Biden korjailee Trumpin virheitä

Trump ajoi tietoisesti Yhdysvaltojen joukkojen siirtoa pois Euroopasta Venäjän eduksi, samalla Trump tietoisesti alkoi ajamaan alas NATOa, nyt Biden korjaa näitä virheitä ja laittaa Euroopan puolustusta parempaan kuntoon Venäjää vastaan. Hyvä!

”Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentajan kenraali Tod Woltersin mukaan kaikki joukkojen vähentämiseen Saksassa tähtäävät presidentti Trumpin hallinnon suunnitelmat on hyllytetty, kunnes uusi puolustusministeri Lloyd Austin on pohtinut asiaa uudelleen.

Ilmoitus viittaa siihen, että presidentti Biden ei välttämättä vedäkään 12 000 amerikkalaissotilasta pois Saksasta. Trumpin yksipuolisesti viime kesänä ilmoittama suunnitelma yllätti Berliinin ja Nato-liittolaiset.

Suunnitelmaan kuului myös Euroopan joukkojen sekä Afrikan joukkojen johtoesikunnan siirtäminen pois Stuttgartista Monsiin, Belgiaan, jossa on ennestään jo suuri NATO:n johtoesikunta. Tämäkin muutto on nyt ainakin toistaiseksi peruttu.

Yhdysvaltojen uusi puolustusministeri Lloyd Austin on jo ehtinut keskustella puhelimessa Saksan puolustusministerin Annegret Kramp-Karrenbauerin kanssa Yhdysvaltojen läsnäolosta Saksassa, joka on saksalaisille ollut tervetullut asia tähän saakka.” (Suomen Sotilas 4.2.2021)

Minusta tämä Biden on oiva valinta presidentiksi Yhdysvalloissa. Se ei aiheuta kaaosta ja sekaannusta sekä kuuntelee muita. Myös Venäjä myötäily loppui siihen Yhdysvaltojen osalta. Toivon että vahva Yhdysvallat tulee takaisin, se on meidän suomalaistenkin etu. Tulevat hävittäjät ovat varmasti mallia F-35. Siinä olisi hyvä käyttää kaupankäynnissä järkeä, jos saisimme tehtyä vaikka vastaostoja heille mm jäänmurtajista joita Yhdysvallat kaipaa. Suomi on edelleen lännen vartio itään päin. 1300 km rajaa diktatuurin kanssa ja me puolustamme läntisiä arvoja!

15 vastausta artikkeliin “Biden korjailee Trumpin virheitä”

 1. F35 on melkoisella varmuudella Suomentuleva hävittäjä aivan pelkästää se kun pakan parhain lentäjä siitä tekee sitten sen loppu silauksen
  Noita trumpin meluja saa Bideni korjata melkoisesti terv tepivaari

 2. Helvettiäkö niillä joukoilla siellä tekee? Eikö USA luota Sakaan NATO-jäsenenä?

 3. Ainakin BBC:n uutisten mukaan Trump oli siirtämässä joukkoja Saksasta Puolaan. Saksassa olleiden joukkojen määrää oli tarkoitus vähentää, koska Saksa ei ole pitänyt kiinni NATOn sopimuksen mukaisesta panostuksesta puolustukseen. Puola on täyttänyt sopimuksen ehdot, ja ”palkkioksi” siitä Trumpin hallinto halusi siirtää joukkoja Saksasta Puolaan. Mike Pompeo kirjoitti joukkojen siirtoa koskevan sopimuksen Puolan edustajien kanssa viime elokuussa.

  Äkkiseltään voisi ajatellä tuon, Trumpin aikaisen suunnitelman mukaisen joukkojen siirron lähemmäs Venäjän ulkorajoja, olevan Venäjän toiveiden vastaista. Tällöin joukkojen pito paikallaan Saksassa, kauempana Venäjän rajasta, olisi tn. positiivinen uutinen Venäjän kannalta.

  1. Niin, näkemyksiä on monia mutta eipä siirtänyt vaan oli vähentämässä Euroopassa Yhdysvaltojen joukkoja. Trump kyllä yllytti kannattajiaan kapinaan maan laillista hallitusta vastaan. Se toteutu, se on faktaa.

  2. Puolassa ja Tshekissä olevat NATO:n (muka torjunta-)ohjusjoukot ja Donaldin ”avaruusjoukot”, jota ohjelmaa Biden on jo päättänyt jatkaa, eivät ole NATO:n komennossa vaan suoraan USA:n.

 4. Vapaassa yhteiskunnassa jokaisella on oikeus nähdä kehotus osoittaa mieltään rauhallisesti ja isänmaallisesti (peacefully and patriotically) juuri niinkuin itse haluaa. Henkilökohtaisesti olen todella huolissani tulevaisuudesta, jos tuollainen kehotus tulkitaan kapinaan yllyttämiseksi. Katson tuollaisen tulkinnan johtavan kohti totalitaristista yhteiskuntaa, jossa mielenosoittaminen on mahdotonta.

 5. Biden pistää Kiinan ensimmäiseksi ja Amerikan viimeiseksi. Pakolaisten määrä Eurooppaan tulee kasvamaan Bidenin aikana.

 6. Hyvin sekava on ollut alku, varhaista sanoa. Aika moni duunariluokkainen on kovin vihainen työpaikkojen menetyksistä ja kasvavista kuluista, mutta moni akateemisempi on ilahtunut että vaihteeksi diplomatiaa tehdään puhumalla eikä huutamalla ja raivoamalla. Toisaalta Tonin kommentti yllä on myös tärkeä, jos vetää liian pitkälle niin voi löytää kaiken taas edestään.

  Katsotaan kesään mennessä onko lintu vai kala.

 7. Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat on toiminut maailmanpoliisiina. Länsimaissa maata on haukuttu mennen tullen, ja kun hätä on tullut, Amerikkaa on huudettu apuun. Amerikka on mielletty mr. Natoksi, ja kun Trump teki muille Natomaille selväksi, että niidenkin on kannettava oma kortensa kekoon puolustusmenoista, nousi äläkkä. (Ei sinänsä mikään ihme, Vanhat aina varoittivat luottureista.)

  Trump ei osannut tehdä mitään oikein. Kun hän ei vaalilupauksensa mukaisesti lähettänyt Amerikan poikia murhattavaksi ulkomaalaisille sotatantereille, hän oli paha mies.(Rakennusmiehiäkin tarvitaan, mutta paikkoija pitää välillä särkeä, jotta rakentajilla olisi taas töitä.) – Kun hän yritti rakentaa muuria, raja-aitaa Meksikon ja Yhdysvaltain välille, hän oli rasisti, fasisti ja mitä kaikkea olikaan. Vaikka kyseistä muuria/raja-aitaa on rakennettu jo kymmeniä ja kymmeniä vuosia. Varmaan hyvin valvottu em. maiden välinen raja tuottaa ongelmia. Rikkaat etelävaltioiden asukkaat ovat voineet käyttää meksikolaisia halpatyövoimana jo ”iät ja ajat”. Kun on laittomasti maassa, ei hevin kysele tessin mukaista palkkaa ja käyttäytyy muutenkin siivosti. Ja huumeet, ei niiden tuloa voi estää. Varsinkaan jos ei ole niin halujakaan. Listaa voisi jatkaa.

  Ennen koronavaikutuksia, Alfa-kanavan Amerikan kirjeenvaihtaja Jouko Paavola taisi olla miehen nimi, kertoi että Trumpin hallinnon aikana Amerikan työllisyysaste on noussut korkeimmaksi viiteenkymmeneen vuoteen. Onneksi tai onnettomuudeksi tuli sitten korona.

  Ehkä Trumpin pahin virhe oli se, ettei hän ole ammattipolitiikko (äänestäjät oppivat huonoille tavoille) ja ennenkaikkea se, että hän oli tarpeeksi hullu yrittääkseen suitsia valkoisen miehen massiivista syyllistämistä ja yrittääkseen panna topin valkoisen miehen iteruoskinnalla esi-isien tekojen tähden. Ja tarpeeksi hullu yrittääkseen todistella kiilusilmäfeministeille, että valkoinen heteromies on mies siinä kuin muutkin ja yrittääkseen viestiä maailmalle että kulttuurimarxismi, tuo kristinuskon ja marxismin ristisiitos, on saanut aikaan sen, että rasismi on elämää suurempi asia, jotta marxilainen utopia saisi kunnolla ilmaa siipiensä alle. Eihän sellaista viestiä kristinuskon ja kulttuurimarxismin aivopesemät länsimaalaiset hevin usko!
  Tosin tätä sama viestiä ovat julkituoneet mm. megasuosittu kanadalainen psykologi Jordan Petersen, mutta Trumpilla on ollut maailman näkyvin paikka ja mahdollisuus viestittää tätä samaa sanomaa kautta maan piirin.
  Tosin epäilen, että Trump on esittänyt tätä viestiä tiedostamattaan, Jordan Petersen hyvinkin tietoisesti.

  Loppusanat: Amerikka on ollut ja on edelleen nykypäivän Rooma, josta virtaa muihin länsimaihin niin hyvät kuin huonotkin asiat. Näkisin että Amerikka on tullut vanhaksi ja on ruvennut vähenemään. Väheneminen alkoi Barack Obaman aikana, ja olisi alkanut, vaikka presidenttinä olisi ollut kuka tahansa. Väheneminen on jatkunut myösTrumpin aikana ja tulee jatkumaan Bidenin aikana, ehkäpä varsin merkittävästi.
  Tämä ei ehkä ole niinkään huono asia.

 8. Yhdestä asiasta Donald Trumpia moitin. Hänen olisi pitänyt hyväksyä vaalitappionsa vähin äänin. Vaikka se olisikin ollut Bic Techin ja median aikaansaama. Ei hän sille kuitenkaan olisi mitään voinut. Intiaanien vanha viisaus sanoo: hyvän päällikön pitää osata voittaa ja hävitä. Tällä jääräpäisyydellä hän tarjosi aseet vastapelurien käteen.

  Näinpä vastapelurin oli suhteellisen helppo leimata hänet kansanvillitsijäksi ja kapinaan yllyttäjäksi ja syypääksi kongressitaloon murtautumiselle, vaikka tämä murtautuminen tapahtui kun paikalle tuotiin autolasteittain Antifan väkeä ja BLM- aktivisteja, ammattirettelöitsijöitä, järjestämään kongressitalon sisäänmurto, ja vaikka tiedot ja videokuvat kertovat, että sisäänmurtautujien joukossa oli tunnettuja BLM-aktivisteja ja ainakin yksi CNN:n toimittaja, kaikki tämä meni Trumpin piikkiin. Media ei kerro miten asiat ovat vaan miten eliitti haluaa ne kansalle esittää.
  Tästä Trump saa syytää itseään.

  1. Trumppeli yllytti sakkia menemään kongressiin, joten trumppeli on jo siksi vastuussa.

  2. Trump yritti tehdä USAsta tavallisen valtion muiden joukossa.

   Virheen hän teki siinä, että rupesi nakertamaan YK:ta ja sitä kautta kansainvälistä laillisuutta.

 9. Se oli tietysti hyvä että Nato maat joutuivat itsekin panostamaan puolustukseensa. Mutta kyllä Trump ajoi sellaista linjaa jossa Venäjää ei nähty minään ongelmana vaan ainoastaan Kiina ja Meksikosta tulevat siirtolaiset. Trumpin alkuaikoinahan joku republikaani jopa esitti Baltian kuuluvan Venäjän etupiiriin. Trump jossain vaiheessa ilmesesti suunnitteli jopa USA:n eroa Natosta mutta tuli sitten toisiin ajatuksiin. Ja kurdit hän petti.

 10. Tuskinpa Venäjä on Amerikalle päävihollinen. Heillä on yhteinen vihollinen – Islam.

Kommentoi