sovussa omista kupeistaan terv tepivaari

Kommentoi