Jussi ja vapauden kaipuu

Olen kehitellyt useita vaihtoehtoisia syitä Jussin vetäytymiselle puolueen puheenjohtajuudesta. Seuraavassa yksi syy, joka ei välttämättä ole todennäköisin:

Poliitikkojen arvokartassa PS on kaikkein konservatiivisin. Ehkä pidämme nykyistä olotilaa parempana kuin sitä, mikä odottaa meitä tulevaisuudessa.

No, Jussi näyttää olevan PS -puolueessa konservatiivisintä laitaa, eikä meinaa mahtua puolueen valtakeskittymän sisälle.

Lisään tarvittavan linkin kommenttiosioon, koska kännykkäni ei avaa artikkeliosioon sisältyviä linkkejä.

12 vastausta artikkeliin “Jussi ja vapauden kaipuu”

  1. Hmm, mitäköhän on kysytty? Minusta on vain hyvä jos Sanna Marin taloudessa puolustaa työväen etuja. Koko yhteiskunta on niissä siirtynyt jo liiaksi oikealle. Tuntuu siltä, että nykyisin työehtosopimusneuvotteluissakin keskustellaan siitä millä tavalla työehtoja voitaisiin heikentää ”kilpailukyvyn” takia. On vain hyvä että joku laittaa hanttiin ”pesosille” jotka laittavat tehtaiden sulkemiset duunarien ”liian korkeiden palkkojen” syyksi. Ja vaikka Marinia on haukuttu yritysvihamieliseksi niin hallitushan on syytänyt rahaa yrityksille ja laskenut sähköveroa, joten näyttöjä yritysvihamieliyydestäkään ei edes ole.

    Mutta konservatiivi – liberaali -akselilla odotin Marinilta jotain hörhöilyä. Sellaista en ole huomannut. Vaikka Sanna Marin kyselyssä ilmoitti etteivät ”koti, uskonto ja isänmaa” ole hänen arvonsa, niin todellisuudessa hän on näyttänyt niitä aika paljon edustavan.

    Otetaan ensiksi koti: Kahden naisen kasvattama Marin näyttäää olevan varsin perinteinen nainen: on ydinperhe, haastatteluissa hän aina korostaa sen tärkeyttä. Naisena hän huolehtii ulkonäöstään. Kaiken kaikkiaan, varsin iloisen perheenäidin kuvan hänestä saa.

    Sitten uskonto: Sanna marin suunnitteli lukion jälkeen lähtevänsä opiskelemaan teologiaa, mutta valtiotieteellinen veti lopulta pidemmän korren. Lisäksi hän on ollut mukana seurakunnan nuorten toiminnassa. Vaikka en tziedä kuuluuko hän yhä kirkkoon niin voisin kuvitella, että hänen asenteensa uskontoon ja perinteiseen Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon on enemmän positiivinen.

    Ja vielä isänmaa: odotin jotain valitusta ja hivutusta uusien hävittäjien suhteen, mutta tv:ssä heti alussa Sanna Marin sanoi, että turvallisuus on tärkeää eikä hävittäjähankinnoista tingitä kun toimittaja sitä tivasi vedoten niiden kalleuteen kun korona kurittaa taloutta. Marin vieläpä vastasi kysymykseen Keskustan Katri Kulmunin puolesta joka ei uskaltanut jostain syystä sanoa kantaansa vaan siirsi puheenvuoron Marinille. Marinia näyttää myös viehättävän suomalainen maaseutu koska hän on sanonut haaveilevansa maalle muuttamisesta. Aivan toisin siis kuin vaikka hörhöliberaalit vihreät joille elämä maaseudulla on menneisyytta ja tiivis rakentaminen pelastaa maailman.

  2. Marin näyttä olevan ”mies paikallaan” naiseksi. Pirullisen koronan yllättämänkin tehtävänsä hän on osannut hoitaa ja sooloillakin hyvin. Harvalla päre riittää noin pitkälle.
    Olen Norpan kanssa tästä asiasta samaa mieltä.

  3. No ehkä Jussikin on sitten todellisuudessa persunormaali, eikä tunne vierauden tunnetta joukossa tummassa, vaan ottaa osaa jatkossa puolueen toimintaan jossakin muodossa.

    Ensi elokuussa äänestetään Seinäjoella uusi puheenjohtaja.

    Pääministeriksi sopivia poliittisen kokemuksensa ja tietämyksensä puolesta ovat esimerkiksi Sami Savio ja Sakari Puisto. Molempia olen valtiollisissa vaaleissa äänestänyt.

  4. Marin on hyvin osaava, mutta kärsii vähän samasta kuin Paavo Väyrynen: yhteistyön taidot ovat heikkoja, syyt ovat aina muualla. On hienoa, että hänellä on tämän tason osaaminen mutta hukkaan menee paljon pitämällä kaikkia muita vihollisina. Kaikki puheet hallituksen ja demarien sisältä sanovat samaa, minkä Tampereella jo opimme aikanaan.

    Jussi on myös osaava, mutta lukittautunut kulmaansa. Osa siitä johtuu seurasta, osa omasta kulmasta. On vaikea sanoa minkälainen yhteistyön tekijä hän olisi tai ei olisi, sillä sitä ei ole koskaan jouduttu kokeilemaan. On vaikea kehua tai tuomita päättäjää, joka ei ole ollut isommassa valta-asemassa vielä. Ehkä vielä opimme.

  5. Eiköhän Jussi liene osoittanut yhteistyökykynsä puolueen sisällä. Jos ei ole ollut valmis nakertamaan maamme perustusta yhteistyössä muiden kanssa, niin sitä ei ole välttämättä pidettävä yhteistyökyvyttömyytenä.

  6. Voihan tuota yhteistoimintaa olla oman puolueen keskuudessa vaikka kuinka paljon siitä ei ole kysymys
    Muttei Suomessa voi asa perustua n 20 % kannatusella kukaan ei saa sillä aikaan yhtään mitään
    Sitä yhteistä toimintaa pitää olla muiden puolueiden kesken ja os sitä ei ole ei mikään asia etene mihinkään hidastaa asioita korkeintaan ei estä nitä
    Ja sellasta voi pitää yhteistyökyvyttömyytenä terv tepivaari

    1. Viimeksi, kun PS oli hallituksessa Jussi olisi halunnut, että olisi pidetty kiinni tehdystä hallitussopimuksesta. Puolue olisi vain vaihtanut pois hallitussopimuksen vastaisesti toimineet ministerinsä. Jussi itse ei pyrkinyt ministeriksi.

      Hallitussopimuksen muotoon tehty yhteistyösopimus ei kolmikolle Sipilä, Soini, Orpo käynytkään eli olivat yhteistyökyvyttömiä.

      1. Eipä Halla- Aho ministeriksi pyrkinyt vaan tais oppositio olla enempi mielessä terv tepivaari

  7. Noinko luulet älä ny hulluja hupaja iso mies henskelit ja kaikki terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *