Tulipa hankittua…

Tulipa hankittua tuommoinen nahkaesiliina. Se on valmistettu 1,5mm paksusta puhvelinnahasta ja oikeastaan sillä on kolmekin käyttötarkoitusta.

Suojaa kokkaillessa vaatteita, antaa suojaa ulkona esim savustimella ja kalanperkuussa  touhuillessa ja kaiken lisäksi nahkaisena suojaa esim puukon koneellisessa hionnassa ja muissa koneellisissa teroitushommissa jos puukko pääsee lipsahtamaan hioessa; ei heti ole puukko mahassani pystyssä.

Arvelin tuon olevan semmoinen suhteellisen monikäyttöinen suojaväline.

Minkkiöljyllä sen heti käsittelin ennen ensimmäistäkään käyttöä.

 

10 vastausta artikkeliin “Tulipa hankittua…”

 1. Vanhan ajan hyväkeksintö joka melkein jo poistui käytöstä.
  Minullakin oli essu työssäni tosin kankainen, mutta suojasi vaatteita jotka olivat sitten työmatka-asut.

  1. Osasitpas Hannu kissanäkökulman ytimeen.
   Puhkoin ja paistoin eilen muikkuja ja vein perkkeet ja vähän pyöreitäkin Mirrille.
   Mirripä, tarkkana kissana oivalsi heti, ettei äijä ollut entisensä, tarkkaili suojaliinaani ja nousi, ensin toista jalkaani ja sitten toista jalkaani vasten raapien, naarmuakaan ei tullut. Ilmeisesti sain hankinnalleni hyväksynnän koskapa Mirri alkoi syömään.

 2. Sepän ja levyseppähitsaajan suojaesiliina on erilainen, siinä on kuin kaksi lahjetta ja materiaali on haljasnahkaa. Haljasnahka ei sovellu käyttötarkoitukseeni, tosin minulla se haljasnahkainenkin esiliina tuolla varastolla on. Sitä olen käyttänyt kipinäsuojana pikkuhitsauksissa ja hiontahommissa.
  Tämä hankintani on kasvisparkittua ja hiottua vesipuhvelin pintanahkaa.

 3. Vaihdoinpa tuon artikkelikuvan, saa paremman käsityksen ostoksestani.
  Niin ja yläosasta on saneerattu täysin julkaisukelvoton yläosa.

 4. Hieno aito materiaali ja muotoilu. On varmasti monia askareita joihin tuollainen suoja suorastaan houkuttelee ryhtymään. Jostain muovi tai tekokuituessusta ei kissakaan varmaan olisi ollut kiinnostunut.

 5. Minkkiöljy tai oikeastaan minkkirasva on aivan oivallinen suoja tuommoiselle pintanahkaiselle tuotteelle. Se suorastaan hylkii likaa.
  Molemmat lapikasparinikin olen ko rasvalla käsitellyt.

 6. Monelle saattaa olla yllättävää, että villi vesipuhveli saattaa olla jopa amerikkalaista biisonia kookkaampi, jopa 1200 kg. Villin vesipuhvelin nahka on erittäin haluttua.

Kommentoi