Maahanmuuttaja (t)

Tämän päivän Forssan lehdessä oli artikkeli Mustafa Nebistä. Syyrialaista syntyperää, 22v.

Mies valmistui Forssan ammatti-instituutiosta autonasentajaksi ja on itseopiskellut suomen kielen. Kertoilee artikkelissa positiivisesti perheensä kokemuksista Suomessa.

Tunnen moniakin henkilöitä ja maahanmuuttajia, jotka ovat Suomeen muutettuaan hankkineet ammatin tai toimivat yrittäjinä.

Tämmöisillä esimerkeillä voidaan noita maahanmuuttajastereotypioita edes vähän torpedoida.

 

 

11 vastausta artikkeliin “Maahanmuuttaja (t)”

 1. Minäkin tunnen yhden rouvan, joka aikanaan tuli Nokialle aika isoonkin virkaan. Opetteli täysin kielen, meni naimisiin ja teki kolme lasta minun serkkuni kanssa.
  Hän on niitä mallikelpoisia muuttajia, Malesiasta.

 2. Uskoisin että syystä tai toisesta maahamme muuttaneissa on varmasti ihmisiä laidasta laitaan.
  Tärkeää olisi että Kallen ja Pentin esimerkkien mukaisia olisi joukossa mahdollisimman monia. Yritystä suomenkielen oppimiseen ja intoa työhön pitää tukea. Jos on joukossa vain parempaa elintasoa yhteiskunnan tuilla etsiviä niin se on huonompi juttu ja tulee kalliiksi veronmaksajille tai kasvattaa lainapottia.

 3. Meillä on toki melkoisesti hyviä esimerkkejä kotiutuneista ja sopeutuneista maahanmuuttajista eikä heitä pidä väheksyä.
  Valitettavasti meillä on nykyään selkeästi enemmän noita elitasoturisteja, jotka suomalaiset veronmaksajat joutuvat elättämään.
  Nämä elintasoturistit ovat aiheuttaneet tarpeetonta huonoa mainetta kaikille maahan tulleille ja olisi kohtuullista korjata tilanne.
  Se ei korjaannu antamalla näille turvapaikkaoikeudettomille virheiden sokean ideologian mukaan oikeus jäädä Suomeen suomalaisten elätettäväksi, vaan niin, että tämä lusmusakki poistetaan Suomesta pikaisesti.
  On myös pystyttävä harkitsemaan tilanne tapauskohtaisesti.
  Jos henkilö on opetellut suomen kielen niin, että pärjää sillä työelämässä, ja on saanut työpaikan, millä elättää itsensä, on harkittavissa oleskeluluvan myöntäminen.
  Kieltä osaamattomat jo vuosia Suomessa lusmunneet pitää voida poistaa maasta.

 4. Tämä rouva josta kerroin oli niitä Nokian palkkaamia IT alan osaaajia, joita Nokiakin palkkasi ympäri maailmaa, kun Suomessa ei ollut. Hänkin opetteli kielen vasta täällä ja tuli englannilla toimeen töissssään. Miehensäkin hankki vasta Suomesta ja hoitelee nyt omaa yritystään.

 5. Paljonkin on loistavia esimerkkejä hyvin kotoutuneista turvapaikanhakijoista. He ovat myös henkilöitä, joilla on useimmiten vain positiivista sanottavaa Suomesta ja suomalaisista. He ovat kiitollisia Suomen antamasta mahdollisuudesta.

  Sitten on joukko maahanmuuttajataustaisia kellokkaita, jotka tavan takaa julkisuudessa julistavat, kuinka huono ja rasistinen, syrjivä maa Suomi on. He eivät juurikaan näe mitään hyvää maassamme, vaikka heille on annettu kaikki se hyvä, mitä noille ensin mainitsemillenikin.

  Tätä minä jaksan ihmetellä.

 6. Paljon näitä iloisia tarinoita on – ja niitä voisi olla tuplat enemmän jos kotoutus lähtisi edes vähäsen realismista ja vähän vähemmän ideologiasta. Tai jos kotoutuskouluttajat olisivat edes päteviä työssään.

 7. Nuorena miehenä tunsin Irakin kurdin, Ibrahimin, joka piti elintarvikekioskia talossa jossa silloin asuin. Silloin oli vielä laki ettei kaupat ja kioskit saaneet myydä alkoholia kello 20 jälkeen. Ibrahim myi minulle kaljaa vielä klo 22 kioskin sulkemisaikaan asti koska tunnettiin.

 8. Tänään pari kotoutunutta irakilaista otti tulisesti yhteen. Katsoin Hallituskadun Lidl:n parkkipaikalla, kun valkoinen mersu yritti kiilata naisen ajaman Golfin kylkeen mentäessä kilpaa ilmaiselle 30 min. parkkipaikalle.
  Mersukuski ( parturi kadulta) avasi ikkunan ja alkoi sättiä naista. Nainen ajoi parkkiruutuun ja odotti, kun nuorimies tuli ulos autosta. Alkoi kilpahuuto, ja nainen oli vähällå repiä äijän palasiksi. Ukko meni kauppaan pakoon ja nainen perässä huutaen ja kiroillen ja kassilla viuhtoen.
  Se tapahtui kaikki moitteettomalla Suomella saatanoin ja perkelein säestäminä.
  Ei me kantasuomalaiset osata edes kirota suomeksi noin hyvin vrt. nämä kotoutuneet tulisielut. Olipahan näytelmä.

 9. Tilastot tuntevat kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita, jotka eivät ole työllistyneet
  .
  Ketkä hankkivat sapuskan, vaatetuksen, asunnon kymmenille tuhansilla vuonna 2015 Suomeen tulleille pakolaisille? – suomaliset

  Monet pakolaiset ovat n.s. työllistyneet oman etniset ryhmänsä tukihenkilöinä.

  Onkohan yksikään vuonna 2015 tulleista pakolaisista vientiteollisuuden, maanviljelyksen tai rakennusalan palveluksessa?

  ********************************************************************************
  Blogin avauksesta:
  ”Tunnen moniakin henkilöitä ja maahanmuuttajia, jotka ovat Suomeen muutettuaan hankkineet ammatin tai toimivat yrittäjinä.”

  1. Siinähän se onkin, että halukkaat kotoutuvat, opiskelevat kielen ja työllisyvät.
   Elitasoturisteilta tätä on turha odottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *