Venäjä, venäläiset.

Eva: Suomalaiset suhtautuvat Venäjään yhä kielteisemmin – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Tuo Iltasanomien artikkeli on enemmän tai vähemmän harhaanjohtava, Siinä puhutaan Venäjän hallinnosta ja sen toimenpiteistä.

Toisaalta taas venäläiset kansana ovat aivan eri asia.

Hallinto tekee päätökset, kansa ei niihin voi vaikuttaa.

Hallinto aloittaa sodan, ei kansa.

Taloudelliset ja poliittiset päätökset tekee hallinto; ei kansa.

… jne.

Näitä asioita mm näillä sivustoilla on sotkettu ja perusteellisesti.

Mitään ehdottoman hyvää en näe Venäjän-, USA:n-. Kiinan hallinnoissa ja monia kuitakin suurvaltoja; yhdenkään toiminnassa en näe mitään täysin oikeutettua. Ne kaikki ovat imperialistisia tarkoitusperineen.

9 vastausta artikkeliin “Venäjä, venäläiset.”

 1. Eipä tuolla varmaan venäläiset paljon rakasta puutinin hallintoa, mutta vaaleissa ei valta vaihdu kun on vaalit pelleilyä. Kiinassa ei vaaleja taida ollakaan.

 2. Pitää muistaa sekin, että Venäjä näkyy muille – myös suomalaisille – sen hallinnon toimintana ja siihen se arvostelu myös kohdistuu.

 3. Sellainen piirre heillä on, että he eivät luota pääsääntöisesti keneenkään. Ja toisin päin, vain noin 10 %:iin heistä voi luottaa, jos esimerkiksi tekee kauppaa.
  Pitää olla erinomainen tuttu, että tulee luottamusta.

  Lisäksi venäläinen on erttäin arvonsa tunteva varsinkin, jos on koulutettu tai hyvässä asemassa. Ja sen kyllä kokee.
  Miehet arvostavat naista huomattavasti korkeammalle kuin lännessä. Nyt en puhu juoppolalleista.

 4. Venäjä on muutoin ihan helvetin iso maa, joka koostuu monista kansoista ja kulttuureista, itse olisin kyllä kyvin varovainen tekemään minkäänlaisia yleistäviä kannanottoja ”venäläisistä”.

  No jo edellisen perusteella olen varmasti Putinisti, vaikka todellisuudessa olen realisti, vittumainen rooli tässä ajassa.

  1. Voi olla realisti, mutta meihin vaikuttaa tasan vain se, mitä neukkulan hallitus ja oligarkit tekevät.
   Tavallisten kansalaisten puuhilla ei siinä ole mitään merkitystä.

  2. Kokemus auttaa tuossakin, jos on ollut paljon heidän kanssaan tekemisissä.
   Minun kokemukseni perustuvat kymmeniin vierailuihin puolin ja toisin, läheisten kavereitteni tietämykseen ja neuvoihin. Toisella on kontaktit korkealle hallintoon ja toinen Ukrainan ex-kaupallinen johtaja ml. Pietari.
   Olin junailemassa avaruudessa pisimpään vierailleen kosmonautin Suomen vierailua jo kauan sitten ja tapasin koko poppoon.
   Eiköhän noilla jotain kokemusta kartu.

 5. Minusta on ehkä tullut Venäjä- ja Putinmyönteisempi woke-kulttuurin aikana. Saatan myös olla tulossa muslimiksi kun näkisin mielellään Iiris Suomelan naqabissa.

 6. Äläpäs juha käytä Venäjästä sanaa neukkula kun se neukkula katosi aikaa sitten. Vallanpitäjien menetelmät siellä kyllä ovat kuin neukkulassa ellei pahempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *