Näkkileipää.

Maukkain näkkileipä, minkä tiedän, on ehdottomasti spelttinäkkäri ja mikä parasta se on ehdottoman kotimainen, valmistetaan muuten Tammelassa. Esimerkiksi Suomen suosituin Vaasan, omistaja on ruotsalainen Lantmännen, jonka omistuksessa lähestulkoon miltei kaikki näkkileipäteollisuus näkyisi olevan.

Tammelalainen spelttinäkkäri on uskomattoman maukas.

Aito Suomalainen spelttinäkkäri 300g – K-Ruoka

Kuva K-ruoka

Niin maukasta tämä spelttinäkkäri on, ettei se vaadi muuta kuin levitteen .

Parisen vuotta sitten uutisoitiin näyttävästi, että puolustusvoimat käyttää taas kotimaista näkkileipää, aiemmin se tuotiin Ruotsista. Siis Vaasan koulunäkkiä, joka kyllä valmistetaan Suomessa mutta siihen käytettävä ruis on tuontitavaraa ja ruistahan koulunäkkärissä ei ole kuin  30%.

 

 

 

 

 

 

3 vastausta artikkeliin “Näkkileipää.”

  1. Näyttää tuo J Marttinin leipomokin käyttävän Suomusjärveläistä luomuspelttiä jauhonaan.
    Spelttihän on parhaimmillaan luomu-tuotteena.

  2. Spelttivehnä on erinomaista niin leivissä kuin spageteissa jne. Ylhäisten kova leipä muistuu maukkaimpana.
    Ruisnäkkäriä on kaapissa aina hätävaraksi.

  3. Se tuo Lantmännen on viime vuosien aikana vallannut valtavan ison osan suomalaista kauppaa. Moniltakin sektoreilta. Sinne ne kaupan katteet luisuvat Ruotsiin ja ties minne. Suomalaisille jää pelkästään työ, jos hyvin niinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *