Aika kovaa,,,vihervasemmisto uhrasi Huoltovarmuus organisaation omien poliittisten syiden takia

Ministerit pakottivat HVK:n suojainkauppoihin, vaikka riskit olivat tiedossa – kiitoksena tylyt potkut

”Syyttäjän päätöksestä piirtyy kuva järjestelystä, jossa poliittinen johto pesi kätensä, kun väärä organisaatio pakotettiin tekemään kiireellisesti maskikauppoja.”
 • Valtion poliittinen johto painosti Huoltovarmuuskeskuksen pikaisiin maskikauppoihin, vaikka tiesi, että niihin sisältyi riskejä.
 • Kun riskit toteutuivat kaikesta syytettiin Huoltovarmuuskeskuksen johtoa ja heille jaettiin potkuja.
 • Nyt kaikki ministerit vaikenevat asiasta.

Tälläinen on Sanna Marinin Vihervassari hallitus… viedään teuraalle alemmat johtajat taistelussa, itse istutaan norsunluutornissa, tulee mieleen Neuvostoliiton Stalin,,,vika on aina muissa ei itsessä ja alemmat johtajat on aina uhrattavissa, sotilaat varsinkin, heitä ei päästetty edes irtautumaan taistelusta vaan konekiväärit selän takana hoiti perääntyjät pois päiväjärjestyksestä.

Nyt kukaan näistä politiikoista ei sano sanaakaan, kaikki nauttii sen illan kamomillateen ja menee kuoreensa…

Tässä taistelussa uhrattiin Huoltovarmuuskeskuksen johtaja, se työnettiin kuvainnollisesti bussin alle.

Jotta johtajat voi jatkaa poliittista uraansa…

”Virkamies ei vastaa sähköposteihin, poliittinen johto painostaa hankkimaan suojaimia ja markkinat ovat kiinni. Tällaisessa maisemassa Huoltovarmuuskeskus (HVK) yritti keväällä 2020 hoitaa uutta tehtäväänsä eli ostaa maailmalta yhä hankalammin saatavissa olevia suojavälineitä.

HVK:n entisiä johtajia koskeva rikosprosessi päättyi torstaina. Syyttäjä päätti olla nostamatta syytteitä entistä toimitusjohtaja Tomi Lounemaa, entistä hallintojohtajaa Asko Harjulaa ja entistä perusturvaosaston johtajaa Jyrki Hakolaa vastaan.” (IL)

APN new Prime Minister special | Yle Uutiset | yle.fi

(Kuva:YLE)

Annan ylen…

41 vastausta artikkeliin “Aika kovaa,,,vihervasemmisto uhrasi Huoltovarmuus organisaation omien poliittisten syiden takia”

 1. Tietääkö kansa kuinka paljon nyt ollaan velkaa….se oli sen 100 miljardia ennenkuin nämä tuli, nyt se on…132 miljardia…sitä ei muuten makseta enään millään ottaen huomioon meidän syntyvyyden…

  http://www.velkakello.fi/

 2. Suomea johtava akkalauma todistaa todeksi saman kuin Me too-liike: naisilla on valtaa paljon enemmän kuin miehillä, on ollut aina – heillä on elämän valta.
  Miesten keksimä e-pilleri on vähentänyt naisten luontaista valtaa, poislukien lestadiolaiset naiset.
  Ja tämä on tyhmistänyt naisia.
  Kuinkahan moni tuosta hallituksen akoista(kin) miettii salaa pannessaan illalla nukkumaan (ellei ole liian päissään): (Huokaus) Hallintohommat, metsästys ja sotiminen (ja miksei siivouskin) ovat miesten hommia. Ne perkeleen feministit!

 3. Ei tule muuta mieleen kuin se että ukkini joka oli vielä silloin elossa sanoi :” ikinä ei ole mennyt näin hyvin ” asui jopa silloin asunnossa jossa oli juokseva vesi ja sisävessa, hänellä oli kummatkin jalat amputoitu.

  Asui 1984 asti vielä asunnossa jossa oli ulkovessa ja vesi käytiin kaivosta, siis melkein keskellä Varkautta, Savontiellä, kun hän sanoi ”ikinä ei ole mennyt näin hyvin”…oli se jo 90-lukua…ei ollut enää kahta jalkaa, täälläkin on tyyppejä jotka valittaa ihan turhasta, kun ei saa sitä sipulia… voi vittu.

  Mutta nyt ei mene kenelläkään hyvin ja nämä valmiiseen maailmaan syntyneet ”johtajat” ajaa meidät kuulkaas perikatoon.

  Ei tämä hyvältä näytä…

 4. Niin, meille on tulossa ihan ÄLYTÖN lasku..kuka sen maksaa? Tämä naiskopla katoaa EU:n palleille kuten teki Urpilaiset yms…ei heitä kiinnosta kuin oma poliittinen ura ja se on jossain muualla kuin 5 miljoonan asukkaan Suomessa.

 5. Kovasti harmittaa minuakin tämä ilmeisen syyttömien kova kohtalo kuin myös se kuinka vähintäänkin osasyylliset pääsevät kuin koirat veräjästä. Juhlapuheissaanhan poliitikot korostavat hurskaasti sitä kuinka he vastuuta kantavat.

 6. Kuka teki rikossyytteen – hallitusko ?

  Tämä blogi on puhdaata ala-arvoista sontaa ja juuri sitä tapaa, millä mustamaaltaan jälkikäteen täysin asiaankuulumattomia poliitikoita tms.

  Koko jupakka liittyi erittäin kiireelliseen ja maailmanlaajuiseen maskien hankitaan rajussa ja epäterveessä kilpaiuktilanteessa, jossa rikolliset pääsivät rahastamaan. Siinä samalla selvisi että HVK:n varmuusvarastot monin osin eivät olleet kriisitianteita varten päivän tasalla.

  https://www.kaleva.fi/huoltovarmuuskeskuksen-maskikauppojen-rikostutkint/3872859

  https://poliisi.fi/-/huoltovarmuuskeskuksen-suojavalinehankintoja-koskeva-esitutkinta-syyteharkintaan

  1. Siis olivatko nämä irtisanotut todella syyllisiä, jos eivät olleet ovatko poliitikot todella ”syyttömiä”.
   Medioista nyt vaan saa sellaisen kuvan että väärin on tuomittu ja tuomitsijat päässeet kuin koira veräjästä.

   1. Eikö oikeita syyllisiä jo löytynyt Sarmasteesta ja Jylhästä ? Siinä ohessa poliisi joutui tutkimaan koko vyyhdin. Hallitustako siitä pitää syyttää ? Ei vaan kiittää poliisia ja lainvalvojia.
    Hallitusta ei kukaan ole syyttänyt mistään, ei poliisi ei muutkaan viranomaiset, vaan ainoaataan suunpieksijät.

 7. … ja samaa sontaa lentää US:n blogissa, jota opposition blogiaktivistit säestävät erityisesti kokoomuksen Marita Puolakka kumppaneineen ml. joukko persuaktivisteja.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/suomen-johto-uhrasi-huoltovarmuusjohtajan-kuin-stalin-aikoinaan-kenraalinsa/

  Ihmettelen, miksi kokoomuksen käsikassara ja mukajournalisinen US siunaa julkastaviksi tällaisia blogeja ?

  Mutta toimituksellista aineistoahan US:ssa ei juuri ole, vaan sen muodostavat pääasiassa puheenvuoron blogisti- suunsoittajat.
  Puheenvuoroissa on ainoastaan muutamia journalistisen tasoon keppaavia ja oikeasti asiallisia ja kriittisiä kirjoituksia.

  1. ps. HK, huomasitko olevasi juuri tämän korpi-Suutarin plogissa?

  2. Arvaanko väärin , että nämä muutamat ”tasokkaat” ovat kanssasi aina sama mieltä?

 8. Sitten täällä sekoitetaan vielä valtionvelkain samaa soppaan, jolla ei tämän asian kanssa ole mitään tekemistä.

  Se, mikä oleellisesti liittyy tähän asiaan on se, että HVK:n tarkastus osoitti sen, että se oli laiminlyönyt huomattavia kriittisiä selviytymistrvikkeita hankinnoissaan sekä vanhentuneina. Ja, että tarkistuksia ei oltu hoidettu asianmukaisesti.

  Se taas on aivan eri asia kuin rikosssyyte. Ja se on aivan riittävä syy luottamuspulalle ja potkuille.

 9. Kuten aikaisemin sanoin, naisilla on enemmän valtaa kuin miehillä (siis länsimaissa). Tämä johtuu juutalaiskristillisestä kulttuurista ja kulttuurimarxismista.

  Kulttuurimarxilaiset feministit ovat takoneet naisen päähän ainakin 60 vuotta (siitä lähtien kuin ranskalaisen filosofin, feministin ja kommunistin S. Beauverin kirja ”Toinen sukupuoli” sai vaikutusvaltaa feministisessä liikkeessä), että nainen pystyy ihan samaan kuin mieskin. Tämän toteuttamiseksi on kuitenkin tarvittu kiintiöpolitiikkaa, jonka seurauksena ei valita parasta vaan sopivin.

  Uranaiset, jotka ovat nähneet tämän eksytyksen läpi, ovat hypänneet pois uraputkesta ja kertoneet: ”Minulle riitti! Luulin että joutuisin taistelemaan paikasta auringosta patriarkaatin kanssa. Pahemmin en olisi voinut erehtyä. Jouduin taistelemaan paikasta auringossa toisten uranaisten kanssa, ja nainen on aina toiselle naiselle susi!”

  Juutalaiskristillisen kulttuurin seurauksena, ja tiesi mistä muista alitajuisista syistä, nainen saa paljon helpommin suurelta yleisöltä anteeksi kuin mies. Jos mies epäonnistuu, vaikkapa liike-elämässä, sanotaan helposti: ”O saamarin luuseri, pitihän se arvata että se on suunsoittaja eikä mikään muu!”
  Jos taas nainen epäonnistuu, vaikkapa liike-elämässä, sanotaan:” No, se on nainen, heikompi astia, sitä on niin helppo jymäyttää.”

  Oletetaanpa, että pääministerinä olisi Sanna Marinin sijaan ollut mies. Mies, joka olisi varastanut vuoden päivät veronmaksajien rahoja (se ateriaetujupakka), joko tietoisesti tai tietämättään; olisi ilman eduskunnan lupaa sitoutunut Brysselissä ns. elvytyspakettiin. – Olisi ruvennut enemmän tai vähemmän aktiivisesti juopottelemaan ja raijannut kaupungilta tuttuja ja outoja bilekavereita virka-asuntoonsa, jossa shamppanja olisi virrannut (osa kuluista maksettuna veronmaksajien rahoista), ja tiesi mitä orgioita siellä virka-asunnossa ja sen saunarakennuksessa on vietetty. On syytä muistaa, että virka-asunto on maksettu kansan rahoilla ja sitä pidetään kunnossa ja trimmissä kansan rahoilla.

  Ja kaiken huipuksi, kun tämä pm-mies olisi saanut tästä biletyksestä kritiikkiä, hän olisi hyvän ystävänsä, myös politiikassa mukana olevan lesbonaisen yllytyksestä esittänyt Instagramissa pilkkaviisun Boomereista, siis ”kalkkiksista”, jolla sanalla tarkoitetaan ikäihmisten lisäksi myös nuoria ihmisiä, jotka eivät ymmärrä että 35-vuoriaalla miehellä on oikeus etsiä kadonnutta nuoruuttaan vapaa.aikanaan, vaikka olisi kuinka pääministeri. Ja oikeus myös maksattaa biletyskulunsa veronmaksajien rahoilla, ainakin osan niistä.
  Boom-Boom- boomeri! Take it easy!

  Mitä luulette, olisiko tälläinen (kuviteltu) mies vielä Suomen pääministerinä?

 10. Kyllä hallitus on sitten niiin loistava ja mut vain munvat – ei hallitus.
  On se niin kumma, kun jotkut eivät ymmärrä sitä loistavuutta ja hallituksen virheettömyytrtä…

 11. ”Valtion poliittinen johto painosti Huoltovarmuuskeskuksen pikaisiin maskikauppoihin, vaikka tiesi, että niihin sisältyi riskejä.
  Kun riskit toteutuivat kaikesta syytettiin Huoltovarmuuskeskuksen johtoa ja heille jaettiin potkuja.
  Nyt kaikki ministerit vaikenevat asiasta.”

  Nyt sama femmariporukka, kuten täälläkin munaton ”äijäporukka” vaatii koronapassia ja pakkorokotuksia, vaikka rokotusten haitoista ei monikaan vielä tiedä!

  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/d8c95e1c-269f-4b64-8a1d-7d2641e1bf6d

  1. Rokotuksen haitat ovat selvästi kuolemaa pienemmät.
   Taivaaseen pääsemiseen uskoviahan se toki ei haittaa, vaikka kuolisikin hitaasti tukehtumalla.
   ”Munattomat ” uskovaiset huutavat typeryyksiä salaliittouskossaan.

   1. Olisko sun kuolemasta muuta haittaa, kuin, että et olisi enää irvistelemässä uskovaisille!? 😮

   1. Niin perimillään kyse oli maskikohusta, eikä maskit edes kuuluneet HKV:n vastuulle vaan STM:n.

    Ei tule mitään oikeusjuttua, kun tehtiin syyttämättäjättämispäätös, eli oikesujutulle ei ollut perusteita.

     1. Mikähän siinä on jälkiviisastelua kun todetaan, että maskit eivät kuuluneet HKV:n vastuulle vaan STM:n. Tämä on yksinkertainen fakta. Jälkiviisastelua ei myöskään ole todeta ettei tule oikesjuttua, koska sille ei löytynyt perusteita. Sekin on yksinkertainen fakta.

      Siis yksittäisellä kansalaisellako pitäisi olla vastaus kuvitteelleelliseen tilanteeseen, eikä vastuussa olekaan varsinaiset todelliseen tilanteeseen osallistuneet.

      On jokseenskin helppoa ymmärtää, että kannattaa aina kulloinkin vallassa olevia, mutta sitä on vaikeampi ymärtää miten se muuttuu täydelliseksi sokeudeksi.

      Meillä on siis täydellinen hallitus, jolla ei kuitenkaan ole minkään pieleen menneen asian kanssa koskaan mitään tekemistä, eikä hallitus vastaa omista huonoista valinnoistaan ja poliittisesta ohjauksestaan vaan ne tapahtuvat ja sattuvat kuin itsestään jonkin muun tahon toimesta.

      1. Ei, vaan täysin sekopäinen oppositio persuineen, jotka hyppivät paniikissa seinille kuten Huhtasaari, mihin vain pienikin signaali ihan mistä tahansa riittää.
       Lähinnä parasta pultti-bois ohjelmaa sen puutteessa.

       1. Itkupotkuraivareistasi huolimatta oppositiolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

 12. Ei se ole jälkiviisastelua, että todetaan hallituksen ministereiden toimineen taitamattomasti ja virheellisesti.

  HKV laitettiin paniikissa hoitamaan tehtävää, joka ei edes sille kuulu. Tämän HKV:n saattoi tiedoksi niin työ- ja elinkeinoministeriölle kuin STM:lle.

  On surkuhupaisaa, että TEM:in osastopäällikkö luki Lounemalta saamansa, asiaan liittyvän sähköpostin vasta sitten, kun sonta oli jo osunut tuulettimeen.

  Joka paikan höylä ulkoministeri Haavistokin puuttui asiaan, vaikka hänellä ei ollut minkäänlaista toimivaltaa asiassa.

  Sitten kun homma kusi kaikki vastuulliset pesivät kätensä ja kolme virkamiestä saivat syyt niskoillee.

  Jos jollekin pääministeri Marinin olisi pitänyt epäluottamuksensa osoittaa, niin ministereille Haatainen, Kiuru ja Pekonen.

 13. Huolimatta siitä, että oikeuden päätökset eivät todista HVK:n johdon syyllisyyttä, tilanne oli sellainen, että silloin osoitetut tilanteet maskikaupoissa olivat sen verran härskejä kaikin puolin ja, että myös muut HVK:n varmuusvarastojen ongelmat tulivat esille, että päätös oli aivan oikea antaa potkut luottamuspulan vuoksi. Olipa päätöksen antajana Haatainen SDP tai Marin SDP oli ihan sama itse asian suhteen. Parempi oli, että pääministeri otti vastuun.

  Mutta Pijo Auvinen tietenkin näkee asiat ”aina toisin”:

  https://yle.fi/

  1. Pitää varmasti olla demari, jotta omaa noin omituisen ajatusmallin. Miten ihmeessä oikeus olisi voinut todistaa HKV:n johdon syylliseksi, kun ei ollut aihetta nostaa edes syytettä?

   Ja kerro nyt mitä ne HKV:n varmuusvarastojen esille tulleet ongelmat olivat ja yritä nyt ymmärtää, että maskit eivät kuuluneet HKV vastuulle vaan STM:n , jota johti Demari ja Vasuri ?

   Jokainen voi kyllä tehdä omat johtopäätelmät siitä heittikö Marin / Haatainen kaksikko HKV:n johdon bussin alle, kun jostain piti syyllinen löytyy. Eihän se vika suinkaan voi itsessä olla, joka Marinin oloisen ihmisen kohdalla ei kyllä yllätä.

    1. Toki epäluottamus riittänee potkuihin, mutta tässä epäluottamus kohdistettiin aivan vääriin henkilöihin.

     Vastuuministerit Kiuru ja Pekonen sysäsivät maskipaniikin HVK:n syliin vaikka HVK ei edes ollut heidän käskyvallassaan. HVK kuuluuTEMin alaisuuteen ja siten työministeri Haataisen peukalon alle.

     Eli rautalangasta. Kiuru ja Pekonen sössivät ja pääministeri Marin löysi toisaalta syyllisen.

     Kukapa sitä nyt itseään tai tovereitaan syyttäisi.

 14. Marko nosti ”pöydälle” ihan oikean asian – mutta sitä käsitellään kommenttiketjussa melkoisen asiattomasti.

  Mistä ihmeestä Huoltovarmuuskeskus olisi voinut tietää että tulee hirmuinen pula suojavälineistä ja pitää niistä suurta varastoa. Ei ole aiemmin ollut sellaista tarvetta. Suojavälineillä on ”parasta ennen päivämäärä”, joten suuren varaston pitäminen olisi normaaliaikoina johtanut siihen, että suojavarusteita olisi hävitetty joka vuosi suuria määriä – se olisi ollut verovarojen väärinkäyttöä.

 15. HVK on sitä varten, että se pitää edes ne suojavarusteet päivän tasalla mitä, sillä on, mutta kororna ja maskisoppa paljasti, ettei edes näin ollut.
  Sitä taas ei voi syyttää maskien puuttumisesta oikeisiin tarkoituksiin eli koko kansalle.
  Mutta hankinasoppa oli se, mikä kriisivaiheessa aiheutti luottamuspulan edellisen lisäksi, vaikka rikosta ei todettu tapahtuneen.

  Tässä tässä tätä näkemystäni tukevaa asiaa on jo ihan riittävästi:

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eerojuhani-vaarala/taas-journalismin-limbo-jos-nuo-laiminlyonnit-ei-riita-irtisanomiseen-niin-mika-sitten/

  1. Tässä liene kyseessä edustaja ”Puheenvuoroissa on ainoastaan muutamia journalistisen tasoon keppaavia ja oikeasti asiallisia ja kriittisiä kirjoituksia.” ?

   Eero Juhani Vaarala on asiantuntija kyseisessä asiasta syystä, että…?

 16. Mielestäni Sanna Marin voisi pyytää anteeksi. Hänen ei pidä erota, ruoskia itseään eikä hallitusta vaihtaa, mutta mielestäni hän teki tahdittomasti.

  Anteeksipyyntö, asia unohdetaan ja elämä jatkuu.

  1. Anteeksi pitäisi pyytää mutta omasta itsestä ilman harkintaa miten se vaikuttaa julkisuuskuvaansa

    1. Eli itseään suojatakseen antoi potkut toisen ministerin alaiselle, kun hallituksen ohjeet olivat perseestä.

 17. Eli potkujen antaminen siitä hyvästä että hän noudatti Marinin ohjeita? Vai potkujen antaminen oman egon suojelemiseksi? No joo, molemmat ovat kieltämättä ”homma hoituu kuten pitääkin” -mallia, kuin suoraan Esko Ahon tai Juha Sipilän oppikirjasta.

  1. Niin, Suomen pääministeriltä olisi ihan oikeutettua odottaa edes joitakin hyvältä johtajalta vaadittavia ominaisuuksia – mutta marisijalta ei taida löytyä yhtään niistä niistä ominaisuuksista, vaan pelkästään itsensä ilmaisema ”vasemmistolaisuus”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *