Kun mielipiteet ohittaa faktat

Kyllä kun näitä keskusteluita käydään täälläkin niin yllättävän helppoa on eräiden sortua mielipiteiden ylijauhamiseen ja kuvitteluun asioista ilman tietoa, tässä aika hyvä kuva siihen liittyen.

Sama ilmiö on havaittavissa ihan valtakunnan päättäjien depateissa….

(Kuva: Stara)

Monasti se vika löytyy sieltä peilistä…

7 vastausta artikkeliin “Kun mielipiteet ohittaa faktat”

  1. Itse olen aika huono väittelemään kenenkään kanssa jollei mielipiteet ole pahasti vastakkaisia, niin sitten vasta alan väitellä. Olen luonteeltani vähän sellainen myötäilijä ja hyvä sovittelemaan riitoja. Olen ollut sovittelijana jopa muutaman tuttavani parisuhderiidoissa..

    1. Jep. Tämä on isommassa kuvassa hyvin yleistä myös päättäjien keskuudessa että omat mielipiteet menee kumma kyllä faktojen ohi.

  2. On toki noinkin mutta aina se faktana julki tuotu on vähemmän faktaa kun se tutkitaan
    Ja politiikon puheita ei kannata ottaa tosissaan ne on lähes aina vain puolueen mielipiteitä vähemmän faktaa terv tepivaari

  3. Jokin ihmisen mielipide ( ei etenkään poliitikon esittämä) ei mielestäni ole koskaan faktaa.
    .
    Faktaa vai fiktiota – joskus näiden erottaminen on vaikeaa.
    .
    Esimerkki:
    .
    Viime aikoina useat mediat ovat tuoneet esille, että Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää muutoksia maahanmuutto- ja etenkin kotoutuspolitiikkaan. Toimenpidelistan kohdilla tavoitellaan pakolaisina Suomeen tulleiden ihmisten parempaa työllistymistä.

    Näin on Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittänyt .Piste
    .
    Luulisi olevan selvää kaikille, että koko Kokoomuksen eduskuntaryhmä on esityksen takana.

    Ei siis fiktiota vaan faktaa.

    Kyse ei ole vain yhden tai muutaman kokoomuslaisen kansanedustajan kanta, kuten jossakin on väitetty.

  4. Wikipediasta löytyy tieteellisperäistä faktaa.
    Mutta hajanaisiakin faktatietoja voi linkittää eri lähteistä.

    Mielipiteet ovat faktoja vain kirjoittajan omasta mielenmaisemasta, jos vain sanat ovat olleet taitavat mielemaiseman kuvaamisessa.

  5. Todellakin, olen täysin samaa mieltä, Edes tiedettä ei enää arvosteta jos sen tulokset eivät ole ”oikeita”. Mies saa osallistua naisten painonnostoon olympialaisissa. Sitä ei saa sanoa koska olet paha ja transfoobikko yms. vaikka kaikki näkevät mitä tapahtuu.

    Kaikkien pitäisi lukea hitaasti ja pohtien satu keisarin uusista vaatteista. Ongelma on tietysti siinä että jotkut näkisivät sen koskevan pelkästään jotain Trumpia eivätkä huomaisi omassa ajattelussaan mitään vikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *