Vaimon tämänaamuisia aikaansaannoksia.

Vaimo sitten sai aikaiseksi runsas tunti sitten tämmöisen näköistä pitsaa; kyllä meilläkin pitsaa syödään mutta se tehdään alusta lähtien itse.

Artikkelikuvasta näkynee, että olen jo kohtuullisen osuuden siitä ”maistellut”; tuotevalvontaa.

Kinkkuna käytettiin naapurin tuotetta, tomaattia, venäläistä suolakurkkua, sipulia, valkosipulia, tomaattipyrettä, sekasieniä, motzarellaa yms.

Kyllä sitä kelpasi vaan syödä.

7 vastausta artikkeliin “Vaimon tämänaamuisia aikaansaannoksia.”

 1. Noinhan siitä saa ravitsevaakin itse tehtynä on parhainta pizzerioiden tuotteista et tiedä mitä roskalaatikko tavaraa sisältä löytyy
  Noin teen itsekkin taikinasta lähtien joka ei ole vaikea suoritus keltään ja ainekset ovat aika lailla kotona
  No se joka minulta aina puuttuu on hiiva onneksi kauppa on aika lähellä joskin talvella sohjossa meno ei aina miellytä vaikka sitä matkaa ei olisikaan kun 1 km terv tepivaari

 2. Meillä tuohon pitsapohjaan käytetään ns pitsajauhoa; vehnäjauhon erikoismuunnos, eli siis tuota 00-jauhoa.
  Muuta tuosta pitsasta en sitten tiedäkkään, meillä vaimo leipoo pitsat.

 3. Me aikanaan kävimme töistä kaupungin parhaassa ravintolassa, jossa oli tunnetustusti hyvät pitsat. Kerran sitten selvisi, että ne pitsapohjet tehtiin lähileipomossa. Siellä osattiin tehdä riittävän ohuet pohjat, eikä niistä tullut pullan makua. Olivat aika lähellä sitä, mitä olen monet kerrat saanut aidossa roomalaisessa pitseriaravintolassa, minä muuta sitten ruoasta tiedäkkään.

 4. Kyllä Kallen kelpaa kun emäntä noin herkullisen näköisen pizan on laittanut. Aika ajoin minäkin, ehkä noin kerran kuussa ajaudun pizahimon valtaa. Durum vehnäjauhosta laitan ohuen pohjan. Ketsupin sijasta keitän seoksen jossa on ketsuppia, tomaattipyreetä, valkosipulilastuja ja mustapippuria. Fylleistä keskeisemmät ovat sinihomejuusto, metwurstimakkara, sienet ja ananas. Tiedän kyllä että ananas jakaa vahvasti mielipiteitä mutta makeanperso kun olen niin aina sitä pizoihini sitä aina lisään.

 5. Maistuisi minullekin nyt. Itse kun en ole jauhopeukalo niin ostan pizzapohjat valmiina mutta täytteet niiden päälle sävellän itse. Vain mielikuvitus on rajana.

Kommentoi