PRH

Se on se Patentti- ja Rekisterihallitus; mielestäni aika erikoinen firma. Lopetin yritykseni ; syksyllä tulee neljä vuotta, tein kaikki lakisääteiset ilmoitukset ja toimitin tilinpäätösilmoitukset PRH:lle.  Vielä kuluneen syksyn aikana tarkistin, että firmani on poistettu rekisteristä ja oletin kaiken olevan järjestyksessä.

Vuosittain olen saanut huomautuksen PRH:lta tilinpäätöstietojen puuttumisesta. Aluksi vastasin; tarkistakaahan rekisteritietonne, nyt en enää viitsi.

Toisaalta, ymmärrän kyllä; rekisterissä löytynee satoja yrityksiä, jotka ovat jättäneet pari kolmekin välivuotta, yrityksiä, joilla ei ole kymmeneen vuoteen varsinaista yritystoimintaa. On osakeyhtiöitä, joiden paras liikevaihto viimeisen kymmenen  vuoden aikana ollut luokkaa vähän toistakymmentä tuhatta, välillä  vain joitain tuhansia, välillä tyhjää. Tämmöisiä osakeyhtiöitä lienee satamäärin ja herää kyllä kysymys; mitähän yrittäjiä ja yrityksiä muka tämmöiset ovatkaan, jotenkin ymmärrän PRH:n työntekijöitä mutta kuitenkin.

No, kait tämä pikkuhiljaa tasoittunee.

2 vastausta artikkeliin “PRH”

Kommentoi