Vain 20v+.

Kesti ainoastaan n 20 vuotta, ennen kuin Suomessa uskallettiin puhua, että suomalaiset tosiaankin sotivat USA:n rinnalla Afganistanissa:

Suomen pisin sota loppui tällä viikolla – Afganistanin operaatio maksoi satoja miljoonia, mutta mitä sillä saavutettiin?

Uutisotsikko.

Valtavien kustannusten lisäksi; mitähän saavutettiin; ei mitään kuin ei saavuttanut Neuvostoliittokaan aiemmalla ”ristiretkellään”.

Olisikohan niille sadoille miljoonille ollut käyttöä kotimaassakin?

Sota, kotimaassa ja varsinkin ulkomailla on todella kallista hommaa.

Tuo artikkeli on tämänpäiväistä uutisantia; uskoisin ennen kommentointia, tuo pitkähkö artikkeli kannattaisi ehkä huolellisesti lukea.

14 vastausta artikkeliin “Vain 20v+.”

  1. Minulla oli porrasnaapurina Moskovassa koulutettu afgaanikenraali. Sain häneltä takin kovimpia pakkasia varten.

    Naapuritalossa asui suomalainen Afganistanin rauhanturvaaja. Kertoi olleen raskaan puoleista kanniskella helteillä yllään kolmenkymmenen kilon varusteita.

    Afganistan tuli siis myös Tampereelle.

  2. Saavutettiin ainakin jonkinlaista vapautta ja ihmisoikeuksia Afganistanilaisille, erityisesti naisille. Saavutettiin myös mainepääomaa maana joka osalllstuu länsimaiden rinnalla operaatiohin. Rauhanturvaajana suomalaiset ovat muutenkin hyvässä maineessa. Myös Puolustusvoimat sai kokemusta ja tietoa.

  3. Varmaan jonkun mielestä suomalaisten olisi pitänyt sotia siellä neukkulan rinnalla…

  4. Norppa on ihan oikeassa, kyllä siellä hetkittäisiä tuloksiakin oli – mutta kestävätkö ne? Rauha joka pysyy vain pyssyjen ollessa esillä ei ole kestävää. Ehkä olen väärässä.

    Jos olisi promille siitä rahasta mitä meni sotimiseen laitettu siihen että olisi tuettu maataloutta, annettu insentiivit viljellä ruokaa, vaikka sitten kansainvälisillä tukirahoilla, olisi huumekauppa ja Taleban saatu molemmat kuristettua hengiltä.

  5. Alunperin homma tietysti lähti siitä 9/11 terrori-iskusta USA:Han. Taleban suojeli al-Qaidaa ja USA halusi kaataa sen. Myös paljon afganistanilaisia klaanipäälliköitä saatiin mukaan. Kaikki näyttikin hyvältä mutta Taleban on osoittautunut yllättävän sitkeäksi ja on vaara että se palaa valtaan kun USA poistuu. Suomi on paikalla osoittamassa tukeaan ja sitä kautta toivomassa sitä myös itselleen. Ulkopolitiikka ei ole pelkästään riitojen välttelyä vaan myös ystävien hankintaa. Pahoin pelkään kyllä samoin kuin Kyuu ettei operaatio tuotttanut afganistanilaisille pysyviä tuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *