Valoa pimeyteen.

Fenix HM65R SUPERRAPTOR 2020 otsalamppu

Kuva Kärkkäinen.com

Tämmöinen tuli hankittua pimeäntorjuntaan. Fenix HM65r Superraptor;

valoteho 1400 lm

valovoima 5609 cd

valokeila 140m

akun kestävyys (min) n 300h

IP68

kokonaispaino 149g

akku 3500 mah

testattu  amerikkalaisen ANSI/FL1 standardin mukaisesti

Kelpasi sitä Pikkumirrin kanssa rämpiä postipolkuamme kun ainakin valoa riitti.

Monia muutaman kympin valaisimia minulla on ollut; kovin lyhytikäisiä. Tässä ainakin valmistusvirhetakuu 5v, akku 1v.

Se tuo otsalamppu on välttämättömyys näin maaseudulla eri askareissa. Viimeksi minulla on ollut tehokas ja painava (1,2kg) Silvan  otsalamppu parikymmentä vuotta sitten. Nyt toivoisin tästä pidempiaikaista kaveria näiden halpisvalaisimien jälkeen.

17 vastausta artikkeliin “Valoa pimeyteen.”

 1. Tuttu laite, valaisee erinomaisesti ja akun kesto on hyvä, mutta käytännössä ei ihan sitä mitä luvataan.

 2. Vuoden päiväthän tuo Superraptor on ollut markkinoilla, edeltäjä oli Raptor.
  Ainahan nuo mainosmiehet hieman liioittelevat.
  Tuon testejä kun ennen hankintaa lueskelin; aika pätevän laitteen kuva jäi mieleeni. Nuo valotehot kyllä kutakuinkin, mm kantama (linssitekniikkaa) ja lumene-määrät ja candeleluvut kyllä ovat ihan virallisia mutta sitten tosiaan mainokset, niihin en osaa vakavasti suhtautua.

  1. Itse en tuota käytä, mutta urheiluhullu emäntäni on kyllä ollut hankintaansa hyvin tyytyväinen, kun tarpoo pitkin maita ja mantuja.

 3. Kaupungissakin tarvitaan, mutta hiukan eri tarkoitukseen.
  Lakin lippaan kiinnitettävä led-valo. Tuossa on kaksi eri tehoista valkoista lediä keskellä, laidoissa kiinteää punaista näyttävät ledit.
  Kun olen astumassa hämärässä suojatielle, panen lakin punaiset päälle, käännän pääni autoille, ne seisahtuvat kuin seinään punaiseen lippalakkivaloon. Muista liikennevaloista mennään kyllä punaista päin.
  Luulevat varmaa, että se on poliisin pysähdysmerkkivalo !
  Minulla on se aina lakissa hämärän alkaessa.
  Suosittelen !

  https://www.24hshop.fi/koti-vapaa-aika/valaistus/taskulamput/kateva-led-lippislamppu?vmst_id=305-17529-1610513169413-33991456-88wtv4tir2ptefnolkhv-N5A9LNCWOIS338PUWKFW-124&vmtrack_id=fi-X68UR9EW7Q

 4. Juuri tuonkaltaisia marketeissa myytäviä olen ostanut ja huonoksi havainnut. Markkinoita kiertäessäni tuommoisia oli parikin käytössä. Toiminta-aika olematon, hinnastakin voi päätellä, että mistään edes vähänkään laadukkaasta tuotteesta ei liene kysymys. Kosteuden esto lähes olematon. Valaisuteho riitti juuri ja juuri auton kuormatilan valaisuun … hetkeksi aikaa.
  Kaupungissa lienee eri asia, kun on katuvalot kuitenkin.

 5. Onhan se, mielestäni; minun kun pitää aina vahtia tuota Pikkumirriä. Toisaalta kun näen; onko vieraita kissoja näköpiirissä, se valaisu yli sadan metrin päähän on hyvä.

 6. Aikanaan meillä kolleilla oli pitkäpötköinen 6 ison pariston hehkupolttimollinen käsilamppu, jonka heijastuspisteen pystyi tarkentamaan. Sillä pystyi peilaamaan lähes puolen kilometrin päähän.
  Edelleen nyt on jäljellä varalamppuina kaksi 4 paristoista ( isot), joka on aika tehokas valonheittäjä sekin.
  Isoja mollikoita kylläkin.

 7. Vertailin erilaisia testituloksia ostoksestani. Kävi ilmi, että kaksi tai useampilinssisten valotehoja pitää osata säätää ja yhdistellä jos haluaa akkukapasiteetin kestävän mahdollisimman pitkään.
  Lumene ja kandela-arvoja kannattaa säästeliäästi käyttää; sisätiloissa ja vastaavissa ei kannata, ellei erityistä syytä ole, käyttää kaikkein suurimpia tehoja.
  Ne nuo otsalamppujen hinnat muuten vaihtelevat suuresti, vajaasta parista kympistä, kalleimmat yli neljäkin sataa ja kuitenkin jo runsaan parinkympin lampulle mainoksissa luvataan ehdottoman ylisuuria ominaisuuksia.

 8. Liikenteessä vaarallisia tuikkuja!
  Yllättäen sokaistaan autoilijan silmät, niin saattaa ajaa vahingossa ojaan, tai päälle!
  Myös liian ylös suunnatut kirkkaat, ”hyvät”polkupyörän valot häikäisevät.
  Pitäisi säätää jokin laki ledien häikäisyyn!

  1. Tätä olen myös ihmetellyt miten polkupyörien superkirkkaat ledit häikäisevät. Joku ”roti” tuollekin pitää saada.

   Samoin uusi pysäköintitapa autolla ns. väärälle puolelle kadun varsissa tekee sen, että auto, joka pitää valot päällä se häikäisee vastaan tulevan auton.

   1. Kaiketi olisi hyvä erottaa toisistaan aidot otsalamput, joissa on kallistettava linssiosa ja sitten erikseen nämä pyöräilykäyttöön tarkoitetut ns kypärävalot.
    Toisekseen, minä en täällä Myllykylässä näitä autoilijoita (niitä harvoja), häikäise.
    Suurinta osaa aidoista otsalampuista käytetään piha- ja maasto-olosuhteissa ja kuten mainitsinkin vielä erikseen, niissä valoteho, lumenet ja kandelat ovat säädettäviä.

  2. Pitäisi myös kieltää ne vilkkuvat punaiset ja valkoiset ledit sekä fillaristeilta että kävelijöiltä.

 9. Nuot suunnistajan valot pitäisi kieltää niiden valotehot on sokaisevia koska niissä on valotehoa
  Mielestäni vilkkuvia ei saisi edes myydä ne kun monasti pimeässä näyttää olevan kääntyvän ajoneuvon perästä tulevia terv tepivaari

 10. Nyt on tullut jo kokemusta tuosta Superraptorista; neljä päivää kestää täysteholla normikäytölläni ja sitten lataukseen. Kolme tuntia ja taas timmissä kunnossa ja valotehoa ja kirkkautta riittää.
  Ihmetellyt toisaalta olen noiden muutaman kympin valaisimien speksejä lukiessani ja omiin kokemuksiini nojautuen; aika vapaasti saa olematonta mainostaa.

Kommentoi