Mirriä ja minua haukuttiin.

Tässä aamusella kun lähdimme lehdenhakuun, postilaatikolla oli viiden kauriin lauma, kolme aikuista ja kaksi vasaa. Eivät meitä juurikaan säikkyneet, rauhallisesti katosivat pusikkoon ja alkoi kuulua kauriiden varoitushaukahduksia, pusikossa siis oli vielä lisää.

Niinhän meidän aamukävely sitten tulikin haukutuksi.

Aamut ovat muutenkin parasta aikaa, nytkin lämpötila oli viisitoista astetta mutta iltapäiväksi taas tukalaa hellettä, eikä viileämpää ole edes luvassa.

Muikku alkaa jo olemaan hankala kalastettava, se kun jo siinä kolmen aikaan menee pohjaan, sinne runsaan 20m syvyyksiin ja kun meidän kalastusmääräyksissämme on verkon max korkeudeksi määrätty vain kolme metriä.

6 vastausta artikkeliin “Mirriä ja minua haukuttiin.”

  1. On kiva juttu tuo Kallen ja Mirrin ja lehden haku reissut
    kun sitten voi juoda aamukahvin tuolla partsilla eikä tuu hiki pintaan heti kun sinne menee
    Viilennän muuten huushollia aamusella kun ilma on viileempaa laitan propellin pyöriin partsin ovelle huoneiden lämpö laskee aika nopeesti sitten ovi säppiin ja verho eteen
    Ainoastaan kun menen ulos menen sitä kautta syykin on selviö ei muuten jää avain sisälle partsin ovea kun ei saa lukkoon kun avaimella
    En ole toista ovea käyttänyt viime talvena muutaman erran ku oli satanut lunta suurempi määrä terv tepivaari

  2. Oliko Mirrillä karvat pörhöllään kun vieraita oli lähistöllä vai onko jo tottunut.

  3. Mitäs Mirri, vähän aikaa katseli ja kun lehtilaatikolla jo oltiin, heittäytyi tapansa mukaan kyljelleen; siis ei välittänyt kauriista mitään. Ilmeisemmin tottunutkin on kun niitä ajoittain tulee ihan pihapiiriin ja varsinkin aamusella.

  4. Yks vanha työkaverini asuu maalla ja se kerää syksyllä omenia ja kauriit tulee syömään aamu viileellä omenia mutta nyt onkin puut saanut olla rauhassa kun kasa omenia odottaa aamuisin
    Talon koira ei edes nosta kuonoaan kun ne tulee piha alueelle ja jos kauriit tulee hänen mielestään liianl ähelle se itse siirtyy kauemmaks matkalla nostaa taka kinttua mekiksi kauriille mitä mieltä on
    Mutta kyllä nuot eläimet antaa paljon ihmisille terv tepivaari

  5. Joo, tuossa äsken kävin viemässä Mirrille aamumuikut (omaa pyyntiä), jos muikut täysin kaupasta hankkisi; muikun kilohinta runsaat 10€/kg, sanoisin, että hyvissä hinnoissa kyllä muikku on, tosin kalastaja saa vain murto-osan palkakseen. Toisaalta muikun pyynnissä tulee oheissaaliina pientä särkikalaa, joten kalassa Mirri pysyy.
    Voisipa olla niinkin, että jos täysin ostokalan varassa olisin; saattaisi se Mirri sittenkin kalansa saada, siksi tärkeä kaveri se minulle on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *