Ne katevaraukset.

Tulihan vahingossa kommentoitua tuon ;Markon avaukseen. Sinnehän bittiavaruuteen se kohtapuoliin menee, joten teinpähän oman avaukseni.

Nuo katevaraukset sinällään ovat aivan normaalia pankkitoimintaa. Turha sitä on dramatisoida. Linkissä tietysti ilmeni pankin virhetoiminta ja linkin mukaan korjattu.

Katevarauksia luonnollisesti tililläni lähes jatkuvasti on, koska laskuni netissä hoidan. Tietysti se tulee hoitaa, että tilillä on katetta, koska tililläni on myöskin automaattisesti veloitettavia, toistuvia e-laskuja.

13 vastausta artikkeliin “Ne katevaraukset.”

 1. Minullakin oli keväällä Nordean tilillä eräs katevaraus noin 3 000 €, jonka oli eräs ruotsalainen luottoyhtiö puhaltanut, eikä se jäänyt vain varaukseksi, vaan se häipyi tililtä. Se oli kontrolloimaton väärinkäytös, jonka sain takaisin Nordealta mutkikkaan prosessin jälkeen.

 2. Katevaraukset ovat niin jokapäiväisiä, että ihan heti en tahtonut ymmärtää mistä täällä puhutaan. Varsinkin öljy– yhtiöt niitä käyttävät vakituisesti.

 3. Pitää kommentoida tännekin. Tililä pitää olla aina yli 30 000€. Ei tässä muuta

  1. RAHANARVOLASKURI
   100 000
   MarkkaaInflaatioprosentti2,6ElinkustannusIndeksi*1539,3
   *Vuosi 1951 = 100 pistettä
   Vastaava rahamäärä21 540,00Euroa
   Inflaatioprosentti0,34ElinkustannusIndeksi*1971
   Tuossahan ihan virallisena linkkinä asia.
   Suomen Pankin rahanarvolaskuri.

 4. Minulla laskut menee suoraveloituksena ja e-laskuina tililtä. Sitten eräänä päivänä tuli pankilta muistutus että olet ylittänyt tilisi – olivat maksaneet laskun vaikka ei ollut katetta! Kyllä pankki osaa…

  1. Asiaan on muuten yksinkertainen ratkaisu; tiliin limiitti vaikkapa vain 3000€. Minulla on sellainen vaikka eipä sitä ole koskaan tullut käytetyksi.

   1. Siihen limiittiin se minun tapahtunut väärinkäytös törmäsi. Mutta sen oikaisu ei suinkaan ollut helppo juttu, koska siitä piti pystyä esittämään faktat oikaisuineen pirullisine lomakkeineen.

   2. Toisaalta; yritykselläni oli 20 000 markan limiitti ja sitä tuli joskus pakosti käytettyä alkuaikoina.
    En usko, että Suomessa yrittäjäuran alussa löytyisi montakaan velatonta pienyrittäjää. Kuorma-auton ostoon jouduin melkoisenkin pankkilainan ottamaa; ei riittänyt läheskään limiitti.

 5. Se tuo 30 000€ tilillä, lienee tavalliselle palkanansaitsevalle ja pienyrittäjällekkin melko mahdoton yhtälö.
  Kun myin yritykseni ja kalustoni sen ja vähän ylikin sain kasaan. Muutoin se olisi ollut unelmaa.
  No nyt se tililläni on.
  Palkkatyöstä tuommoisia summia kestää vuosikymmenet kehitellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *