Mirrin metkuja.

Tänä aamuna sitten taas, kuten aikaisemminkin, lähdimme Mirrin kanssa kuin Majakka ja Perävaunu, välillä Mirri Majakkana; lehden hakuun mentiin.

Olen nyt tuon Mirrin metkuja kartoittanut toista vuotta. Kokemukset ja näköhavainnot + kameran kertomaa.

Vieraskissaliikenne meillä on hiljentynyt, Mirrikö lie liikennepoliisina?

Kamera kertoo, että Mirri herää siinä klo 03,30 – 04,00, asemoituu saunakamarista ulkorapullemme.

Rutiini aamutoimiemme jälkeen Mirri kömpii saunakamariin. Kun kanat päästän ulos n klo 07.30; pitää sääliä lähiasukkaiden aamu-unia, jotkut kun nukkuvat jopa klo 08,00 ja pidempäänkin. Kukkojen ”aamunavaukset” kun kantavat kuulemma kilometrinkin päähän.

Tämän jälkeen Mirri seurustelee kanojen kanssa, tosin se ahmatti pyrkii kanojenkin lihapullille, no ”läpipasko” kaiketi lienee.

Siinä se Mirri ydinpihapiirissä hiirestelee ja myyrästelee päivän pitkän; välillä torkuille saunakamariin.

Se tuo kamera kertoilee 15 sek videonpätkillään Mirrin ilta-askareet.

Yllättävän pienellä alueella se tuo Mirri elelee.

9 vastausta artikkeliin “Mirrin metkuja.”

 1. Et pääse toista kertaa yllätämään häntä, kun tulee portaille valmiiksi odottamaan. On kyllä ihme kisu, kun on noin uskollinen, on ilmeisen tärkeä tuo postireissu. Mirri on myös ottanut huolehtiakseen kanoista. Vilman päästin ulos puolineljältä ja kun aamulla huussiin menin, tuli liiterin vintiltä pihaan ja kanssani sisälle. En osannut Vilmasta kuvaa laittaa, vaikka kerran yritin.

 2. Se on Hannu melkoisen helppoa; tallenna kuvat koneellesi, sitten siirrä WP:n media; uusi. Sitten vaan teksti ja sieltä oikealta, lisää artikkelikuva.
  Aika hyvät ohjeet löytyvät myöskin Word Pressin; lisää, kuva ja video
  Juu, olen itsekkin ihmetellyt jo pitkään tuota Mirrin kontaktihakuisuutta, en sitä kissasta oikein osannut odottaa.
  Tosin, onhan semmoinenkin taideteos olemassa kuin ”Akka ja kissa”; Akseli Gallen Kallela, akan tilalle kun vaihtaa Kalle; asetelma lienee täydellinen.

 3. Tuolla seuraavassa blogissa tuo Marko jaksaa vain jankuttaa, että laki sanelisi jotain haja-asutusalueella kissan irtiolosta. Laki kun yksinkertaisesti ei sano siitä mitään.
  Minä nyt vaan en ala Mirriä missään remmissä raahaamaan; ei ole edes tarve.

 4. noinhan voi tietysti sanoa mutta enpä löytänyt mirrin kinni pdosta Suomen lakikirjasta mitään
  Koirille on kiinni pito pesimis aikaan koko Suomessa terv tepivaari

 5. Suomessa on tuhansia maatiloja, joissa kissa kotieläimen. Tuskin yhdessäkään paikassa niitä pidetään narun nokassa. Siinä olisikin työmaa mennä ne kaikki loukuttamaan. Nämä kaupunkikissat tietenkin asia erikseen. Irti ollessaan kuseksivat ja paskovat esim. lasten hiekkalaatikoihin. Meidänkin kerrostalon pihassa hiekkalaatikko on peitettynä silloin kun leikkijöitä ei ole.

  1. Kukahan tuolle Markolle jaksaisi perustella; minulle kun selkeästi nuo tekstit ovat osoitetut. Minä nyt vaan en asu missään taajamassa en edes ruutukaava-alueella.
   Toisaalta, taajamissakin on vain säädetty, paikoista missä kissa ei saa oleskella, varsinaiset lait hyvinkin epämääräisiä. Täysin järkeenkäypää, taajamissa irrallaan olevat kissat altistuvat monille vaaroille, haittoina leikkipaikoille ulostellessaan, reviiriään merkkaillessaan jne. Hyvin edesvastuutonta kissan irralleen päästäminen.

   1. Taas tästä asuinpaikastani; minulla kun ei ole perunapeltoja, kasvimaita ei edes metsiä. Silti päivät kuluvat työn touhussa, jos lämpötila sallii. Ei ole aikaa suppailuun saatikka muihin lasten, nuorten ja ikinuorten tavoin.
    Noita ruoho- yms kasvustoja vastaan, on jo lähes päivittäinen työ; ei siitä riitä perunapellon, ei kasvimaankaan hoiteluun.
    Kaikenlaiset ”korpisoturileikit” ovat minulle käsittämättömiä.
    Elämme täällä; Saara, Mirri ja minä, tämmöistä haja-asutusalueen elämää. Kaikenlaista puuhaa kyllä riittää, vaan mitään ”mahtavia säitä” emme tosiaankaan kaipaa.
    Muuten mitä liikennemeluun kuuluu; ei sitä meille kuulu, äsken juuri näin supinpennun tuossa kanalan polulla. Meni minne meni, ei minua kiinnosta.

 6. Eilenpä Mirri taas hieman yllätti. Asentaja tuli laittamaan meille 3-vaihepistorasiaa ja konttiin pistorasioita.
  Tapansa mukaan Mirri oli paikalla kun asentajan auto kääntyi pihaan. Jahas, nyt Mirri lähtee; eipä lähtenytkään, asentaja yritti houkutella Mirriä siliteltäväksi, Mirri otti vielä etäisyyttä ja heittäytyi pitkälleen (joissain tilanteissa Mirrin mielenosoitus), asentaja otti askeleen ja Mirriä vietiin saunakamariin.
  Ei näytä tykkäävän vieraista, toinen tokaisi. Minä myöntelin.

 7. Ne on joskus sellasia etteipä minua kiinnosta tutustua eivät sitten kyllä tutustu kaverilla oli kaksi tyttökissaa ja toinen oli sellanen jonka kanssa ei kaikki saanut aikaan muuta kun sähähtelyä
  Kun eka kertaa menin heille tuo sähsijä tuli viereen ne sitten varoitteli minua mutta mtä vielä
  kun tuo Arttu hyppäs sylini meni sinä kerälle nin kaveri sanoi no oot eka kenen sylin tuli itse
  Eikä tuo Arttu ollut poika kissa vaan se oli tyttö sanoin että kyllä tytöt miehen tuntee
  No arttu oli sellanen etteipä tarvinnut paljon houkutella kun tuli itse syliin ja makoili siinä Isäntä sai saman kohtelun
  Emäntää kyllä puski kun laittoi ruokaa kuppin mutteipa mennyt sen syliin vaikka maanitteli tuu ny Arttu
  Minttu olikin aivan eri maata nehän merkkaa tuolla puskullaan ihmisen omakseen
  Niin ja minä haisin varmuudella koiralle eipä välittänyt Arttu siitä terv tepivaari

Kommentoi