End of Era

Viimeinen valokuva yhdysvaltalaisen sotilaan poistumisesta Afganistanista. Tulevaisuus ei vielä kerro palaako he sinne, oma veikkaus on että Kiina on seuraava supervalta joka täyttää valtatyhjiön ja aloittaa rikkauksien louhimisen Afganistanin maaperästä.

”A photo of the last Soldier to leave Afghanistan.

Maj. Gen. Chris Donahue, commanding general of the 82nd Airborne Division, XVIII Airborne Corps and Fort Bragg, boards an United States Air Force C-17 on August 30th, 2021, ending the U.S. mission in Kabul.”

(Kuva: U.S. Army)

3 vastausta artikkeliin “End of Era”

 1. Edes Bidenin pidentämä siirtymäaika ei pelastanut tilanteessa enää mitään, pahin munaus tulikin Trumpin toimesta joka kiirehti poistumista mutta sotakalustoa ei näin ollen ehditty siirtää enää pois.

  ”20 vuotta kestäneen terrorismin vastaisen sodan jälkeen Yhdysvallat on vetäytynyt Afganistanista.
  Maan edellisen presidentin Donald Trumpin Talibanin kanssa neuvotteleman sopimuksen mukaan maan oli vetäydyttävä Afganistanista 1. toukokuuta 2021. Virkaan valittu presidentti Joe Biden pidensi määräaikaa neljällä kuukaudella.
  Kabulin lentokenttä ja loput Afganistanista jää nyt Talibanin hallinnon alle. Sovittelevista ulostuloistaan huolimatta Talibanin suhtautuminen etenkin tyttöihin ja naisiin huolestuttaa kansainvälistä yhteisöä.” (IL)

 2. Talebanit hamusivat valtaa, mutta ei vastuuta.

  Afgaanien pitäisi siis saada jatkosakin elää ulkomaiden avustuksella.

  Eiväthän afgaanit olisi pystyneet nostaman väkilukuaan 20 miljoonasta 40 miljoonaan 20 vuodessa ilman ulkomailta saamia avustuksia.

  ***********************************************************************’
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008234650.html

  TALEBAN haluaisi, että kansainvälinen talousapu Afganistanille jatkuisi vallan¬kaappauksesta huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *