Paistomuikkujen seuraksi.

Teinpähän paistomuikkujen seuraksi katkarapusalaatin.

katkarapuja

tomaattilohkoja

punasipulisilppua

valkosipulisiivuja

jääsalaattia

neitsytoliiviöljyä

Salaatinlehdet pohjalle, punasipuli- ja valkosipulisiivut, ja tomaattilohkot salaatin päälle. Tein valkosipuliaiolista, mustapippurista, Dijounin sinapista kastikkeen, johon katkaravut sekoitin.

Kaiken päälle neitsytoliiviöljyä ja jääkaappiin maustumaan. Uskoisin maistuvan.

 

8 vastausta artikkeliin “Paistomuikkujen seuraksi.”

 1. Kuulostaa hyvältä. Mulla on vähän kummallinen olo nyt kun tuli vietettyä iltaa veljeni kanssa. Jääkaapissa olisi vielä olutta, mutta säästän ne saunomiseen. Tyydyn coca colaan ja lihamestarin rasvaisiin kanansiipiin nyt.

 2. Tänään vaimo lupasi leipoa muikkukukon, ehkä pari; siis herkkua edelleen saatavilla. Eilen puhkoin ja suolasin muikut; tänä talvena on ilahduttavasti ollut saatavilla tuota lajittelematonta, 5-10 senttistä perkuukoneeseen kelpaamatonta muikkua, minun suurta herkkuani.
  Minulle ei oikein maistu tuo iso muikku, Päijänteeltä, Tampereen Näsijärveltä ei myöskään tuo Säkylän Pyhäjärven muikku; muikuksi liian suurta.
  Makuasia, sanoi Musti kun muniaan nuoli.

 3. Meidän mökkijärveltä Iso-Järveltä ollaan saatu suunnilleen 10 senttistä muikkua. Veljeni osti purkituskoneen ja muikkua on purkeissa nyt erilaisien lisukkeiden kera.

 4. Kyllä vaan se 10cm ja alle on muikuista maistuvin ja monikäyttöisin.
  Vielä aion kevään tullen tuonne Kaukjärvelle 10mm muikkuverkot virittää, vaikka olinkin jo suunnitellut lopettaa kalastuksen; koukkuun olen jäänyt ja pahasti.

 5. Mulla on tapana suolata muikut siten karkealla merisuolalla että ladon ne astiaan kerros kerrokselta kuin lapuan patruunat ja jokaiseen kerrokseen ripottelen suolan.

 6. Juuri sama metodi minullakin ; muikut ladotaan hyvään järjestykseen, merisuolaa ja ripaus sokeria mukaan kerroksittain. Yön yli jääkaapissa ja aamusella prosessiin. Siellä ne nyt ruiskuoren sisällä muhivat muutaman tunnin.

 7. Tuli sitä muikkukukkoa parikin siivua pistettyä piiloon. On se vaan hieno eväs tuo kukko, tehtäneen se sitten muikusta tahi ahvenista yms.
  Venäläis-karjalainen perinneruokahan se kukko on vaikka savolaiset sitä ovat omineet yksinoikeudella. Jopa nimisuojalla.
  Karjalainen ruokaperinne

  Kukot ja piirakat

  Lähde: Karjalan ja Petsamon pitäjäruoat, Jaakko Kolmonen 1987
  Linkistä kyllä ilmenee, mistäpäin piiras ja kukkoperinne on peräisin.

 8. Huomenna jos luoja suo tuo siksi että saanko silakoita teen suutarin lohta citarissa on silakat tyrkyllä ja suutarin lohi yksinkertaista tehdä terv tepivaari

Kommentoi