NATO varautuu moneen yhdenaikaiseen rintamaan sodassa Venäjää vastaan

NATO valmistautuu Venäjän uhkaan, varsinkin siihen että Venäjä koettaa miehittää Baltian alueen. Sekä yhdenaikaiseen pitkän rintaman puolustukseen kasvavaa sodan uhkaa varten.

https://www.reuters.com/world/europe/nato-agree-master-plan-deter-growing-russian-threat-diplomats-say-2021-10-21/

”The confidential strategy aims to prepare for any simultaneous attack in the Baltic and Black Sea regions that could include nuclear weapons, hacking of computer networks and assaults from space.”

NATO valmistautuu juuri suuntaan joka kattaa Baltian  ja Mustanmeren alueen suunnat.

Pohjoisessahan on vain yksi NATO maa, Norja. Sekä jo kylmänsodan ajan NATOn yhteistoimija Ruotsi.

Onko tässä oikeasti käymässä niin että varsinkin ainut läntisen elämäntavan omaava viimeinen lukko idän ja lännen välissä  Pohjoisessa eli Suomi jäisi konfliktin aikana yksin.

”Se sota on siellä kaukana Balkanilla”,,,tulee mieleen eräästä elokuvasta ja kas kummaa samalla hyökättiin Suomeen 30-luvun loppua muistellen. Toistuuko samantyyppinen scenaario?

NATO siis valmistautuu jo sotaan Venäjän kanssa. Kaikki on jo totta kun miettii että kybersota on ollut jo vuosia päällä ja painostus lisääntyy, Baltian maat rakentelee raja-aitoja itärajoilleen, koko ajan varustaudutaan. Ei tämä mitään Halloween juhlan valmistelua ole…🤔

12 vastausta artikkeliin “NATO varautuu moneen yhdenaikaiseen rintamaan sodassa Venäjää vastaan”

 1. Mitään muuta Nato ei ole tehnytkään kun valmistautunut.

  Ja sitten kun Venäjä tulee rajojen yli, Nato… jatkaa valmistautumista ja fundeeraamista.

 2. Tässä vaiheessa NATO lähinnä päivittää suunnitelmiaan Venäjän hyökkäyksen varalta. On kuitenkin hyvä, että asia sanotaan suoraan: Nimenomaan Venäjä on se uhka, jonka vuoksi suunnitelmat täytyy päivittää.

 3. Pres Niinistön puheitakin voi tulkita?
  On syytä pysyä hereille ettei ajauduttaisi pahempaan?

 4. Tällä hetkellä Venäjälle ei ole osoitettu mitään rajoja tai tehty mitään toimia. Siten en omaa vahvaa uskoa että niin tehtäisiin jatkossakaan.

  Olen toki hyvin mieluusti väärässä.

 5. Uhka on sama kuin Suomella. Sekin on hyvä tietää ja se sanotaan suoraan…

 6. Kaikki ovat vaarallisia. Ei ole montaakaan vuotta siitä, kun Gallian hullujen rauhanprojekti hyökkäsi Libyaan Subbin ja Elisabeth Rehnin tahtoessa Suomea mukaan.

  Saivat aikaan uuden ääri-islamin tukikohdan, kuten Gaddafi ennustikin.

  1. Kyse ei ole vain NATO’sta.

   Länsimaat yrittivät sivistää afgaaneja 20 vuotta miljardeilla dollareilla/euroilla. Tämän toimen ohessa auttajaksi itseään kuvittelevat maat elättivät afgaaneja, jotka tuplasivat väkimääränsä parissa kymmenessä vuodessa, 20 miljoonasta 40 miljoonaan. NATO’a tarvittiin auttajien toiminnan turvaamiseen talibaneja vastaan.

   Suurin maksaja USA kyllästyi toivottomaan tehtävään.

 7. Ois ihan hyvä jos Venäjää ei tungettaisi Kiinan syliin. Kiina on suurempi uhka Yhdysvalloille.

Kommentoi