Kohta sakki pakotetaan menemään jalan töihin tai sitten alat maksamaan veroa!

”VALTIONEUVOSTON kanslian eli käytännössä Suomen hallituksen alaisen hallintoyksikön juuri julkaisemassa tuoreessa Kävelyn ja pyöräilyn edistämisen mahdollisuudet ja esteet -nimisessä selvityksessä esitetään työpaikalla tapahtuvan autopysäköinnin muuttamista veronalaiseksi luontaiseduksi.”

Kokoomuksesta ärähdettiin hallituksen uudelle parkkivero­selvitykselle heti – ”Uusi työssäkäyntivero” https://www.is.fi/autot/art-2000008272028.html

Milloin saamme hengitysveron, voisi säästää puhkua kun kävelee ylämäkiä…

19 vastausta artikkeliin “Kohta sakki pakotetaan menemään jalan töihin tai sitten alat maksamaan veroa!”

 1. Tänään kävin Tampereella: Hämpin parkkiin omalla autolla ja hissillä Hämeenkadulle – tarjolla oli sähköpotkulautaa-ratikkaa, mutta menin jalan Koskarin kulmalta-Rautatieasemalle ja takaisi. No omalla autolla piti ajella kierros mennen tullen… Kyllä se oman auton parkki maksoi…

 2. Tämä on oikeasti alunperin perua Ville Niinistön ympäristöministerikaudelta, jolloin teettettiin ehkä kaikkien aikojen huvittavin selvitys fossiilisten polttoaineiden ympäristövaikutuksista.

 3. Pitäisikö myös ostoskeskusten ja markettien parkkiruudut laskea veronaliseksi eduksi?

  – niin ja pyörätelineet työpaikalla..

  1. Tai sitten tieliikenteen vaarantajiksi niitä pyörien parkki paikkoja kun tehty keskelle autojen ajamaa ajorataa
   Sorsapuistossa ja tursonkadulla sellassia on kuka niihin rysäyttää ekana terv tepivaari

 4. Jos laittaisivat vessapaperille veron niin se aivan todella säästäisi luontoa

 5. Verokohteiden keksimisen osalta vain mielikuvitus on rajana. Ja mielikuvitustahan näissä asioissa hallitusherroilla ja -rouvilla riittää.

  Ilmastomuutoksen torjunta tuntuu oikeuttavan mitä ihmeellisempiä rangaistusmaksuja tavallisten ihmisten arkeen.

  Hallitus, jonka korulauseissa puhutaan työllistämisen edistämistoimista, keksii mitä ihmeellisempiä keinoja työssäkäynnin kulujen lisäämiseksi.

  Onhan tuo tietysti hyvinkin helposti toteutettava suunnitelma porukalta, joka itse kulkee veronmaksajien piikkiin parin sadan metrin matkatkin komeasti taksin takapenkillä.

 6. Kiintoisinta tässä asiassa on, että kyse on SAK:n tilaama vero. SAK vaati tätä veroa vuosi sitten ja nyt se on menossa 1:1 heidän sanamuodoillaan.

  Vaan mikä ihme sai SAK:n sotaan jäseniään vastaan? En todellakaan tiedä

  1. Ei tämä vero tulekaan koskemaan SAKilaisia, koska heillä ei ole henkilökohtaisesti nimettyä parkkiruutua.
   Vero tulee koskemaan vai valkokaulussakkia, joilla on se nimetty ruutu.

 7. Niin autopaikka työmaan autohallissa ja sieltä valkokauluksin hissillä työpöydän ääreen. No firman auto ja autoedusta vero sopis siihen vielä pysäköintiedun vero.

 8. Pitäisi sitten alkaa verottamaan ministeriöiden työntekijöitä tyopaikalla olevasta tuolista, missä näitä ääliömäisiä ideoita kehitellään.
  Seiskööt ja kävelkööt tai istukoot omalla kustannuksellaan.

 9. Suomen nykyinen hallitus kepittää suomalisia monella tavoin maailman ilmaston nimissä.
  .
  Näin Puola toimii:
  .
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008277945.html
  .
  21.9.2021
  .
  Puola kieltäytyy sulkemasta hiilikaivostaan 500 000 euron päivittäisestä uhkasakosta huolimatta – Oikeus-ministeri: ”Ette saa senttiäkään”
  .
  PUOLAN oikeistohallitus kieltäytyy sulkemasta Turówin hiilikaivosta ja sen yhteydessä toimivaa voimalaitosta EU:n määräämästä valtavasta uhkasakosta huolimatta.
  .
  PUOLAN ja Tšekin rajalla sijaitseva Turówin kaivos tuottaa ligniittiä eli ruskohiiltä, jossa hiilipitoisuus on alhainen. Kaivos ja siihen liittyvä voimalaitos työllistää noin 3 600 ihmistä. Puola jatkoi keväällä laitoksen toimilupaa vuoteen 2044 asti.
  .
  Puola on luvannut sulkea kaikki hiilikaivoksensa vuoteen 2049 mennessä. Puola tuottaa kivihiilellä 80 prosenttia energiastaan.
  *

  *————————————————————————————————-*
  EU:n byrokraatteja ei ilmeisesti kiinnosta mistä puolalaiset sähkönsä saavat.

 10. No ei se halpaa ole autoakaan Helsingissä jättää parkkiin:

  ”HELSINGIN kaupunki suunnittelee jopa kolminkertaistavansa asukaspysäköinnin hinnan, selviää parhaillaan lausuntokierroksella olevasta uudesta pysäköintipolitiikkasuunnitelmasta.

  Käytännössä pysäköintipolitiikan muutokset tarkoittaisivat esimerkiksi sitä, että nyt 30 euron hintaisesta kantakaupungin asukaspysäköintitunnuksesta perittäisiin vuoteen 2029 mennessä asukkailta jopa 90 euroa kuukaudessa per rekisteritunnus.

  Vuosihinnan osalta kadunvarsipysäköinnistä perittävä nykyinen 360 euron maksu nousisi siis jopa 1 080 euroon per annum.

  Korotusta voi luonnehtia kovaksi, sillä vielä reilu vuosikymmen sitten asukaspysäköinti Helsingin kantakaupungissa maksoi koko vuoden ajalta vain 36 euroa eli kolme euroa kuussa” ( IS)

  Siinä jos on vaikka 15 vuotta vanha Volvo V70 (arvo n 2000-3000€) ja maksat vuodessa pelkästä parkissa olemisesta 1080€ / vuosi niin johon on! Heyyyy!!!! 🤠👍.

 11. No tuollasta kun pieruvero ei vielä le sellasen vois laittaa arvion mukaan kymmenestä pierusta ja vois maksaa kun kaupassa käy
  Kauppias arvioisi ostoksien mukaan montako pierua niistä ruoka tavaroista tulee ja montako mukulaa perheeseen kuuluu
  Eikä siinä vielä kaikki kusiverokin olis hyvä juttu paljonko juot siitä litra määrästä sitten kusi vero terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *